files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Pretnú michalovskí „lišiaci“ víťaznú šnúru popradských „kamzíkov“?

Po reprezentačnej pauze sa v stredu znova rozbehne kolotoč zápasov najvyššej hokejovej Tipsport ligy. Hráči HK Dukla Ingema Michalovce začnú náročný záver roka na ľade pred pauzou zrejme najlepšieho tímu v Extralige HK ŠKP Poprad. Ten sa po zlom štarte a trénerskej zmene vyšvihol už na piate miesto. Aktuálne ťahá sedemzápasovú víťaznú sériu, v ktorej pokoril majstra z Banskej Bystrice, Zvolen, Trenčín, ako aj Slovan Bratislavu.

„Kamzíci“ určite budú chcieť na domácom ľade potvrdiť dobrú formu z pred reprezentačnej pauzy. „Ich víťazná šnúra vzbudzuje rešpekt. Pred pauzou mali asi najlepšiu formu zo všetkých. Takéto niečo nám chýba, aby sme boli v tabuľke ešte vyššie. Predtým podobnú šnúru zaznamenal Trenčín, teraz Poprad,“ podotýka tréner Dukly Miroslav Chudý, ktorý následne k stredajšiemu súperovi dodáva. „Posledné zápasy ukazujú, že vlani neboli v semifinále náhodne. V lete prišlo ešte k posilneniu kádra a teraz sa prejavuje jeho kvalita. Po reprezentačnej pauze nás čakajú hneď tri ťažké zápasy. Okrem Popradu privítame v piatok doma silné Košice a v nedeľu nebezpečnú Budapešť. Určite by sme chceli získať nejaké body a v tabuľke si pomôcť. Týka sa to hlavne domácich zápasov, no v porazeneckej nálade nepôjdeme ani do Popradu. Všetci vieme, že každá séria raz skončí. Boli by sme radi, keby sme tú popradskú preťali v stredu práve my.“

Stanovený cieľ je v ich silách

Michalovskí hokejisti si pred sezónou cieľ v podobe umiestnenia nedávali. Nováčik chcel ťahať divákov na tribúnu a premiérovú sezónu v najvyššej súťaži si užiť. Dobrými výsledkami v úvode sa ale vykryštalizoval aj stanovený cieľ. Tým je účasť v play-off, kde sa dostane najlepšia osmička tímov. „Áno máme to takto stanovené. Bude to ale veľmi ťažké. Do ligy pribudol Slovan Bratislava. Momentálne to vyzerá tak, že, keď sa chcete dostať do play-off, musíme pod seba dostať aj mužstvá vyššieho rangu,“ zdôrazňuje tréner aktuálne ôsmeho tímu v tabuľke. Michalovčania sa tak musia pripraviť na ofenzívu tímov pod nimi. „Hlavne Nitra podľa mňa bude chcieť ísť hore. My však chceme stanovený cieľ naplniť a myslím si, že skončiť po základnej časti a nadstavbe do ôsmeho miesta je v našich silách,“ pokračuje Miroslav Chudý, ktorý by už mal mať k dispozícii aj zdravého Tomáša Hričinu.

Peter Brendza



Uverejnené: 17.12.2019 21:27:13 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.