files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Oslávenec Šimun chce darček v podobe bodového zisku z Nitry

Najvyššia hokejová Tipsport liga pokračuje ďalšími kolami aj v medzisviatkovom období. Na hokejistov HK Dukla Ingema Michalovce, ktorí sa krátko pred Vianocami prebrali a štyrmi získanými bodmi znova prehovorili do boja o play-off, čaká veľmi náročný záver roka. V sobotu sa v Nitre predstavia v priamom súboji o ôsme miesto v tabuľke, no a v pondelok, jeden deň pred koncom roka 2019, doma privítajú Nové Zámky.

Zverenci trénera Miroslava Chudého nemali pred Vianocami najlepšie obdobie. Až v piatich dueloch v rade zaknihovali prehry a táto séria ich zo šiesteho miesta zasunula na deviatu priečku, teda miesto nad pásmo play-off. Negatívnu sériu ukončili až dva dni pred Vianocami, keď na domácom ľade zdolali MAC Budapešť 5:2. Ešte predtým dali zabudnúť na vysokú prehru 2:8 z Popradu, keď hrali vyrovnanú partiu s lídrom tabuľky HC Košice. Oceliarom podľahli po výbornom výkone 1:2 po predĺžení. „Myslím si, že sme sa v týchto dvoch zápasoch revanšovali za vysokú prehru z Popradu,“ rozhovoril sa útočník Dukly Eduard Šimun, ktorý následne k dvojzápasu s Košicami a Budapešťou dodáva. „Štyri body z tohto dvojzápasu nie sú zlé. Najdôležitejšie je, že sme prelomili sériu prehier. Verme, že to z našej strany bude už iba lepšie. Naším cieľom je postúpiť do play-off. Urobíme preto všetko.“

Michalovčania sa po výhre nad Budapešťou znova dostali na ôsmu priečku zaručujúcu play-off. O ňu však prišli po „štefanskom“ kole, v ktorom mali voľno, čo Nitra výhrou nad Detvou využila na opätovný prechod do pásma play-off. Aktuálne má vicemajster dvojbodový náskok, no aj o jeden odohraný zápas viac. A práve pod Zoborom nastúpia zverenci trénera Miroslava Chudého v sobotu. Pôjde tak o šesťbodový duel. Práve zápasy s Nitrou a Novými Zámkami, ktoré privítajú Michalovčania v pondelok, sú špecifickejšie pre Eduarda Šimuna. V Nových Zámkoch totiž strávil minulú sezónu, tú súčasnú odštartoval v Nitre, kde ale krátko pred decembrovou reprezentačnou pauzou skončil a nabral smer k Zemplín. „Hlavne, čo sa týka Nitry, sú tam pre mňa ešte čerstvé spomienky. Na oba zápasy sa veľmi teším. V Nitre bola vždy výborná atmosféra. My tam ideme s cieľom bodovať. Sme v tabuľke pri sebe a v prípade výhry sa dostaneme do mierneho trháku. Hlavne ten duel v Nitre bude pre mňa špecifický. Už prebehli nejaké podpichovačky a tie budú určite prebiehať aj ďalej,“ podotýka michalovský útočník.

Práve on by mohol trénerovi Chudému poradiť, ako na vicemajstra. V tejto sezóne jeho dres obliekol devätnásťkrát a získal päť kanadských bodov. „Čo sa týka taktiky a slabších stránok súpera, to cez médiá rozoberať nechcem,“ smeje sa Šimun, podľa ktorého slov už prebehla porada o Nitranoch aj s trénerom Dukly Ingema. „Áno, mali sme o tom debatu. Nitra hrá taký kanadsko-americký štýl hokeja. Tréner Bažáni pôsobil dvanásť rokov v Nemecku a práve tento štýl forsíruje. Vieme, že nás čaká veľmi ťažký súper, no môžeme to zvládnuť a nemusíme sa vracať domov s prázdnymi rukami. Chceme preto urobiť všetko, aby sme tam nejaký bodík získali a pomohli si tak v tabuľke,“ dodáva na záver Eduard Šimun, ktorý v prvý povianočný deň oslávil 25 rokov. Dostane v sobotu od svojich spoluhráčov bodový darček spod Zobora?

Peter Brendza



Uverejnené: 27.12.2019 14:30:47 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.