files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Excelentný záver roka zakončili víťazstvom, silvestrovské šampanské im bude chutiť viac

Krátko pred Vianocami sa zdalo, že silvestrovské bublinky im príliš chutiť nebudú, no nakoniec sa zdá, že to bude inak. Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce po sérii piatich prehier zaknihovali v predposledný deň roka 2019 tretie víťazstvo v rade, keď po MAC Budapešť (5:2) a Nitre (5:4 po predĺžení) pokorili aj Nové Zámky (4:1). Spolu s cenným bodom zo zápasu s lídrom tabuľky HC Košice je deväťbodový záver roka viac ako cenný úlovok a päťzápasová séria bez výhry pomaly zapadá prachom.

„Určite sa nám bude silvestrovať lepšie ako to vyzeralo,“ smeje sa asistent trénera Richard Šechný, ktorý so svojim povestným humorom dodáva. „Komu by sa nesilvestrovalo dobre, keď vyhrávate.“ O príjemnejší záver roka sa Michalovčania pričinili zlepšenými výkonmi sami. Tretie víťazstvo v rade sa síce nerodilo najľahšie, keď v prvých minútach mali viac z hry Nové Zámky, Duklu ale upokojil prvý gól Lukáša Tomu zo sedemnástej minúty. „Povedal by som, že hostia boli v prvých pätnástich minútach lepším tímom. Nám prvý gól veľmi pomohol. Po ňom sme sa nakopli a boli sme lepším tímom pre zmenu my,“ pokračuje Richard Šechný.

Michalovčanov nevykoľajil ani moment z úvodu druhej tretiny, keď sa po strete s brankárom hostí Kristínom pod sprchy porúčal útočník Marek Mašlonka. Ten sa s brankárom HC Mikron zrazil tak nešťastne, že Kristín skončil v nemocnici. „Videl som puk za bránkou a snažil som sa ho vybojovať. Kristín bol pri puku prvý a nevidel ma prichádzať. Nešťastne sa otočil a ja som do neho pri mantineli narazil. Spadol na ľad a privodil si nejaké zranenie. Z mojej strany to však nebol nejaký úmysel a bol to nešťastný moment. Aj touto cestou sa mu chcem ospravedlniť a verím, že bude v poriadku,“ smutne konštatuje Marek Mašlonka.

Podľa prvých správ je Kristín v poriadku, no zo Zemplína sa vrátil s otrasom mozgu a podvrtnutou krčnou chrbticou. Päťminútovú presilovku ale zahrali jeho spoluhráči katastrofálne. Paradoxne v nej mohli dvakrát inkasovať a faulom ju ukončiť Václav Stupka. „Bolo veľmi dôležité, že sme tú oslabovku ustáli bez inkasovaného gólu,“ rozhovoril sa strelec prvého michalovského gólu Lukáš Toma. Sviatočnému strelcovi druhý tohtosezónny gól veľmi chutil. „Ja mám v tíme iné úlohy ako strieľanie gólov. Som preto rád, že som pomohol aj takto. Moje úlohy sú iné a aj v ďalších zápasoch sa budem snažiť plniť hlavne to, čo mi povedia tréneri,“ dodáva Lukáš Toma.

Ustátie oslabovky domácich hráčov ešte viac nakoplo. Upokojujúci druhý gól pridal v druhej časti Lalancette a po presnom zásahu kapitána Mareka Kolbu sa duel už iba dohrával. Brankár Adam Trenčan odolal niekoľkým šanciam hostí, nakoniec si ale tretie čisté konto v sezóne neuchoval, keď inkasoval sedemdesiat sekúnd pred koncom. „Určite ma to zo začiatku škrelo, teraz to už tak nevadí. Podstatné je, že sme opäť vyhrali. Keď som sa po inkasovanom góle pozrel na časomieru, priznávam, mal som aj nervy. Nula by ma potešila, no nevadí. Taký je hokej. Podstatnejšie sú tri body,“ podotýka michalovská brankárska jednotka, ktorého tretia výhra v závere roka veľmi potešila. „Teraz nám to silvestrovké šampanské bude chutiť lepšie. Po posledných zápasoch sme zvýšili našu šancu na play-off a určite budeme oň bojovať aj v ďalších zápasoch. Začalo to od zápasu s Košicami. Od neho predvádzame výborné výkony, čo sa odzrkadlilo aj na výsledkoch. Verím, že nám séria vydrží čo najdlhšie.“

Michalovský hokej má za sebou parádny rok 2019. V jeho prvej polovici si hráči Dukly vybojovali historickú účasť v najvyššej súťaži, keď najskôr obhájili titul v prvej lige a následne uspeli aj v baráži so Žilinou. V najvyššej Tipsport lige takisto nehrajú druhé husle. Aktuálne im patrí deviate miesto, sú teda blízko k brehom play-off, do ktorého sa dostane najlepšie osmička. „Keď sa pozrieme spätne, rok 2019 musíme hodnotiť pozitívne. Dostali sme sa do Extraligy a ani v nej nie sme do počtu. Musíme ďalej pracovať tak, aby sme aj rok 2020 hodnotili v pozitívnom smere. Keď sme si v roku 2019 zahrali prvýkrát Extraligu, v roku 2020 si chceme zahrať prvýkrát duel play-off v nej,“ dáva ciele do ďalšieho roka asistent trénera Dukly Richard Šechný.

Peter Brendza



Uverejnené: 31.12.2019 08:57:34 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.