files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Matej Trusa hlási návrat. Vraciam sa ešte silnejší!

Aj keď prognózy hovorili možno i o ročnej pauze, útočník MFK Zemplín Michalovce Matej Trusa hlási návrat oveľa skôr. Obojstranná zlomenina nohy, ktorú mu v polovici septembra spôsobil Trenčan Kpekawa, sa hojí rýchlejšie ako sa predpokladalo. Štyri mesiace po operácii je Trusa v tréningovom procese a koncom jarnej časti by už chcel hrať!

Písala sa sobota 14. septembra. Michalovskí futbalisti nastúpili po reprezentačnej pauze s cieľom vrátiť sa na domácej pôde na víťaznú vlnu. V deviatej minúte zápasu išla dlhá lopta za obranu hosťujúceho tímu. V šprinte za ňou mal domáci Matej Trusa navrch pred Trenčanom Kpekawom, ktorý sa nekompromisne rozhodol zasiahnuť loptu. Nezasiahol však ju, ale nohu Mateja Trusu. Výsledok? Dvojnásobná fraktúra nohy michalovského útočníka a zaslúžená červená karta pre Kpekawu. Víťazstvo 2:1 už nebolo až také podstatné. „Rád by som vymenil tri body za Matejove zdravie,“ poznamenal so slzami v očiach na tlačovej konferencii vtedajší tréner Zemplínčanov Anton Šoltis. Prvé prognózy hovorili o ročnej pauze, niektoré aj o konci kariéry. Tieto pochmúrne myšlienky ale ihneď zahodil za hlavu aj samotný Trusa. „Vrátim sa a vrátim sa silnejší,“ boli jeho prvé slová z nemocnice.

A tak sa aj stalo. Na prvom tréningu v zimnej príprave sa trénerovi Jozefovi Majorošovi v šatni hlásil aj samotný Trusa. Síce ešte bude trénovať s úľavami, no chce sa čo najskôr dostať do tréningového a potom aj zápasového tempa. „Veľmi sa teším z toho, že som už s chlapcami. Nie je to ešte všetko optimálne, ale som rád, že po tých štyroch mesiacoch je to tak, ako je. Verím, že sa vraciam ešte silnejší,“ zdôrazňuje devätnásťročný Trusa, ktorý od začiatku veril, že sa vráti skôr, ako hovorili prognózy. „Ja som to tak vnímal už od začiatku, že nie doktorské prognózy sú dôležité, ale dôležité je, ako sa k tomu postavím ja. Bolo to hlavne o mne, ako silno som sa chcel vrátiť. Kosť sa hojí výborne. Snáď to takto pôjde aj naďalej,“ pokračuje tohtoročný maturant, ktorému zranenie umožnilo aspoň viac sa venovať skriptám. „To áno. Mama mi viackrát povedala, že aspoň sa budem viac učiť. Snáď teda maturita dopadne dobre,“ smeje sa Trusa.

Ten v čase májových ústnych maturít už chce mať za sebou aj návrat na zelený trávnik. „Veľmi sa teším z výsledkov, ktoré dosiahli chalani na konci jesennej časti. Vedel som, že mužstvo na to má a že nejaká víťazná vlna určite príde. Trošku ma mrzí, že prišla práve po odchode trénera Šoltisa, no na druhej strane som rád, že sa chlapci nakopli a už sú v prvej šestke,“ podotýka Trusa, ktorý si chce radšej zahrať na konci sezóny v prvej šestke, ako v druhej. „To určite! Tam sú kvalitnejší súperi a zápasy, na ktoré sa motivujete viac. Verím, že chlapci v zostávajúcich štyroch zápasoch zabojujú a zostanú na tých miestach v tabuľke, na akých sú teraz,“ dodáva na záver Matej Trusa.

Peter Brendza



Uverejnené: 11.01.2020 13:30:43 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.