files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dvojgólová prehra Iuventy v Porube

Hádzanárky Iuventy Michalovce prehrali v zápase šestnásteho kola MOL ligy na pôde DHC Sokol Poruba 24:26 a nielenže utrpeli tretiu tohtosezónnu prehru, ale skončili tak svoju sedemzápasovú víťaznú sériu. Zverenky trénera Petra Dávida sa najbližšie predstavia doma, keď v nedeľu 19. januára o 17.30 hod. privítajú Prešov.

Michalovčanky nezačali v Ostrave najlepšie. V útoku strácali veľa lôpt, ich obrana sa zase nepodobala tej spred týždňa proti Šali. Skóre duelu otvorila z pokutového hodu v tretej minúte Polášková, na ktorej presný zásah odpovedala o dve minúty neskôr Trúnková. V deviatej minúte si za stavu 2:2 zobral tréner Iuventy Peter Dávid, ktorý už v tomto čase musel oželieť červenou kartou potrestanú Holejovú, oddychový čas. Po ňom sa jeho zverenky po góle Trúnkovej prvýkrát v zápase ujali vedenia (2:3). Poruba hneď na to odpovedala dvoma gólmi v rade, no to sa podarilo aj Iuvente, ktorá po presnej strele Štefanikovej viedla v osemnástej minúte 6:5 a oddychovým časom reagoval aj tréner Poruby Dušan Daniš. Po ňom domáce gólmi Konečnej otočili skóre a po presnom zásahu Zemanovičovej viedli v 21. minúte 8:6. Keď hneď na to skórovala z pokutového hodu aj Konečná (9:6), lavička Iuventy reagovala druhým oddychovým časom. Gólovú šnúru Poruby pretrhla hneď na to z pokutového hodu Wollingerová. Michalovská kapitánka sa presadila aj z ďalšieho útoku, keď znížila na 8:9, Poruba ale po góloch Šmidákovej s Baumbachovou opäť išla do trojgólového vedenia (11:8). Samotný záver ale vyšiel lepšie Iuvente, ktorá gólmi Wollingerovej a Radovičovej skorigovala na 10:11 vo svoj neprospech.

Domácim vyšiel nástup do druhého dejstva. Po dvoch góloch Konečnej viedli v 34. minúte 13:10. Iuventa hrala aj naďalej nedôsledne a v 36. minúte po ďalšom góle Konečnej prehrávala už 12:17. Keď Baumbachová upravila v 38. minúte na 18:13, tréner Peter Dávid reagoval už tretím oddychovým časom. Ten jeho zverenky konečne nabudil, keďže šnúrou troch gólov znížili na 16:18. DHC Sokol opäť odskočil na rozdiel štyroch gólov (22:18). Na začiatku poslednej desaťminútovky bolo ale opäť iba o dva góly (22:20) a lavička domáceho tímu si brala ďalší oddychový čas. Po ňom Wollingeorvá s Trúnkovou vyrovnali na 22:22, no lepší záver zápasu mali domáce. Tie nakoniec zvíťazili 26:24 a pripravili tak Iuvente tretiu prehru v tejto sezóne.

DHC Sokol Poruba – Iuventa Michalovce 26:24 (11:10)
Pok. hody:
8/5 – 5/4. Vylúčené: 3 – 5, ČK 6. Holejová (Michalovce – za faul). Rozhodovali: Opava a Válek. Divákov: 500.
DHC SOKOL:
Mučková, Krebsová – V. Kučerová, Mýlková, Dybalová, Konečná 9/4, Farářová, Deváta, Poláškocá 4/1, Prašivková, Baumbachová 6, Šimdáková 5, Novobilská, Zemanovičová 2.
IUVENTA:
Kordowiecká, Jablonská – Štefaniková 5, Pustá, Kišíková, Trifunovičová, Trúnková 5, Milenkyová, M. Kakaščíková, Štefánová 1, A. Holejová, Wollingerová 11/4, Bajčiová 1, Radovičová 1, Rovňáková.



Uverejnené: 12.01.2020 19:43:46 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.