files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Kozákov príchod vyšiel až na druhý pokus: V lete to stroskotalo na mojom zranení, hovorí nová posila MFK Zemplín

Nateraz jednou z dvoch zimných posíl MFK Zemplín Michalovce je iba osemnásťročný stopér Šimon Kozák. Ten posledné dva a pol roka strávil v anglickom Southamptone, odkiaľ prišiel k po jesennej časti piatemu tímu Fortuna ligy na hosťovanie do konca sezóny.

O príchode tohto odchovanca trnavského futbalu, ktorý si to v lete 2017 namieril do veľkého futbalového sveta, sa hovorilo už v lete. Vtedy to ale stroskotalo na jeho zranení. „Už na začiatku minulého roka som si vykĺbil rameno. Nebolo to ale na operáciu,  doktori zvolili konzervatívnu liečbu. Po troch mesiacoch som si ho vykĺbil opäť a už som podstúpil operáciu. Cez leto som sa dával dokopy. Po asi dvoch mesiacoch od letnej prípravy prišlo vykĺbenie ramena opäť, tentoraz na pravej ruke. Ja už dúfam, že je všetko za mnou a budem sa tak môcť sústrediť na futbal,“ zdôrazňuje slovenský reprezentant do devätnásť rokov.

Pôsobenie v Southamptone mu dalo veľa

Stoosemdesiatri centimetrový stopér v kolíske futbalu postupne napredoval. Hneď po príchode tam ho síce trápilo zranenie slabín, postupne sa ale z neho vystrábil a v akadémii, z ktorej vyšli napríklad aj Gareth Bale či Theo Walcott, postupne získaval štarty v ligových súťažiach. Teda až do začiatku minulého roka, kedy ho pribrzdili zranené ramená. „Je to už za mnou. Pôsobenie v Southamptone mi ale dalo veľmi veľa,“ podotýka Šimon Kozák, ktorý z materskej Trnavy odišiel počas leta 2017, teda vtedy, keď začínala spartakovská cesta za titulom. Začiatkom roka 2018 následne podpísal so „svätcami“ dva a pol ročný kontrakt.

Príchod na druhý pokus

Práve zranenie znemožnilo Kozákov príchod do Michaloviec už počas minulého leta. Jeho meno sa intenzívne spomínalo s posilnením vtedy ešte okypteného kádra fortunaligistu. „Stroskotalo to na mojom zdravotnom stave, ktorý vtedy nebol optimálny,“ konštatuje Šimon Kozák, ktorý na druhý pokus predsa do Michaloviec prišiel. „V kontakte sme boli už v lete. Teraz, keď sa mi Michalovce ozvali opäť, už som nemal čo riešiť. Vedel som, že je tu mladý tím a navyše, vnímal som aj posledné výsledky, hlavne víťazstvo 5:0 nad Dunajskou Stredou,“ pokračuje osemnásťročný obranca, ktorý vidí aj šancu presadiť sa do základnej zostavy. Bude to však mať veľmi ťažké. Stopérska dvojica Carillo - Soler totiž hlavne na konci jesene podávala výborné výkony. „Všetko sa uvidí. Budem sa snažiť dostať do zostavy trénera Majoroša. Urobím preto všetko,“ podotýka Kozák, ktorý ešte môže hrať aj v dorasteneckom výbere.

Urobiť prvú šestku

Práve michalovskému dorastu by mal urastený stopér vypomáhať takisto. Cieľom bude odohnať nepríjemné zostupové mraky, keďže MFK Zemplínu patrí nateraz posledné miesto. Šimon Kozák sa ale vidí aj v prvom tíme. „Čo sa týka mojich osobných ambícii, hlavné je, že sa musím dať po nie najlepšom roku dokopy. Chcem nabrať novú chuť do futbalu a verím, že Michalovce sú pre mňa tou správnou adresou,“ zdôrazňuje Kozák, ktorý sa chce dostať s MFK Zemplínom do prvej šestky Fortuna ligy. Jedným zo súperov Michalovčanov v boji o ňu je aj jeho materská Trnava. „To teraz vôbec neriešim. Sústredím sa na Michalovce. Naším cieľom je zostať na tých miestach, na akých sme. Verím, že prvú šestku urobíme,“ presvedčivo dodáva Šimon Kozák.

Peter Brendza



Uverejnené: 16.01.2020 09:57:26 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.