files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín do Turecka aj s Trusom a novou posilou

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce v stredu skoro ráno odleteli na herné sústredenie do Turecka. V tamojšom stredisku Beleku pobudnú až do budúceho štvrtka. Po jesennej časti piaty tím fortunaligovej tabuľky tam odohrá tri zápasy. Tréner Jozef Majoroš má k dispozícii 25 hráčov, aj s rekonvalescentmi po zranení Cheickom Alanom Diarrom a Matejom Trusom. Hlásiť sa mu má aj nová posila.

Po štyroch rokoch opäť do tepla
Mimochodom, je to iba ich druhé zimné sústredenie v teple, ktoré absolvujú ako účastník najvyššej slovenskej súťaže. Predtým vo svojej premiérovej sezóne medzi slovenskou elitou v zime 2016 boli v Španielsku. Po štyroch rokoch tak znova vymenili domácu zimu za teplejšie podmienky v zahraničí. „V utorok sme ukončili prvý z troch cyklov zimnej prípravy, v ktorom sme sa zamerali hlavne na kondíciu a silu. V Turecku plynule prejdeme do druhého, v ktorom sa budeme venovať hlavne loptám a hre. Po návrate domov nás čaká tretí cyklus, už taký „vylaďovaci“. Všetko už budeme smerovať na začiatok jarnej časti,“ zdôrazňuje tréner Jozef Majoroš, ktorého zverenci dosiaľ v zimnej príprave doma zdolali Bardejov (1:0) a prehrali v maďarskom Mezokovesdi (0:3).


Definitívne proti FK Kesla, Plovdivu a Austrii Viedeň
V týchto dňoch sa ustálil aj program michalovských futbalistov v Beleku. Odohrajú tam tri prípravné súboje. Prvý už v piatok proti azerbajdžanskému FK Kesla, následne ich čaká bulharský Lokomotiv Plovdiv a na záver sa stretnú s rakúskou Austriou Viedeň. „Sú to súperi, ktorí nás určite dobre preveria po každej stránke. Ukážu nám veci, na ktorých budeme ešte musieť v zime pracovať. Chceme si tam vyskúšať aj niektoré systémové varianty. Bude to určite pre všetkých pozitívna zmena,“ podotýka michalovský kormidelník, ktorý trénerské žezlo v MFK Zemplín prevzal v závere jesene od Antona Šoltisa.

Novou posilou Grék Neofytidis
Na herné sústredenie berie Majoroš 25-členný káder, v ktorom sú aj traja brankári. S tímom odletel aj francúzsky stredopoliar Cheick Alain Diarra, ktorý sa v auguste podrobil doma operácii kolena a v týchto dňoch by sa mal plynule zapojiť do tréningového procesu. Druhým rekonvalescentom po zranení je Matej Trusa, ktorý s tímom odletel tiež. „Obaja sa postupne zapájajú do tréningového procesu. Diarra prešiel výstupnou prehliadkou a už môže naplno trénovať. Čo sa týka Trusu, ten ešte trénuje individuálne, no je dôležité, aby bol s mužstvom,“ zdôrazňuje Jozef Majoroš.


Tomu už na sústredení chýba španielsky tvorca hry Pedro Martinez, ktorý sa upísal českému Zlínu. Na druhej strane, k dispozícii má jednu novú posilu. „Ide o gréckeho stredopoliara Georgiosa Neofytidisa, ktorý k nám prichádza z Olympiakosu Píreus. Mal by podpísať zmluvu na dva roky,“ referuje Majoroš. Vylúčené nie sú ani ďalšie zmeny v kádri. „O našich hráčov je záujem, no zatiaľ neprišla taká ponuka, ktorá by nás zaujala. Nevylučujem ale ďalšie zmeny v kádri a to oboma smermi,“ dodáva michalovský lodivod. Ten sa na sústredení bude musieť zaobísť bez svojho kapitána Igora Žofčáka, ktorý ostal doma.

Káder MFK Zemplín na sústredení
Brankári: Matúš Kira, Tomáš Dráb, Rostyslav Dehtiar.
Obrancovia: Martin Kolesár, Jose Carillo, Ian Pino Soler, Llazaros Rota, Matúš Vojtko, Šimon Kozák, Alejandro Mendez Garcia
Stredopoliari: Peter Kolesár, Marián Pásztor, Jakub Grič, Jozef Šimon Turík, Christos Kountouriotis, Dimitrios Popovits, Stanislav Danko, Kiriakos Savvidis, Matúš Begala, Alan Cheick Diarra, Georgios Neofytidis.
Útočníci: Issa Sidibe Modibo, Milan Kvocera, Matej Trusa, Armen Hovhannisjan.

Program prípravných duelov v Beleku
Piatok 24. januára: FK Kesla – Michalovce
Pondelok 27. januára: PFC Lokomotiv Plovdiv – Michalovce
Štvrtok 30. januára: Austria Viedeň – Michalovce

Peter Brendza



Uverejnené: 23.01.2020 08:41:42 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.