files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Zastaví Dukla víťaznú sériu Kamzíkov?

Šesť zápasov, šesť výhier. Takáto je bilancia hokejistov HK Poprad, ktorá ich drží naďalej v kontakte s čelom tabuľky. Túto víťaznú šnúru sa Kamzíkom pokúsia prestrihnúť v nedeľu hráči HK Dukla Ingema Michalovce. Pomôcť im k tomu môže aj nová posila, skúsený 30-ročný ruský útočník Jevgenij Mons.

V piatok Michalovčania nezanechali zlý dojem v Bratislave, kde na štadióne Ondreja Nepelu kládli výrazný odpor slávnemu Slovanu. A Zemplínčania neboli ďaleko od bodového zisku. Prehrali síce 0:3, no na šance to bol absolútne vyrovnaný zápas. „Ja som aj chlapcom po zápase povedal, že im nemám čo vyčítať. Odohrali sme lepší zápas, ako ten minulý, hoci skóre je totožné,“ rozhovoril sa tréner Dukly Miroslav Chudý, ktorého zverenci prvýkrát prehrali v Bratislave 2:5. „Doplatili sme na koncovku. Inak sme odohrali dobrý zápas. Mali sme dosť šancí na skórovanie, treba ale pochváliť brankára Brusta, ktorý mal lepší deň. To asi rozhodlo,“ vrátil sa ešte k zápasu v Bratislave michalovský kormidelník.

Doma chcú bodovať

Aj keď jeho zverenci v piatok nenadviazali na cenné víťazstvo z Miškolca, ostali na siedmom mieste, keďže ich priamy konkurenti v boji o play-off nebodovali takisto. Chuť si budú môcť napraviť už v nedeľu. Nebudú to mať ale ľahké, keďže do Michaloviec príde rozbehnutý Poprad, ktorý zvíťazil v šiestich dueloch v rade a naposledy doma skolil majstra z Banskej Bystrice. „Je to ďalší kvalitný súper. Horná šestka je veľmi silná a sú to asi všetko ašpiranti na titul. My sme ale na to nechceme pozerať. Dívame sa iba na seba. Každý zápas musíme hrať naplno. Uvidíme, čo to prinesie. Som o tom presvedčený, že keď sa k nám prikloní aj šťastie, máme na to, aby sme hrali otvorenú partiu s každým. Keď budeme dôraznejší a šikovnejší v koncovke, môžeme vyhrať s hocikým. Základ je, aby sme podávali dobré výkony a nemali nejaké výbuchy. V nedeľu hráme doma a doma chceme bodovať,“ zdôrazňuje Miroslav Chudý.

Prichádza Rus Mons, sľubujú si od neho aj góly

Káder tipsportligového nováčika sa po piatku opäť rozrastá. Vedenie klubu dotiahlo kontrakt so skúseným ruským útočníkom Jevgenijom Monsom, ktorý doteraz hrával iba v nadnárodnej KHL. V druhej najlepšej lige sveta odohral za Čerepovec či Viťaz Podolsk dokopy 265 zápasov, v ktorých zaknihoval 50 gólov a 36 asistencií. „My sme už ani tak posilňovať nechceli. Naskytla sa ale možnosť angažovania Jevgenija, ktorý skončil v Podolsku a využili sme ju,“ podotýka Chudý a k novej posile, ktorá meria 193 centimetrov a váži 99 kilogramov, dodáva. „Ide o kvalitného a dobre stavaného útočníka. Sľubujeme si od neho dôraz pred bránou, dôraz v zakončení a teda aj góly. Skrátka, sľubujeme si od neho, že vystuží našu ofenzívu.“

Po príchode skúseného ruského útočníka je v tíme opäť osem legionárov. Hrať však môžu iba siedmi. Pôjde teda jeden preč? „Zatiaľ sme sa o žiadnom odchode nebavili. Takisto aj legionári si musia uvedomiť, že musia o miesto v kádri bojovať. Nedá sa, že jeden zápas odohrá hráč excelentne a druhý nie. Týmto smerom vytvoríme tlak aj na nich. Budeme to rotovať a vždy pred zápasom sa rozhodovať, či vystužíme viac útok, alebo obranu,“ pokračuje Miroslav Chudý, ktorý zatiaľ nemôže počítať so zraneným kapitánom Marekom Kolbom. Ten ako je známe pred dvoma týždňami vo Zvolene utrpel po zrážke so spoluhráčom Spilarom ľahší otras mozgu a takisto aj podvrtnutie krčnej chrbtice. „Je to také zranenie, pri ktorom dokedy hráč nie je v záťaži, nevieme ako je na tom. V prvom rade vyliečenie potrebuje čas. Dohodnutí sme s ním tak, že keď ho lekár pustí, príde na tréning a ukáže sa, ako je na tom v záťaži. Nemôžeme pri ňom nič uponáhľať, pretože to môže mať horšie následky,“ dodáva na záver michalovský lodivod.



Uverejnené: 25.01.2020 16:43:27 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.