files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla s ďalším domácim víťazstvom, Popradu preťala víťaznú sériu

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce zvíťazili v zápase 44. kola Tipsport ligy na domácom ľade nad HK Poprad 2:1 a Kamzíkom tak preťali šesťzápasovú víťaznú sériu. O góly Michaloviec sa postarali Ville Korhonen a Eduard Šimun. Zverenci trénera Miroslava Chudého teraz odohrajú dva zápasy na súperovom ľade. V stredu sa predstavia v Košiciach, no aj v piatok ich čaká duel v Budapešti.

Lepší štart do zápasu mali, ktorí na Zemplíne chceli potvrdiť aktuálnu formu. Najskôr síce Adam Lapšanský v samostatnom úniku Trenčana neprekonal, vo štvrtej minúte už ale Matej Paločko otvoril skóre. Po inkasovanom góle sa konečne k slovu dostali aj domáci. Tým sa podarilo vyrovnať v desiatej minúte po biliardovej akcii, na ktorej konci bol po fínskej spolupráci Ville Korhonen. Ten mohol v trinástej minúte pridať aj svoj druhý gól v zápase, z bránkoviska však nedotlačil do siete puk po strele Spilara.

Takmer do posledného miesta zaplnený štadión sledoval aj v druhej tretine zaujímavý hokej. Michalovčania si do nej preniesli ešte minútovú presilovku po faule Daniela Brejčáka, ktorú ale na gól nezrealizovali. Potom prišli chvíle ich brankára Adama Trenčana, ktorý najskôr vytlačil nebezpečnú strelu Lapšanského spomedzi kruhov a potom efektne do lapačky skryl aj projektil vyslaný z hokejky Borisa Česánka. Zahanbiť sa nedal ani brankár Popradu Vošvrda, ktorý v rýchlom slede zneškodnil šance Galamboša aj Giľáka. Hostia nič nevyťažili z presilovky po vylúčení Mašlonku, druhá tretina tak skončila bez gólov.

V tretej tretine sa takisto hral rušný hokej. Aj do nej si Michalovčania preniesli presilovú hru, ktorú ale opäť nevyužili. Nakopla ich však k zvýšenej aktivite, ktorú korunoval v 48. minúte gólom na 2:1 center štvrtej lajny Eduard Šimun. Hostia okamžite zvýšili aktivitu a horelo to aj na druhej strane. Obrana Dukly na čele s brankárom Trenčanom ale odolávala popradským pokusom a keď Michalovčania zvládli aj minútové power-play, nielenže uťali víťaznú sériu Kamzíkov ale získali dôležité body do boja o play-off.

HK Dukla Ingema Michalovce - HK Poprad 2:1 (1:1, 0:0, 1:0)
Góly:
Góly: 10. Korhonen (Lalancette, Ventela), 48. Šimun (Chalupa, Farkaš) - 4. Matej Paločko (Bjalončík, Kundrík).
Vylúčení:
2:3. Presilovka: 0:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Kalina, M. Korba - Bogdaň, Smrek. Divákov: 3800.
HK DUKLA INGEMA:
A. Trenčan - Hančák, Ventela, Pukka, Mesikammen, Ťavoda, Vorobjev, Zekucia - Korhonen, Lalancette, Spilar - Mons, Galamboš, Giľák - Hričina, Linet, Mašlonka - Chalupa, Šimun, Hvila - Farkaš.
HK:
Vošvrda - Erving, Ulrych, Brejčák, Kozák, Larkin, Dalhuisen, Česánek - Matúš Paločko, Preisinger, Handlovský - Svitana, Zagrapan, Takáč - Lapšanský, Jacobs, Vandas - Kundrík, Bjalončík, Matej Paločko.



Uverejnené: 26.01.2020 20:41:43
files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.