files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V Krivošťanoch osádzajú dočasný most

Košický samosprávny kraj začal v pondelok 3. februára s osádzaním dočasného mostného provizória nad riekou Laborec, ktorý prepojí Strážske s jeho mestskou časťou Krivošťany. Náhradné premostenie by mal zhotoviteľ, spoločnosť Swietelsky – Slovakia spol. s.r.o., skladať a vysúvať do piatka 7. februára.

Práce si vyžiadajú čiastočné obmedzenia pre chodcov, ktorí prechádzajú cez most. „Nakoľko je našou prioritou bezpečnosť všetkých, ktorí sa nachádzajú na moste, počas osádzania náhradného premostenia môže byť most na krátku dobu pre peších uzavretý, najdlhšie však na pár hodín. O všetkých obmedzeniach budeme informovať na webovej stránke Správy ciest Košického samosprávneho kraja. Most bude pre dopravu sprejazdnený najneskôr v pondelok 10. februára,“ uviedol predseda KSK Rastislav Trnka.

Náhradné premostenie má dĺžku72 metrov a šírku 5,2 metra. Po kovovej konštrukcii provizória budú prechádzať v jednom jazdnom pruhu osobné autá, malé autobusy a vozidlá záchrannej zdravotnej služby. Doprava bude riadená dočasným dopravným značením a svetelnou signalizáciou. Nákladná doprava bude naďalej využívať obchádzkovú trasu po hlavnom dopravnom ťahu smerom na Michalovce.

S demoláciou poškodeného mosta začal zhotoviteľ 20. januára. V priebehu dvoch týždňov odstránil celkovo 16 nosníkov. Spolu s demolačnými prácami prebiehal aj odvoz sutín, príprava pilierov, na ktoré sa osadí náhradné premostenie aj zhotovovanie podpier.„Po odbúraní priečnikov boli na pilieroch zistené technologické šachty, o ktorých nebola žiadna dokumentácia ani evidencia, že sa tam nachádzajú. Operatívne sme ich museli zabetónovať v súčinnosti so Slovenským vodohospodárskym podnikomMichalovce tak, aby bolo možné na piliere osadiť mostné provizórium. V súčasnosti prebieha ešte geodetické zameranie existujúcich konštrukcií, rozbiehajú sa projekčné práce a realizuje sa diagnostický prieskum na rozšírenie našich vedomostí o stave mosta,“ informoval riaditeľ oblasti Sever spoločnosti Swietelsky – Slovakia spol. s.r.o., Peter Pitoňák.

Z pôvodného počtu nosníkov typu „Vloššák“ zostalo aktuálne deväť, po ktorých prechádzajú chodci. Po tom, čo zhotoviteľ osadí mostné provizórium a získa stavebné povolenie, budú zbúrané aj tie. Následne budú peší používať na prechod náhradné premostenie. Z mosta tak ostanú iba hlavné piliere a časti opôr. „Práce na projektovej dokumentácii na výstavbu nového mosta sa už začali. Aj napriek tomu, že ide o zložitú rekonštrukciu, chceme, aby nový most stál v Strážskom do konca tohto roka,“ uviedol župan.

Tlačová správa



Uverejnené: 03.02.2020 15:06:43 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.