files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Infolist - www.slovenskoukrajina.sk

Denný monitor informácií týkajúcich sa udalostí na Ukrajine, tak ako o nich informujú médiá na Slovensku, ako aj informácie o dianí na Slovensku vo vzťahu k Ukrajine sú k dispozícií na stránke www.slovenskoukrajina.sk Táto aktivita má za cieľ zlepšiť informovanosť verejnosti o Ukrajine a prospieť ku skvalitneniu spolupráce medzi oboma krajinami, s dôrazom na spoluprácu prihraničných oblastí.

 



 

Stránka prináša napríklad nasledujúce informácie:

 

Najnovšie analytické správy na stránke obsahujú rozhovor, ktorý poskytol pre webnoviny.sk riaditeľ ekonomických programov neštátneho analytického Centra Razumkova v Kyjeve Vasyľ Jurčyšyn, či analýzu posun geopolitickej polohy, ktorú uverejnil euroaktiv.sk

 

Prehľad projektov zameraných na Ukrajinu realizovaných mimovládnymi organizáciami alebo samosprávou. Napríklad Východné partnerstvo: Odporúčania pre rozvoj spolupráce medzi Slovenskou republikou a Ukrajinou na roky 2010-2015 alebo projekt Karpatského rozvojového inštitútu.  

 

Množstvo ekonomických správ. Základné Informácie o  zahraničnom obchode medzi Slovenskom a Ukrajinou a jeho víziách. Z čerstvých správ napríklad tematiku vzťahov Naftogazu a Gazpromu, a informácie súvisiace s transportom plynu: Ukrajina vylučuje fúziu Naftogazu s ruským Gazpromom, tu alebo tu; tému vývozu ukrajinského obilia – tu alebo tu , ale tiež aj informácie o očakávanom zdražovaní a jeho dopade  na život ľudí - Ukrajincov čaká nádielka zdražovania.

 

O ceste ministra zahraničných vecí SR M. Dzurindu na Ukrajine a perspektíve zrušenia víz pre občanov Ukrajiny sa písalo napríklad v tomto článku alebo tu.

 

Ako videli rozvojovú pomoc účastníci aprílovej panelovej diskusie Nadácie Pontis?

 

Početnejšie správy z oblasti kultúry uverejnené počas leta informovali napríklad o výstave ukrajinských výtvarníkov v Košiciach, seminári o folklóre, alebo mapovali koncertyfestivaly

 

Téme slobody médií na Ukrajine sa v auguste venovalo niekoľko článkov súvisiacich s odobratím vysielacích licencií dvom ukrajinským súkromným televíziám 5.Kanal a TVi - Ukrajinské televízie protestujú, prerušili vysielanie alebo táto správa. Smutné informácie o zmiznutí a smrti novinára Vasyľa Klymenťjeva tu, tu alebo tu nanešťastie vykreslili slobodu médií na Ukrajine v ešte černejších farbách.

 

 

                                                  MEMO 98 

 



Uverejnené: 22.09.2010 11:24:33 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.