files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Humenčania odštartovali play-off na výbornú. Postup chcú mať vo vrecku čím skôr

Ako prvá s vyraďovacou časťou v hokeji odštartovala minulý víkend druhá liga. Tá sa po základnej časti rozdelila do štyroch skupín. Východ a Západ ostal, k ním pribudli skupiny 1. – 4. a 5. – 8. Prví štyria bojujú o postup do finále, v druhej skupine sa hrá o konečné umiestenie. Na východe si o titul zahrá HC 19 Humenné. Humenčania, ktorí obsadili po základnej časti druhé miesto a v prvom kole play-off narazili na poľský UKS MOSiR Sanok, si v prvých dvoch domácich dueloch série hranej na tri víťazstva splnili domácu úlohu. Po výhrach 4:2 a 8:2 idú cez víkend do Poľska premeniť postupový mečbal.

„Ja musím prvé dva zápasy hodnotiť iba pozitívne. To, čo sme si povedali, sme na ľade plnili. Chceli sme ísť do Sanoku s dvoma výhrami, čo sa nám aj podarilo. Súper ale kládol hlavne v prvom zápase obrovský odpor. Hral tvrdo a nekompromisne. To sme ale od jeho hráčov aj čakali,“ rozhovoril sa pre náš portál tréner HC 19 Milan Staš.

Humenčania po základnej časti poriadne vystužili svoj káder. Najskôr lovili u svojich druholigových konkurentov, keď zo Sabinova prišiel obranca Marko Lopuchovský a útočníci Marko Ferenc a Kristián Horváth. Z extraligových Michaloviec zase prišla trojica obrancovia Ladislav Hopkovič, Damián Novický, či útočník Lukáš Hamráček, ktorý v prvých dvoch zápasoch zaknihoval sedem kanadských bodov. Táto šestica rozšírila už beztak kvalitný káder, ktorý tvoria viacerí hráči s prvoligovou aj extraligovou minulosťou (Riečický, Tkačík, Fajčák, Fedorko, Vaško, Nagy, Buraľ...). „Posily sme brali od toho, aby sme boli silnejší. Chlapci ukázali, že budú prínosom, pretože v súboji so Sanokom boli rozdieloví hráči,“ pokračuje Staš.

Lukáš Hamráček sa hneď po príchode do Humenného stal lídrom tímu

Cieľom po základnej časti druhého tímu východnej skupiny je postup do prvej ligy. Ten si zabezpečí iba víťaz celej ligy, ktorý vzíde zo súboja dvoch najlepších z východu a západu. Humenčania sa môžu do finále „východu“ dostať už v sobotu, keď zvládnu tretí, či v nedeľu, po výhre v prípadnom štvrtom zápase série. „Samozrejme, že to chceme ukončiť čím skôr a ušetriť tak sily pred ďalšími zápasmi. Bude to ale veľmi ťažké. Očakávam od súpera ešte tuhý odpor. Určite nám nič nedá zadarmo. Svojou tvrdou hrou nás budú chcieť zastrašiť, na čo budeme určite upozorňovať svojich hráčov. Čo sa týka zápasu, podľa mňa budeme mať viac priestoru na kontry, čo nám môže vyhovovať,“ zdôrazňuje Staš. V druhom semifinále východnej skupiny sa zrodilo prekvapenie, keď sa séria po základnej časti prvej Rimavskej Soboty a štvrtého Bardejova sťahuje na Horný Zemplín vyrovnaná. „Nás v prvom rade musí zaujímať naša séria. Určité prekvapenie to pre mňa je! Ukázalo sa, že Bardejov získal posilu do bránky, čo bola v základnej časti ich slabina. Je to tam otvorené. Uvidíme, čo sa teda stane v druhej sérii a kto z nej postúpi do finále našej skupiny,“ dodáva na záver tréner Humenčanov.

Peter Brendza



Uverejnené: 04.02.2020 16:38:56 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.