files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa má novú posilu, prichádza najlepšia strelkyňa MOL ligy

Slovenský ženský hádzanársky šampión Iuventa Michalovce vystužuje svoj káder. Po tom, čo trénerovi Petrovi Dávidovi v priebehu dvoch mesiacov vypadla strelkyňa Kompaniecová a kapitánka Wollingerová, prišiel hlavne o skúsenosti. Tie by mala nahradiť 25-ročná Lívia Klučková, ktorá prichádza z Prešova. Klučková bola v sezóne 2015/2016 najlepšou strelkyňou súťaže a góly si od nej sľubujú aj tentoraz.

„Po tom, čo sme prišli o dve najskúsenejšie hráčky sme sa rozhodli reagovať," rozhovoril sa pre oficiálnu stránku klubu Jan Beňadik, športový riaditeľ klubu. „Chcel by som samozrejme oceniť prístup prešovského klubu za promptné a korektné jednanie, bez ktorého by sa transfer nedal uskutočniť. Oslovili sme Líviu, ktorá v súťaži dlhodobo patrí k najlepším strelkyniam. Je to hráčka, ktorá dokáže v stretnutiach hrať na úrovni desiatich gólov. Samozrejme, má aj veľkú hernú skúsenosť. Tú najmä v závere sezóny potrebujeme. Ďalšou jej devízou je jej univerzálnosť. Okrem spojky môže hrať v útočnej fáze, aj na krídle. V defenzíve je taktiež využiteľná na viacerých pozíciách," pokračuje Beňadik.

Ten nevylúčil ani ďalšie príchody. Niektoré by sa mohli realizovať ešte aj do konca prestupového obdobia, ktorým je koniec februára. „Aktuálne pracujeme na príchode ďalších hráčok, ktoré by k nám mali postupne prichádzať na skúšku. Sú to hráčky aj k prebiehajúcej sezóne a aj k tej ďalšej. O všetkom vás budeme informovať v nasledujúcich dňoch."

Verí v prvý titul

Radosť z príchodu do Michaloviec neskrývala ani nová posila. Aj keď má Klučková iba 25 rokov, už toho má za sebou relatívne veľa. Hrala na juniorských majstrovstvách Európy, v Šali sa z nej postupne sa stala líderka tímu, najlepšia strelkyňa ligy a skúsenosti už rozdávala aj v Prešove, kde bola druhou najstaršou hráčkou v tíme. To isté sa od nej čaká aj v Michalovciach. „Aj keď má Iuventa mladý káder, myslím si, že kvalita tu je. Či už je to v spojkách Bajčiovej a Holejovej, alebo v pivotkách Trúnkovej s Kíšikovou. Zo začiatku verím, že dievčatá potiahnu mňa a potom im to určite vrátim,“ zdôverila sa nám Klučková, ktorej sa z Prešove neodchádzalo najlepšie. „Je to trošku neštandardné. Aj som si trošku poplakala. To, že ma Iuventa oslovila, bolo pre mňa prekvapením. Keby som ponuku nevyužila, asi by sa mi už nikdy nenaskytla,“ pokračuje Klučková, ktorá doteraz v rámci Slovenská získala iba strieborné medaile. Aj preto verí, že v máji bude mať na krku prvé zlato. „Samozrejme, titul mi v zbierke chýba. Stále som bola iba na druhom mieste, či už so Šaľou, alebo naposledy s Prešovom. Verím, že teraz z toho bude titul!“

Peter Brendza



Uverejnené: 11.02.2020 11:17:55 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.