files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovčania všetko smerujú do prvej šestky

Presne hodinu po poludní sa v stredu v priestoroch michalovského futbalového štadióna uskutočnila tlačová konferencia pred začiatkom jarnej časti. Na nej vedenie klubu prostredníctvom šéfa predstavenstva Štefana Laurinčíka, realizačný tím prostredníctvom hlavného trénera Jozefa Majoroša a hráčska kabína skrz brankára Matúša Kiru odpovedali na otázky o cieľoch tímu, ako aj o zložení kádra a účinkovaní MFK Zemplín v jarnej časti.

Urobia maximum preto, aby zostali v šestke

Ako je známe, Michalovčanom patrí po jesennej časti piate miesto a to si chcú udržať aj po štyroch zostávajúcich kolách základnej časti. „Naším cieľom je zostať v prvej šestke,“ zdôrazňuje už skoro najskúsenejší člen kádra Matúš Kira a na jeho slová nadväzuje aj tréner Jozef Majoroš.Už po skončení jesennej časti som povedal, že všetci v klube sme radi, že sme sa dostali na tú priečku, na akej sme teraz. Urobíme maximum preto, aby sme sa do prvej šestky dostali. Čakajú nás štyri ťažké zápasy, v ktorých chceme urobiť maximum preto, aby sme získali čo najviac bodov.“

Zemplínčania majú z tímov bojujúcich o prvú šestku najlepšie vyžrebovanie. Postupne sa predstavia v Žiline proti Trenčínu, doma privítajú predposlednú Nitru a čakajú ich ešte súboje v Ružomberku a doma s posledným Pohroním. „Či nám budú stačiť iba body z domácich duelov, to vám teraz povedať neviem. Uvidíme, ako sa to bude vyvíjať v ďalších dueloch. My ale na to nechceme pozerať. Pozeráme iba na seba, aby sme v každom zápase odviedli maximum,“ reaguje Matúš Kira, brankárska opora najvýchodnejšieho fortunaligistu, o ktorej odchode sa šepkalo počas celej zimy. Nakoniec ale Kira zrejme ostane v Michalovciach. „Žiadna oficiálna ponuka na neho, alebo na iného hráča z kádra zatiaľ neprišla,“ podotýka Štefan Laurinčík, ktorý ale nepoprel, že o hráčov Zemplína je záujem.

V príprave s pozitívnou bilanciou

Michalovčania v príprave odohrali šesť zápasov. V troch z nich zaknihovali víťazstvá, keď zdolali druholigistov z Bardejova a FC Košice, a takisto aj bulharský Lokomotiv Plovdiv. Na sústredení v Turecku ešte remizovali s azerbajdžanským FK Kesla a prehrali s Austriou Viedeň. Prehru zaknihovali aj v Mezokovesdi s tamojším účastníkom najvyššej maďarskej ligy. „Všetci v klube sme urobili všetko preto, aby príprava dopadla dobre. Ja som s ňou spokojný. Prvé dva týždne sme pracovali doma na kondičnej a silovej stránke. Následné dva týždne sme strávili na sústredení v Turecku a posledné dva týždne už venujeme príprave na štart jarnej časti,“ konštatuje k príprave Jozef Majoroš.

Odchody Rotu a Martineza, dlhodobé zranenie Šimona Kozáka

V kádri trénera Jozefa Majoroša nepokračujú iba tí hráči, ktorých odchody boli avizované. S tímom sa už nepripravujú Emre Bekir, Til Mavretič, či Vadim Červak a takisto ani krajný obranca Llazaros Rota, ktorý prestúpil do holandského Fortuna Sittard a španielsky tvorca hry Pedro Martinez, ktorý si to zase namieril do českého Zlína. Novicmi v kádri sú grécky krajný stredopoliar Dimitrios Konstantinidis, jeho krajan, defenzívny záložník Georgios Neofytidis, ukrajinský útočník Maxim Hirnij, španielsky krajný bek Alejandro Mendéz Garcia a slovenský reprezentant do devätnásť rokov Šimon Kozák. Ten sa ale na sústredení v Turecku vážne zranil a vyzerá to na dlhú hernú pauzu. „Má poranené koleno. Išiel za odborníkmi do Anglicka, kde sa takisto podrobí vyšetreniam. Aj preto nechceme dopredu hovoriť o ťažkosti zranenia a takisto aj o prognózach jeho návratu,“ zdôrazňuje Jozef Majoroš, podľa ktorého slov klub ešte na hráčskom trhu hľadá stopéra.

Jasno v zostave ešte nemá

Michalovčania sa v sobotu predstavia v Žiline proti Trenčínu. Má už tréner Majoroš jasno, koho pošle od začiatku na ihrisko? „Jasno ešte nemám, mám ešte jeden či dva otázniky. Pred sebou máme ešte dva dni. Musíme si za nich zmapovať súpera a vybrať typologicky najlepších hráčov, ktorí by na neho mali platiť. Verím, že nielen všetci hráči, ktorí nastúpia od začiatku, ale aj všetci, čo sú v kádri, budú pôsobiť ako jeden tím a duel v Žiline zvládneme,“ dodáva Majoroš, ktorého tím netrápia vážnejšie zranenia a ani jeden hráč nemá na prvé jarné kolo kartový trest. „Trénuje s nami aj Sidibe, ktorý si v sobotu v generálke zranil ruku. Nemá to zlomené, iba narazené, takže je v poriadku a pripravený v sobotu hrať.“

Káder MFK Zemplín
Realizačný tím: Jozef Majoroš (hlavný tréner), Marek Ondrík (asistent trénera), Marek Rodák (tréner brankárov), Peter Ščobik (vedúci mužstva), Matej Čech, Martin Moroz (maséri), Jozef Petrík (lekár).

Hráčsky tím:
Brankári: Matúš Kira, Tomáš Dráb, Rostyslav Dehtiar (Ukrajina).
Obrancovia: Matúš Vojtko, José Carrillo Mancilla (Španielsko), Alejandro Méndez García (Španielsko), Martin Kolesár, Dimitrios Konstantinidis (Grécko), Šimon Kozák, Ian Pino Soler (Španielsko).

Stredopoliari: Jakub Grič, Peter Kolesár, Kyriakos Savvidis (Grécko), Igor Žofčák, Dimitrios Popovits (Grécko), Stanislav Danko, Cheick Alan Diarra (Francúzsko), Matúš Begala, Georgios Neofytidis (Grécko), Jozef-Šimon Turík, Marián Pásztor, Christos Kountouriotis (Grécko).

Útočníci: Milan Kvocera, Armen Hovhannisjan (Arménsko), Maxim Hirnij (Ukrajina), Matej Trusa, Issa Modibo Sidibé (Niger).

Prišli: Neofytidis (Olympiakos Pireus), Kozák (Southampton, hosť.), Konstantinidis (Arin Solún), Méndez (CD Alcoyano), Hirnij (Karpaty Ľvov).

Odišli: Červak (Sparta Praha, ukonč. hosť.), Martínez (Zlín), Bekir (Alanyaspor, ukonč. hosť.), Rota (Fortuna Sittard), Mavretič (hľadá si angažmán), Mensah (problémy s vízami).

Výsledky v príprave
Michalovce – Bardejov 1:0 (1:0)
Mezökővesd – Michalovce 3:0 (1:0)
FK Kesla – Michalovce 1:1 (1:0)
Lokomotiv Plovdiv – Michalovce 1:2 (1:1)
Austria Viedeň – Michalovce 2:0 (2:0)
Michalovce – FC Košice 2:0 (1:0)

Peter Brendza



Uverejnené: 12.02.2020 17:52:21
files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.