files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Košický kraj pokračuje v obnove budov stredných škôl

Košický samosprávny kraj (KSK) pokračuje s opravami na stredných školách.

Koncom minulého roka bola ukončená napríklad rekonštrukcia fasády na Strednej odbornej škole veterinárnej v Barci za 440 000 eur. Novú fasádu má aj budova telocvične na Technickej akadémii v Spišskej Novej Vsi, ktorá stála krajskú kasu 65 000 eur. Z menších opráv bola vlani ukončená rekonštrukcia chemických laboratórií na Gymnáziu Poštová v Košiciach a na Gymnáziu v Sobranciach, oprava chodby na Gymnáziu Šrobárova v Košiciach, na Strednej športovej škole v Košiciach majú žiaci nové sociálne zariadenia a na Strednej odbornej škole poľnohospodárstva a služieb na vidieku vo Viničkách prešla rekonštrukciou strecha. „Mnohé budovy našich škôl sú zo 70 rokov minulého storočia a preto je nevyhnutná ich postupná oprava. Vo väčšine budov sú stále napríklad staré hliníkové elektroinštalácie, ktoré je potrebné vymeniť. Chceme zvyšovať kvalitu vzdelávania na župných školách a k tomu potrebujeme aj moderné odborné učebne, dobre vybavené telocvične a budovy, ktoré zodpovedajú potrebám žiakov a sú energeticky efektívne,“ povedal predseda KSK Rastislav Trnka.

Košický kraj chce do rekonštrukcie škôl a výstavby športovísk v tomto roku investovať takmer 11 miliónov eur. Ukončená by mala byť napríklad rekonštrukcia budovy Strednej odbornej školy v Kráľovskom Chlmci, ktorá je jednou z najstarších škôl v kraji. „Zamerať sa chceme na väčšie investičné akcie, v rámci ktorých prejdú rekonštrukciou, podobne ako v Kráľovskom Chlmci, budovy škôl. Z krajských peňazí chceme napríklad takto obnoviť historické centrum Košíc, a to opravou budovy Gymnázia Šrobárova, Gymnázia a ZŠ SándoraMáraihona Kuzmányhoa Strednej zdravotníckej školy na Moyzesovej ulici,“ povedal Trnka. Rekonštrukcie týchto troch budov by mali stáť viac než 4 500 000 eur. V tomto roku chce kraj vypracovať projektové dokumentácie a následne začať s ich obnovou.

Medzi ďalšie najvýznamnejšie investičné akcie v tomto roku patrí aj výstavba spojovacej chodby medzi dvoma budovami Strednej zdravotníckej školy v Michalovciach. Kraj chce dokončiť výstavbu školskej jedálne pre tri stredné školy na Obchodnej akadémii v Rožňave, pričom na SOŠ technická by mala vzniknúť ešte samostatná výdajňa jedál. Na tejto škole aktuálne prebieha aj oprava statických porúch na budove za viac než 700 000 eur. Začatá bola aj rekonštrukcia budovy školy na SOŠ Grešákova v Košiciach, tiež za 700 000 eur. „Pustili sme sa aj do opráv stredoškolských internátov. Aktuálne prebieha rekonštrukcia internátu pri SOŠ Ostrovského a pri SOŠ Grešákova v Košiciach, spolu za viac než 1 700 000 eur. Na školskom internáte na Považskej a internáte pri SOŠ obchodu a služieb v Michalovciach budú zrekonštruované výťahy. Rekonštruovať budeme aj internát na Medickej 2 v Košiciacha internát pri Strednej športovej škole,“ dodal župan.

Po ukončení verejného obstarávania pribudne aj nové multifunkčné ihrisko v Škole v prírode v Kysaku. Na SOŠ technická v Michalovciach a na Hotelovej akadémii v Košiciach budú mať žiaci nové skateparky a SOŠ Učňovská v Šaci bude mať zrekonštruovanú telocvičňu. Kraj pracuje aj na výstavbe atletickej haly pri Strednej športovej škole v Košiciach, výstavbe atletického štadióna na Popradskej ulici a na výstavbe futbalového ihriska pri SOŠ Ostrovského v Košiciach. 




Uverejnené: 13.02.2020 08:52:54 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.