files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla ukončí základnú časť v piatok so Zvolenom, nastúpi Štrauch proti bývalému klubu?

Základná časť Tipsport ligy je na konci. Mužstvá odohrajú už iba posledné 52. kolo, ktoré je na programe v piatok. Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce v ňom hostia rozbehnutý HKM Zvolen a v prípade akéhokoľvek bodového zisku vstúpia do nadstavbovej časti z výborného siedmeho miesta. Aktuálne majú po dvoch výhrach v rade na tejto priečke dvojbodový náskok pred Nitrou, ktorá má ale v piatok voľno a trojbodový pred deviatym Miškolcom.

Tento týždeň bol príznačný aj tým, že v pondelok sa ukončilo prestupové obdobie. V jeho samom závere sa v Michalovciach udiali dve zmeny. Najskôr vyšla na svetlo sveta správa, že Tomáš Hričina odchádza do Banskej Bystrice, no a potom krátko pred uzavretím prestupového obdobia Michalovčania zverejnili správu o angažovaní útočníka Andreasa Štraucha. Dvadsaťpäťročný rodák z Popradu pôsobil v tejto sezóne v materskom klube, no po troch dueloch bol vymenený za Tomáša Handlovského do Zvolena. A práve v súboji s HKM môže odštartovať svoju michalovskú kapitolu. „Skôr to vidím, že v piatok hrať nebudem. Beriem ešte antibiotiká, takže k dispozícii budem asi až na nadstavbovú časť,“ poznamenala pre náš portál posledná akvizícia v michalovskom kádri v tejto sezóne, ktorá má na svojom konte aj deväť reprezentačných štartov. 

Štrauchov príchod do metropoly Zemplína sa zrodil doslova v hodine dvanástej. „V kontakte s funkcionármi sme boli už asi dva týždne. V pondelok asi o ôsmej hodine mi volali, že sa dohodli so Zvolenom a mám prísť podpísať prestupové lístky,“ podotýka Štrauch, pre ktorého to bude v tejto sezóne už tretí klub. „Ako nejaký cestovateľ sa vonkoncom necítim. Až do minulej sezóny som hrával iba v materskom Poprade. Minulú sezónu som odohral v Nových Zámkoch a túto som začal opäť v Poprade, odkiaľ som bol na začiatku vymenený do Zvolena,“ zdôrazňuje útočník, ktorý pod Pustým hradom v tejto sezóne odohral 40 duelov s bilanciou 6 gólov a 15 prihrávok, a siedmimi plusovými bodmi.

Dvadsaťpäťročný útočník s reprezentačnými skúsenosťami nepopiera, že jeho najväčším michalovským cieľom je spoločne dostať Duklu do play-off. „Som o tom presvedčený, že sa to podarí,“ sebavedomo konštatuje Štrauch, ktorý následne dodáva. „Sledoval som michalovské zápasy s Nitrou aj Trenčínom a videl som, že tu sila tímu je. Potrápiť môžeme hocikoho. Cieľom je dostať sa do play-off a tam je možné všetko. Určite máme na to, aby sme si vybojovali v nadstavbovej časti jednu z dvoch miesteniek do play-off. Keby to tak nebolo, nie som tu. Teším sa aj na divákov. V tejto sezóne som tu raz hral a bola tu fantastická atmosféra. Verím, že takto to tu bude v každom zápase.“

Peter Brendza (foto:internet)



Uverejnené: 20.02.2020 11:15:21 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.