files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Juniori HK Mládež do baráže o Extraligu aj s najlepším hráčom Slovana

Tretí rok po sebe si bude môcť michalovský hokejový priaznivec vychutnať baráž o najvyššiu súťaž. V posledných dvoch rokoch o Tipsport ligu súperili najskôr neúspešne a minulý rok úspešne muži HK Dukla Ingema Michalovce, tentoraz sa o najvyššiu súťaž pobijú juniori HK Mládež Michalovce. Tí si chcú vybojovať Extraligu v konkurencii ďalších piatich tímov, štyroch najslabších po nadstavbovej časti Extraligy (Martin, Skalica, Trnava, Považská Bystrica) a Dubnicou nad Váhom, ktorá skončila v nadstavbovej časti prvej ligy na druhom mieste. V hre sú dve extraligové miestenky.

Cieľ je jasný: Chcú postúpiť

Michalovským juniorom cieľ zabojovať o Extraligu vyšiel na druhý pokus. Po základnej časti si ešte miesto v extraligovej nadstavbe nevybojovali, nadstavbu prvej ligy ale zvládli na výbornú. Skončili na prvom mieste a môžu tak zabojovať o najvyššiu súťaž. „Samozrejme, že sme za to radi. Chlapci celú sezónu o to bojovali a teraz sa môžu konfrontovať s tými tímami, ktoré najvyššiu súťaž hrali. Možno to bude ich výhoda, že hrali ťažšie zápasy, no to sa ukáže až na ľade. My do baráže síce vstupujeme skromne, no aj s cieľom. Chceme vybojovať Extraligu,“ zdôrazňuje tréner družstva Ivan Boržík.

Začínajú v Trnave a v Skalici

Niekoľkými zmenami prešiel aj káder. Jeho pevnou súčasťou sú Dominik Borov s Alexandrom Zekuciom, ktorí sú podobne ako Matej Farkaš aj súčasťou prvého tímu Dukly. Z reprezentačného projektu do osemnásť rokov sa vrátili Jakub Ragan s Adamom Stripaiom, no a k dispozícii je aj útočník Lukáš Lačný. Ten sa vracia z hosťovania v Slovane Bratislava, kde bol najproduktívnejším hráčom. „Mali sme ešte niečo rozrobené, no som spokojný aj s tým kádrom, ktorý tu je teraz. Určite nebolo ľahké presvedčiť Slovan, aby nám pustil svojho najlepšieho hráča. Ponuky mali aj chlapci, čo prišli z osemnástky. Nakoniec sa ale rozhodli ostať a pomôcť nám,“ pokračuje Ivan Boržík, ktorého zverenci úvodné dvojkolo baráže odohrajú v Trnave a Skalici. „Čakajú nás ťažké zápasy. Nevieme, čo môžeme od súperov čakať. Ich silu ukážu až jednotlivé zápasy. Samozrejme, je trošku obava z toho, že oni hrali v tejto sezóne ťažšie zápasy. My ale ideme do baráže silnejší a verím, že to zvládnuť môžeme,“ dodáva na záver Boržík.

Program juniorov HK Mládež
1. kolo: HK Gladiators Trnava - Michalovce (sobota 22. február).
2. kolo: MHKM Skalica - Michalovce (nedeľa 23. február).
3. kolo: Michalovce - HK 95 Považská Bystrica (sobota 29. február).
4. kolo: Michalovce - MHK Dubnica nad Váhom (nedeľa 1. marec).
5. kolo: MHA Martin - Michalovce (sobota 7. marec).
6. kolo: voľno.
7. kolo: Michalovce - HK Gladiators Trnava (sobota 14. marec).
8. kolo: Michalovce - MHKM Skalica (nedeľa 15. marec).
9. kolo: HK 95 Považská Bystrica - Michalovce (sobota 21. marec).
10. kolo: MHK Dubnica nad Váhom - Michalovce (nedeľa 22. marec).
11. kolo: HK Mládež Michalovce - MHA Martin (sobota 28. marec).
12. kolo: voľno.



Uverejnené: 20.02.2020 18:30:46 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.