files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

WinLand s vysokou prehrou a pocitom krivdy


Hádzanári HK WinLand Michalovce prehrali aj svoj druhý zápas hraný vonku. Po minulotýždňovom dobrom výkone a cennom víťazstve v zemplínskom derby, cestovali tentoraz na ihrisko Levoče, odkiaľ nechceli odchádzať s prázdnymi rukami. Realita však bola celkom iná, keď družstvo trénera Ladislava Štofu vysoko prehralo. V ďalšom kole sa hráči WinLandu mali predstaviť na domácej palubovke proti Pezinku. Funkcionári oboch klubov sa ale dohodli na výmene domácich zápasov, a tak chlapci pocestujú na západ Slovenska.

 

Slovan Levoča – WinLand Michalovce 31 : 14 ( 14 : 9 )

           

Hráči Winlandu cestovali na tento zápas s nádejami. Veľmi túžili zopakovať výkon zo zápasu s Trebišovom. Aj keď nastúpili bez viacerých zranených opôr (Bumbera, Piskay, Oblažny), nechceli sa vracať s prázdnymi rukami. Opak bol však pravdou. Začali veľmi nekoncentrovane, robili chybu za chybou, čo súper vďačne využíval. Nečudo, že už v desiatej minúte svietil na tabuli výsledok 5:1. Hostia sa nespamätali ani po oddychovom čase. Následne dostali ďalší ťažký úder od rozhodcovskej dvojice. V 12. minúte zápasu rozhodcovia diskutabilne vylúčili do konca zápasu kapitána michalovského družstva Mandžáka za obyčajný faul na bránkovisku. Hráči WinLandu tento úder len veľmi ťažko predýchavali. Ako tak zdvihli hlavy len na konci prvého polčasu, keď šnúrou troch gólov upravili na 14:9. Druhé dejstvo však začalo rovnako ako prvé a keď hráči Levoče získali v 40. minúte desať gólový náskok (21:11) bolo prakticky po zápase. V tom čase opäť kraľovala na palubovke rozhodcovská dvojica Tokarčík, Briškovič, ktorí vylučovali Michalovčanov ako na bežiacom páse, zatiaľ čo domáci si mohli dovoliť hocičo. Všetko vyvrcholilo v 48. minúte, keď domáci hráč surovo fauloval v strede ihriska hosťujúceho Regendu, ktorý ostal nehybne ležať na palubovke. Tento zákrok hodný odobratia registračného preukazu ostal nepotrestaný, ba rozhodcovia sa ostýchali dokonca prerušiť hru. Tú prerušili až vtedy, keď k hosťujúcemu hráčovi pribehol masér družstva. Po tomto momente sa zápas len dohrával, keď Michalovčania bez svojich dvoch kľúčových hráčov už nemohli konkurovať rozbehnutému súperovi. Na záver by sme dodali, že aj keď boli Levočania vo všetkých smeroch lepším družstvom, tento zápas by určite vyhrali aj bez takejto výdatnej pomoci rozhodcovského dua. I keď je treba dodať, že v dnešnej hádzanej sa zo 14-timi strelenými gólmi nevyhráva.

 

 

Miroslav Horňák, hráč WinLandu : "Naša hra bola veľmi rozháraná, postrácali sme v útoku dosť lôpt, nedarili sa nám ani brejky. Naopak domáci na čo siahli, to im vyšlo, ešte šťastie, že nás podržali obaja brankári, inak by bolo skóre ešte vyššie. K rozhodcom sa radšej nevyjadrujem."

 

V zápase išlo doslova o život

Aj keď tréneri WinLandu neboli spokojni s výkonom svojich hráčov, najslabším článkom zápasu bola podľa nich rozhodcovská dvojica Tokarčík a Briškovič. Ich tendenčné pískanie nenechalo chladným ani trénera Štofu. Svoje ukázali už na začiatku zápasu. „Málokedy hodnotím výkony rozhodcov, no teraz spravím výnimku,“ rozhovoril sa tréner Štofa. „Už na začiatku zápasu za klasický faul dali červenú kartu nášmu kľúčovému hráčovi Mandžákovi. Následne mu po zápase odobrali registračný preukaz. Na druhej strane domácich za takéto fauly vôbec nevylučovali,“ dodal tréner WinLandu. Vrchol však prišiel v polovici druhého polčasu, keď bol surovo napadnutý hosťujúci hráč Regenda, ktorý ostal v bezvedomí ležať na palubovke. „Prehliadli tento zákerný faul, nie že ho nepotrestali, dokonca ani neprušili hru. Tú prerušili až vtedy, keď na ihrisko vbehol náš masér a začal Regendu oživovať, pretože mal zapadnutý jazyk a modrel. Toto zranenie odmietli uviesť do zápisu, pretože vraj nemali lekársku správu. Zápas sme odohrali len na základe doporučenia majiteľa klubu pána Hudáka,“ poznamenal ešte Štofa k výkonu rozhodcov. My len dodajme, že michalovský krídelník Regenda skončil s otrasom mozgu v nemocnici, kde pobudol tri dni. Ešte aj dnes bol z tohto zákroku otrasený a vôbec sa nevie, kedy bude trénerom k dispozícii. „Rozhodcovia nás celý zápas podobne ako v Šali poškodzovali. Keď sa to bude opakovať aj v ďalších zápasoch, sme rozhodnutí opustiť na protest ihrisko,“ dodal  na záver tréner Winlandu. Tento výkon rozhodcov nenechal chladných ani činovníkov klubu, ktoré plánujú oficiálny protest na príslušný zväz.

 

Slovan Levoča – WinLand Michalovce 31 : 14 ( 14 : 9 )

Zostava WinLandu : Geľatič, Pučan – Mandžák, Horňák, Blahuta 1, Frajkor 3, Dani, Pilník 1, Regenda 2, Kučera 4/2, Lorinc 2, Kostovčík, Garguľak, Kysel 1.

Pok. hody : 5/5 – 2/2, Vylúčení : 5 – 7, ČK : Mandžák za hrubý faul, Rozhodovali : Tokarčík, Briškovič

 

Ďalšie výsledky : Modra – Malacky 23:24 (10:11), Stupava – Prešov B 25:25 (12:10), Duslo Šaľa – Martin 34:24 (18:11), Trebišov – Bojnice 34:24 (16:14), Pezinok – Dubnica 32:20 (15:10)

 

Tabuľka po 3. kole :

1

Duslo Šaľa

3

3

0

0

97 : 61

6

2

Levoča

3

3

0

0

86 : 56

6

3

Prešov B

3

2

1

0

96 : 80

5

4

Trebišov

3

2

0

1

94 : 79

4

5

Malacky

3

2

0

1

98 : 95

4

6

Martin

3

1

0

2

79 : 78

2

7

Modra

3

1

0

2

72 : 74

2

8

Bojnice

3

1

0

2

68 : 89

2

9

Pezinok

3

1

0

2

85 : 86

2

10

WinLand Michalovce

3

1

0

2

60 : 89

2

11

Stupava

3

0

1

2

64 : 87

1

12

Dubnica

3

0

0

3

68 : 93

0

 



Uverejnené: 23.09.2010 20:46:40 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.