files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Najvyššie víťazstvo režírovalo deväť strelcov

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce si v nedeľňajšom prvom nadstavbovom kole Tipsport ligy schuti zastrieľali. Odniesla si to Detva, ktorá si zo Zemplína odniesla domov debakel 2:10, čo je najvyššia výhra Michalovčanov v najvyššej súťaži. Paradoxom je, že na dvojcifernom počte gólov sa podieľalo až deväť strelcov a dlho to vyzeralo, že jediným dvojgólovým strelcom v zápase bude Detvanec Ladislav Ščurko, ktorý strelil oba góly svojho tímu. Až v predposlednej minúte ho napodobnil Eduard Šimun, ktorý k trom prihrávkam pridal druhý gól a s piatimi bodmi tak bol kráľom michalovského podvečera.

„Je vždy dobré, že sa presadí viac strelcov. Tento zápas nám prospel aj v tom, že sme viacerí získali väčšie sebavedomie,“ zdôraznil jediný strelec dvoch gólov na michalovskej strane. „Je super, že máme v tíme viacerých hráčov, čo vedia dať gól a nevyšlo to na dvoch či na troch. Výborne, že sme si to rozdelili, pretože takto môže sebavedomie rásť viacerým,“ pokračuje ďalší útočník Marek Mašlonka, ktorý je pokladníkom v šatni. Jeho pokladnica sa v posledných dňoch začína opäť napĺňať. V Michalovciach je prvýkrát zlatá prilba, pre najkrajší gól v mesiaci január, ktorú získal Eduard Šimun, no a prvé presné zásahy dosiahli v drese Dukly aj Zack Phillips, Jaroslav Torok a Andreas Štrauch. „Pokladnica sa začína napĺňať, čo je len dobré. Po sezóne si tieto peniažky spoločne užijeme,“ smeje sa Marek Mašlonka.

Michalovčanom pomohol hlavne výborný úvod zápasu. Už v prvej minúte hrali presilovku, ktorú využil Lalancette. Keď sa v rozpätí niekoľkých sekúnd na konci prvej desaťminútovky presadili aj Phillips s Torokom, bolo jasné, že Dukla je na koni. „Bolo dobré, že sme nič nepodcenili a od začiatku sme išli za víťazstvom. Po tých troch góloch to už išlo všetko samo. V druhej tretine to nebolo jednoduché. Ustáli sme tri oslabenia. Bolo dôležité, že sme hneď na to odpovedali ďalšími gólmi a už to išlo dobre,“ podotkol Marek Mašlonka, ktorý štvrtým gólom upokojil svojich spoluhráčov. Potom prišli chvíle Eduarda Šimuna. Ešte pred ním Štrauch vyhnal brankára Zalivina z brány, jeho náhradníka Bátoryho načal hneď po niekoľkých sekundách práve center štvrtej michalovskej lajny. „Rozhodujúci bol náš vstup do zápasu,“ nadväzuje na Mašlonkové slová Šimun a k zápasu, ktorý bol pre Michalovčanov už štvrtý víťazný v rade, vzápätí dodáva. „Všetci sme si to užívali. Desať gólov bolo také spestrenie aj pre divákov. Ja len dúfam, že naša forma graduje v správny čas. Dúfam, že nezaspíme na vavrínoch. Teraz musíme dobre zregenerovať, pretože v utorok nás čaká úplne iný súper, ktorý takisto bojuje o play-off.“  

V utorkovom druhom kole pricestuje do Michaloviec Nitra, ktorá má úplne iné ambície ako po odchodoch zdecimovaná Detva. Nitra spoločne s Michalovčanmi a Miškovcom bojuje o dve miestenky do play-off a na lišiakov z Ingemy tak čaká šesťbodový zápas. Aktuálne majú pred Nitrou štvorbodový náskok (ten by sa mal zväčšiť o dva body, keďže Corgoňom by mali tieto body odrátať...) a prípadne víťazstvo by už dávalo obrovskú nádej na vyraďovaciu časť. „Čaká nás diametrálne odlišný zápas ako v nedeľu. Očakávam fyzický duel. Bude to možno o jednom, dvoch góloch. My si musíme dobre oddýchnuť, zregenerovať a dobre sa pripraviť na utorok, pretože to bude určite ťažšie ako v nedeľu proti Detve,“ konštatoval Marek Mašlonka.

Špecifický duel proti Nitranom to môže byť pre Eduarda Šimuna. Ten práve spod Zobora prišiel v priebehu sezóny do Michaloviec. „Či bude špecifický to neviem. Predsa, už sme dvakrát proti Nitre hrali. Prestupy, či výmeny sú súčasťou hokeja. Musím to brať ako profesionál. Mne to tam príliš nevyšlo. Dnes som už ale v Michalovciach a snažím sa pre ne odovzdať maximum,“ zdôrazňuje Šimun, ktorý následne pomenováva silné stránky najbližšieho súpera Dukly. „Oni hrajú kombinačný hokej. Silnou stránkou je ich ofenzíva a ich rýchlosť. Čo môže škrípať je hra v defenzíve, kde by sme mali hľadať okienka. Vieme, že oni sú dosť ofenzívne ladení, takže sa na to musíme dobre pripraviť. Takisto si musíme dať pozor na ich presilovky, z ktorých sme inkasovali v dvoch zápasoch tuším šesť gólov. Recept teda je aj menej faulovať a nepúšťať ich do presiloviek,“ dodáva na záver Eduard Šimun.

Peter Brendza



Uverejnené: 24.02.2020 10:09:30 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.