files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovčanom dva body príliš nechutili

V nadstavbovej časti Tipsport ligy o siedme až dvanáste miesto sa súperí ešte o dve miesta do play-off. V ňom si pravdepodobne zahrajú dvaja z trojice HK Dukla Ingema Michalovce, HK Nitra a DVTK Miškovec. Aj preto bol utorkový zápas druhého kola, v ktorom Michalovčania privítali Nitru veľmi dôležitý. Dukla by v prípade výhry za tri body od Nitry odskočila na sedem bodov. A bola k tomu veľmi blízko. Veď po dvoch tretinách viedla 4:0 a päť minút pred koncom 4:1. Víťazstvo 5:4 ale jej hráči ratovali až v predĺžení...

V tretej tretine totiž domáci ustúpili od svojej hry. Prenechali iniciatívu hosťom, ktorých nakopol presilovkový gól na 1:4 a následne aj na 2:4. Následnú presilovku síce nevyužili, no dostali sa do tlaku a pri power-play znížil dve minúty pred koncom na rozdiel jedného gólu Andrej Kollár. Keď sa už zdalo, že Michalovčania zubami-nechtami ustrážia trojbodové víťazstvo, sekundu pred koncom ich schladil vyrovnávajúcim gólom Samuel Buček. V predĺžení síce rozhodol Mikko Pukka o výhre Michalovčanov, no tým dvojbodový zisk príliš nechutil. V hrsti totiž držali tri body. „Chlapci sa presvedčili, že hokej sa hrá šesťdesiat minút. Je dôležité, že sme si vybojovali víťazstvo v predĺžení, strata bodu nás ale veľmi mrzí. Zápas sme totiž mali rozohraný za výhru za tri body,“ zdôraznil po zápase asistent trénera HK Dukla Peter Bartoš. „Zlom zápasu pre Nitru nastal, keď sme zrobili hlúpy faul a postavili ich tak na nohy v presilovke. Vieme, že Nitra má dobré presilovky a to sa nám potvrdilo opäť. Všetky štyri góly dal súper, keď bol o jedného hráča viac. Dva v presilovkách, dva v power-play. Nám možno chýbali skúsenosti, takýto zápas ale treba ubojovať a vydrieť. Nám sa to nepodarilo. Je ale dôležité, že mužstvo ukázalo charakter a v predĺžení vybojovalo druhý bod,“ pokračoval Peter Bartoš.

Druhý gól v druhom zápase za Michalovce príliš nechutil útočníkovi Andreasovi Štrauchovi. Ten skóroval vo svojej michalovskej premiére v nedeľu proti Detve, ako aj tentoraz, keď upravoval na 3:0. „Lomcujú mnou emócie. Toto sa nám stávať nemôže. Treba povedať, že sme nezískali dva body, ale stratili jeden,“ uviedol Štrauch, ktorý si nevie vysvetliť, prečo nastal v michalovskej hre takýto skrat. „Neviem, asi sme chceli dať aj ďalšie góly... Mali sme hrať viac s rozumom, hrať to do hĺbky a počkať si ich. Za víťazstvo sme určite radi. Pred zápasom by sme ho brali. Takto si ale myslím, že sme bod stratili. Nemôže sa nám to stávať,“ dodáva odchovanec popradského hokeja, ktorý Duklu posilnil krátko pred uzavretím prestupového obdobia.

Ťažko išli slová po zápase aj z dvojgólového strelca Mateja Giľáka, ktorý v riadnom hracom čase otváral aj uzatváral michalovské skóre. „Ani neviem, čo mám na to povedať,“ rozhovoril sa Giľák, ktorý sa priamo po zápase nevedel rozpamätať, či už takýto zápas zažil. „Je to iba a iba naša chyba. Sami sme si to pokašľali. Mali sme získať tri body a odskočiť v tabuľke Nitre ešte viac. Teraz ale u mňa prevládajú negatívne pocity. Takto pustiť zápas z rúk sa nám nemôže stávať. Stratený bod nás ešte môže mrzieť...,“ dodáva na záver Giľák.

Peter Brendza



Uverejnené: 26.02.2020 09:06:11 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.