files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovčanov čaká šesťbodový duel v Ružomberku, ten chcú prvýkrát zdolať

Základná časť najvyššej futbalovej Fortuna ligy speje do svojho konca. Odohrajú sa v nej ešte dve kolá, v hre je teda šesť bodov. Kompletné predposledné 21. kolo je na programe v nedeľu 1. marca. Hráči MFK Zemplín Michalovce sa v ňom predstavia v Ružomberku (začiatok o 15.30 hod.), teda na pôde tímu, ktorý spoločne so Slovanom Bratislava za päť sezón v najvyššej súťaži nezdolali.

Michalovčania neodštartovali jarnú časť najideálnejšie. V Žiline podľahli Trenčínu v jej úvode 1:8, čím znegovali trojzápasovú víťaznú sériu z konca jesene. Novú víťaznú šnúru odštartovali minulú sobotu vydretým domácim víťazstvom 1:0 s Nitrou. Tú by chceli predĺžiť v Ružomberku. Bude to ale ťažké, keďže v najvyššej súťaži MFK ešte neporazili ani raz. „Ide o ťažkého súpera, ktorý má dobrú organizáciu v defenzíve. Dostáva málo gólov. Očakávam, že budú vystupovať zo zabezpečenej obrany a budeme sa proti ním ťažko presadzovať. Presvedčili sme sa o tom aj na jeseň doma, keď sme boli lepší, no v ofenzíve sme sa nepresadili a prehrali sme 0:1. Ja chlapcom verím, že v nedeľu môžu nepriaznivú sériu s týmto súperom zlomiť,“ poznamenal tréner MFK Zemplín Jozef Majoroš, ktorý narážal aj na jesenný domáci duel jeho zverencov s „Ružou“. V ňom boli Michalovčania počas celých deväťdesiatich minút lepším tímom, nevyužili však svoje šance, za čo ich súper potrestal v nadstavenom čase gólom po prvej strele na bránu. „My sme s Ružomberkom viackrát hrali vyrovnanú partiu. Aj preto sa neobávam, že hráči budú mať v hlavách, že tento tím ešte neporazili. Vždy sme doplatili na koncovku. Každý zápas je však iný. Verím, že môžeme prelomiť nepriaznivú sériu s týmto tímom a keď nie, je v našich silách tam minimálne bodovať.“

Predposledné kolo veľa napovie

Situácia v boji o prvú šestku naberá poriadne grády. Veď štvrtý Ružomberok od desiatej Serede delí iba päť bodov a zdá sa, že boj o tri miestenky v prvej šestky bude dramatický až do posledného kola. Michalovčanom zatiaľ patrí piate miesto s jednobodovou stratou na štvrtý Ružomberok a dvojbodovým náskokom pred šiestym Trenčínom a siedmou Trnavou. Ôsma Senica a deviate Zlaté Moravce na nich strácajú ďalší bod, desiata Sereď je v štvorbodovom manku. O účastníkoch v hornej šestke môže veľa napovedať práve víkendové kolo. Až šesť zo siedmych bojujúcich tímov o ňu totiž narazí na seba. Šiesty Trenčín privíta desiatu Sereď, siedma Trnava deviate Zlaté Moravce, no a štvrtý Ružomberok piate Michalovce. „Všetci si uvedomujeme, že od začiatku jarnej časti ide do tuhého. Súhlasím s vami, že víkendové kolo môže veľa napovedať o účastníkoch v prvej šestke. Tuhý boj ale očakávam až do konca základnej časti,“ zdôrazňuje na záver tréner Michalovčanov. My len dodajme, že Zemplínčania v poslednom kole v sobotu 7. marca privítajú v tabuľke posledné Pohronie Žiar nad Hronom.

Peter Brendza



Uverejnené: 28.02.2020 17:18:54 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.