files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla zdolala MAC Budapešť 3:0 a bodovala po ôsmykrát v rade

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce zvíťazili v zápase štvrtého kola nadstavbovej časti o siedme až dvanáste miesto nad MAC Budapešť 3:0 a upevnili si tak siedmu priečku v tabuľke. O góly v sieti MAC sa postupne postarali Daniel Hančák, Peter Galamboš a Ville Korhonen. Zverencov trénera Miroslava Chudého teraz čakajú tri zápasy u súperov v rade, keď sa postupne predstavia v Nových Zámkoch, Detve a Nitre. Doma ich uvidíme až v utorok 10. marca, kedy privítajú Miškovec.

Prvú šancu v zápase mali hostia. Sofrón z nebezpečnej pozície mieril iba do Suráka, ktorý opäť dostal šancu pred Adamom Trenčanom. Chvíľu na to sa zapotil aj jeho náprotivok Andreas Bernard, ktorý musel riešiť Linetovu a Mašlonkovu šancu. V polovici tejto časti získali domáci výhodu presilovej hry. Tú síce nevyužili, no po návrate Buseniusa na ľad skóroval strelou do modrej Daniel Hančák. Následne fauloval Kolba Brance Orbána a takisto putoval na lavicu hanby. Maďari síce presilovku zahrali dobre, gól z nej ale nevyťažili. Podobne na tom ostali aj domáci, keď bol vylúčení Josh Pitt a opäť aj hostia pri vylúčení Hančáka. Pri tejto presilovke mohli dokonca aj inkasovať, únik dvojice Linet – Safaralejev sa ale gólom neskončil.

Aj v druhej časti hlavní arbitri pokračovali vo vylučovaní a hra sa tak poradne kúskovala. Dukla nevyužila presilovku po faule Macauleya aj Klempu, MAC ich za to nepotrestal po vylúčení Chalupu. Toho po naskočení na ľad fauloval Carlisle a túto prevahu už Michalovčania využili, keď sa po individuálnej akcii Safaralejeva presadil Peter Galamboš. Hostia mohli ihneď korigovať, koncovku Terbócza kryl Surák, následná dorážka Szucsa síce prešla za jeho chrbát, no puk nebol celým objemom za bránkovou čiarou, čo rozhodcom potvrdil aj videorozhodca.

Hostia sa mohli nadýchnuť k obratu na začiatku tretej časti, nevyužili však dve po sebe idúce presilovky. Následne putoval na trestnú lavicu Carlisle, paradoxne ale bol MAC najbližšie ku gólu, keď sa po Pukkovej chybe rútil sám na Suráka Josh Pitt. Michalovský brankár však uhájil čisté konto a hneď z následného útoku sa presadil Korhonen, ktorý upravil na 3:0. Tento gól domácich definitívne upokojil. Michalovčania dohrali duel bez inkasovaného gólu a do tabuľky si tak pripísali ďalšie tri cenné body, ktoré by im mohli pomôcť v boji o play-off.

HK Dukla Ingema Michalovce - MAC Ujbuda Budapešť 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Góly: 11. Hančák (Hvila), 33. Galamboš (Štrauch, Safaralejev) pres/1, 48. Korhonen (Pukka, Lalancette) pres/1.
Vylúčení: 5:6, navyše Klempa (Budapešť) 10. minút vrazenie na mantinel. Presilovky: 2:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: M. Korba, Lokšík - Durmis, Bogdaň. Divákov: 3186.
HK DUKLA INGEMA: Surák - Pukka, Ventelä, Hančák, Kolba, Bdžoch, Vorobjev, Zekucia - Korhonen, Lalancette, Phillips - Štrauch, Galamboš, Mašlonka - Safaralejev, Linet, Giľák - Chalupa, Šimun, Hvila.
MAC: Bernard - Carlisle, Macaulay, Garát, Busenius, Pozsgai, Bugár, Loczi, Blake Orbán - Brance Orban, Strech, Sofron - Szucs, Terbocs, Klempa - Kreisz, Pitt, Bodó - Magy, Majoross, Szigeti. 



Uverejnené: 01.03.2020 20:41:44

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623