files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Líderskú pozíciu nepreceňujú, čaká ich ešte šesť ťažkých zápasov

Juniori HK Mládež Michalovce sa pokúšajú o to, čo sa ešte nikomu z ich predchodcov nepodarilo. Pokúšajú sa o postup do najvyššej Extraligy. V nej si síce celok HK Mládež zahral v sezóne 2015/2016, bolo to ale bez priameho postupu, keďže bol do Extraligy pridelený administratívne. Teraz sa môžu kvalifikovať športovou cestou a baráž začali výborne. Po štyroch kolách sú s deviatimi bodmi na čele tabuľky!

Michalovčania síce extraligové play-out odštartovali prehrou 1:7 v Trnave, potom ale vyhrali 8:6 v Skalici a cez víkend doma rovnakými výsledkami 7:3 pokorili Považskú Bystricu a Dubnicu nad Váhom. Deväť získaných bodov ich vyšvihlo na prvé miesto v tabuľke a stali sa z nich vážni adepti na jedno z dvoch postupových miest. „Čo sa týka víkendu, ten sa mi hodnotí viac ako dobre. Predsavzali sme si získať šesť bodov a tie sme aj získali. Aj keď výsledky boli rovnaké, o dejoch zápasov sa to povedať nedá. Proti Považskej Bystrici sme rozhodli hneď v úvode, s Dubnicou až v samom závere. V nedeľu to teda bolo o dosť ťažšie. Ja si ale myslím, že sme mali prevahu, chýbalo nám však šťastie,“ rozrozprával sa tréner juniorského výberu Ivan Boržík.

Michalovčanov tri výhry v rade vyniesli na prvé miesto v tabuľke. Líderskú pozíciu však nepreceňujú. „Áno, musím povedať, že zatiaľ to je z našej strany dobré. Doma sme získali šesť bodov a tri sme priviezli aj zo Skalice. Stále sme ale iba na začiatku. Čaká nás ešte šesť ťažkých duelov, ktoré rozhodnú o tom, či naplníme náš cieľ, ktorým je postup do Extraligy, alebo nie,“ zdôrazňuje Boržík, podľa ktorého slov môže veľa napovedať aj sobotňajší duel na ľade druhého Martina. „Favoritom sú oni. Oni sa chcú zachrániť, my chceme ísť vyššie. Pozíciu favorita im budeme chcieť znepríjemniť čo najviac.“

Hetriky Stripaia a Farkaša

Počas víkendu sa darilo viacerým individualitám, hlavne tým, ktorí prišli počas rozbehnutej sezóny, alebo tým, ktorí sú v tréningovom procese s michalovskou Duklou. Tá opäť oželela služby obrancu Zekuciu a útočníka Borova, ktorí sa výrazným spôsobom pričinili o víťazstvá nad Považskou Bystricou a Dubnicou. Darilo sa ale aj iným. V prvom zápase sa hetrikom zaskvel Adam Stripai, v druhom zase Matej Farkaš. „Nechcem nejako vyzdvihovať individuality. Hráme ako tím. Je však pravdou, že zapli tí hráči, od ktorých sa to čakalo. Mňa ale teší, že sa k ním pridávajú aj hráči, ktorí tu boli počas celej sezóny. Spolu vytvorili jeden súdržný tím, ktorý ťahá za jeden koniec povrazu. To je pre mňa najdôležitejšie konštatovanie,“ zdôrazňuje na záver Ivan Boržík.

Peter Brendza



Uverejnené: 03.03.2020 20:07:12 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.