files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Povinné víťazstvo s postupovým puncom

Michalovskí futbalisti to znova dokázali! V najvyššej Fortuna lige postúpili po základnej časti do nadstavby o titul a neskončia teda horšie ako na šiestom mieste. Paráda je to v tom, že do nadstavby idú zo štvrtého miesta a môžu dokonca útočiť na prvú trojku. Vzadu sú však aj otázniky. Na jar totiž Michalovčania ani raz nezopakovali výkon z kraja jesennej časti. Príčinou môžu byť súperi, ktorí im nesedia, ako aj terény, na ktorých sa ale hrá začiatkom jari každý rok. Pôrod sa ale podaril, verme, že bude dieťa zdravé! MFK Zemplín je znova v lepšej šestke a to je po víkende najdôležitejšie konštatovanie.

Už po skončení jesennej časti sa hovorilo, že Michalovčania majú z tímov bojujúcich o prvú šestku najlepšie vyžrebovanie. Ani raz nehrali proti tímu z prvej trojky, navyše ako jediní mali k dispozícii zápasy s oboma najslabšími tímami. A práve tu je kameň úrazu. Kto čakal, že sa Nitra s Pohroním zložia sami, veľmi sa mýlil. Kto čakal húževnatý odpor niekedy až deviatich brániacich súperov, ktorí využívajú všetko, aj s ťažkým terénom, naopak mal pravdu. Michalovčania dali zabudnúť na facku z prvého jarného kola, ktorú utrpeli v Žiline od Trenčína. Od toho Trenčína, ktorý si nakoniec postup nevybojoval a druhý rok po sebe bude brániť svoje hradby v dolnej šestke. Poďme ale k sobote a k zápasu s posledným Pohroním. V ňom síce Zemplínčania nejako neoslnili, no dôležité bolo víťazstvo, ktoré ich posúvalo do lepšej šestky. Tomu sa podriadilo všetko, aj herný prejav. Michalovčania si vypracovali jednu gólovú šancu a tú premenil dovtedy nevýrazný Sidibe, ktorý opäť ukázal čuch na góly.

Tá rozhodla, že sa opäť predstavia v lepšej šestke. Aj keď základná časť z ich strany nebola najideálnejšia. Rozdeliť by sme ju mali na päť častí. V úvode sa opäť raz skladal káder za pochodu. Netreba z toho viniť trénerov, ani hráčov, proste vedenie klubu to má takto nastavené. Po vyskladaní kádra prišlo lepšie obdobie, takzvané obdobie zbierania bodov. Na prekvapenie všetkých ale v októbri na mužstvo prišla kríza, ktorý vyvrcholila hanebnou prehrou v Senici a odvolaním trénera Antona Šoltisa, ktorý bol pri mužstve viac ako tri roky. Tým by sme ukončili tretiu časť a prichádzame k štvrtej, ktorá bola prekvapujúco najúspešnejšia. Práve tu treba hľadať kameň postupu do lepšej šestky. V troch zápasoch na konci jesene, kde Michalovčania pod vedením Jozefa Majoroša chytili deväť bodov. Tieto body ich posunuli k lepšej šestke. Piata časť sa skladá zo štyroch duelov jarnej časti. V nich síce herne Zemplín neoslnil ani raz, dostal facku od Trenčína, no nazbieral sedem bodov, čo stačilo na prienik medzi najlepšiu šestku. Divák sa tak môže tešiť na zápasy so Slovanom Bratislava, Žilinou, či Dunajskou Stredou, miesto zákopových vojen s Pohroním, Nitrou, alebo Senicou.

Hodnotenie Michalovčanov v zápase s Pohroním

Matúš Kira – opora medzi žrďami tentoraz veľa práce nemala. Čo bolo potrebné, to Kira až na jeden center vyriešil. Výsledná známka 5.

Dimitrios Konstantinidis – aj vám niečo na hre Zemplína v jarnej časti chýba? Nám hlavne výpady po pravej strane. Tie podnikal Llazaros Rota, ktorý už behá po pravej strane holandského Sittardu. Albánsky legionár nastavil latku, ktorá je pre Konstantinidisa zatiaľ príliš vysoká. Výsledná známka 3.

Jakub Grič – už viackrát sme skonštatovali, že stopérsky post nie je jeho parketa. V sobotu ale na ňom musel zaskočiť za vykartovaného Carilla a katastrofa to nebola. Odohral svoj štandard, teda ako vždy v jarnej časti. Chyby príliš nerobil, čo mal rozohrať dopredu, to aj rozohral. Výsledná známka 5.

Ian Pino Soler – to isté konštatovanie ako pri Gričovi, až na jeden zbytočný faul pred pokutovým územím, ktorý mohol stáť Zemplínčanov veľa. Inak, vzadu pozorný výkon aj s vhodnou podporou defenzívy. Výsledná známka 5.

Matúš Vojtko – tentoraz ho príliš vidieť nebolo. Pre obrancu niekedy aj dobré konštatovanie. Síce sme teraz nevideli jeho ofenzívne výpady, na druhej strane ani defenzívne chyby. Výsledná známka 4.

Kiriakos Savvidis – na jeseň Savvidis viackrát ovládol stred poľa. V jarnej časti nám to od gréckeho záložníka chýba. Aj v sobotu prehral niekoľko súbojov, v ktorých bol na jeseň dominantný. Možno to bolo vinou ťažkého terénu, no možno nie... Výsledná známka 4.

Dimitrios Popovits – ďalší z legionárov, na ktorého máme objektívne vyššie nároky. Tie Popovits v sobotu splnil, pretože patril medzi najlepších hráčov. Veľa toho nepokazil, bol platný v ofenzíve, založil akciu, ktorá viedla k víťaznému gólu. Výsledná známka 6.

Stanislav Danko – síce viackrát v strede poľa upadol, bol ale pri tom najdôležitejšom, čo sa v zápase udialo. Prihral na gól Sidibemu. Výsledná známka 6.

Matúš Begala – mladík si odbil domáci debut a rozhodne nesklamal. Síce urobil aj niekoľko chýb, bolo ho však vidno. Neskrýval sa za nič, chcel tvoriť a to je najdôležitejšie konštatovanie. Výsledná známka 5.

Peter Kolesár – mal na kopačke poisťovací gól, prekopol však bránu. Keby dal, výsledná známka je vyššia. Výsledná známka 4.

Issa Sidibe Modibo – opäť to nebol ten Sidibe z jesennej časti. Chýbal jeho pohyb na hrote, bojovanie o každú loptu, zbíjanie sa a napádanie do poslednej sekundy. Nakoniec sa ale stal hrdinom. Ukázal, že čuch na góly nestratil. Keď sa vráti k jesennej forme, opäť bude naháňať strach súperovým obranám. Výsledná známka 5.  

Christos Kountouriotis, Georgios Neofytidis, Cheick Alain Diarra (hrali menej ako pol hodiny, ich výkony nehodnotíme) – potrebnú zemnú hry nepriniesol ani jeden zo striedajúcich hráčov. Najviac zaujal Diarra ktorý sa vrátil po zranení. Verme, že postupne sa vráti aj do základnej zostavy, kde by mal nebyť ťažkého zranenia zrejme pevné miesto.

Peter Brendza



Uverejnené: 09.03.2020 20:48:07 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.