files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Matúš Begala po dvoch premiérach: Verím, že som nesklamal a dostanem dôveru opäť

V sobotu sa konečne dočkal. Osemnásťročný stredopoliar Matúš Begala po prvýkrát nastúpil v drese MFK Zemplín Michalovce na svojom štadióne. Predtým hral štyrikrát, no vždy to bolo na súperovej pôde. V sobotu v nesmierne dôležitom zápase s FK Pohronie Žiar nad Hronom (1:0) dostal dôveru od trénera Jozefa Majoroša a to dokonca v základnej zostave. Stalo sa tak už druhý týždeň po sebe, keďže predtým dostal dôveru od začiatku aj v Ružomberku. A mládežnícky reprezentant Slovenska rozhodne nesklamal. Aj on sa zaslúžil o tesné víťazstvo, ktoré Michalovčanov posunulo do prvej šestky.

Tréner Jozef Majoroš dal slovenskému reprezentantovi do devätnásť rokov priestor už minulú nedeľu v Ružomberku, kde nahradil vykartovaného Savvidisa. Pred posledným kolom sa takisto vykartoval Carillo a keďže Jakub Grič nastúpil miesto neho na stopérskom poste, opäť sa otvorila cesta aj pre ešte iba osemnásťročného mladíka. Po premiére v základnej zostave si týždeň na to odkrútil aj premiéru na michalovskom štadióne. A opäť v základnej zostave... „Pravdupovediac, zostal som trošku prekvapený,“ začal rodák zo Starej Ľubovne, ktorý postupe prechádzal všetkými mládežníckym kategóriami v Zemplíne. „Fakt neviem povedať, čím som trénera upútal. Možno mojou prácou na tréningu. To sa asi treba spýtať jeho. Verím, že som ho nesklamal a dostanem aj ďalšie šance proti tímom z prvej šestky,“ pokračoval Matúš Begala. Ten dostal šancu aj napriek veľkej konkurencii v strede poľa. „Konkurencia je veľká, to je pravda. Je len na nás, ako sa s tým pobijeme.“

Matúš Begala si v sobotu pripísal už svoj piaty štart v najvyššej súťaži za MFK Zemplín. V doterajších piatich prípadoch to ale bolo všetko u súperov. Až na piaty pokus sa dočkal debutu na michalovskom štadióne. „Zápas si prišla pozrieť moja mamka a jedna zo sestier. Veľmi chcel prísť aj ocino, ktorý je ale pracovne ocestovaný a kvôli študijným povinnostiam neprišla ani druhá sestra,“ zdôraznil Begala, ktorý je rád za domáci debut. „Snažil som sa tímu pomôcť čo najviac. Verím, že som trénera nesklamal a dostanem aj ďalšie šance. Čo sa týka samotného zápasu, ľahký rozhodne nebol. Súper bol dobre organizovaný, my sme navyše nemohli príliš kombinovať, keďže terén bol ťažší. Tréner nám prizvukoval, že máme stále hrať svoju hru. Nakoniec sa to podarilo a vytúžený gól sme strelili. Z postupu do lepšej šestky sa všetci veľmi tešíme,“ dodáva na záver Matúš Begala.

Matúš Begala vo Fortuna lige

Sezóna Kolo Zápas Minúty
2017/2018 Z.č.19 Senica - Michalovce (1:1) 1
2017/2018 N.č.10 Prešov - Michalovce (2:1) 19
2018/2019 Z.č.14 Slovan BA - Michalovce (6:0) 14
2019/2020 Z.č.21 Ružomberok - Michalovce (1:1) 90
2019/2020 Z.č.22 Michalovce - Pohronie (1:0) 72

Peter Brendza



Uverejnené: 10.03.2020 21:58:15 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.