files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Komentár: Najlepšie zo zlých riešení

Historická sezóna pre michalovskú Duklu Ingema sa skončila predčasne. Skončila sa skôr, ako v klube chceli a inak, ako si to každý z nás predstavoval. Nerozhodlo sa na ľade, ale za zeleným stolom. Kvôli šíriacemu sa koronavírusu zaujali kompetentní jasné a asi aj správne stanovisko. Sezónu ukončili predčasne!

Niekto by povedal, že rozhodnutie o zrušení sezóny prišlo unáhlene. Kompetentní ale na výber veľa nemali. Vyberali iba zo zlých riešení. V hre bolo dohrať po štrnásťdňovom zákaze športových podujatí (nikde nie je napísane, že sa tento zákaz nepredĺži) normálne. Kto by si to ale zobral na zodpovednosť? Druhá možnosť bola hrať bez diváka. Pre toho sa ale šport robí a aj samotní hráči hovorili, že by to nebolo ono. A to už nehovoríme o ekonomických dôsledkoch na samotné kluby. No a tretia možnosť bola nakoniec tá, ktorú kompetentní využili. Predčasne zrušili sezónu aj so všetkými dôsledkami. Po prvýkrát v ére samostatnosti tak asi nebudeme poznať majstra. Zľahčene môžeme povedať, že vyhral podobne ako v EBEL lige, poľskej, nórskej či nemeckej lige (líg, ktoré ukončia sezóny predčasne bude podľa nás viac...) koronavírus!

Predstavitelia klubov ale asi iné riešenie zvoliť nemohli. Vpustiť divákov na štadión v tomto čase by bola obrovská trúfalosť. Hrať bez nich a netešiť sa z gólov s nimi by takisto nebolo optimálne riešenie. Najdôležitejšie je zdravie a tomu podriadili aj najdôležitejšiu časť sezóny. Áno divák sa možno tešil na najdramatickejšie play-off za posledné roky. O titul by sa bilo možno aj šesť tímov. Divák v Michalovciach sa možno tešil na historické play-off, ktoré by podľa nášho názoru Dukla vybojovala. Dočkať sa ale môže aj v budúcej sezóne. Verme, že vírus, ktorý zabil už niekoľko tisícok ľudí bude na ústupe a tieto problémy kompetentní v budúcnosti už nikdy riešiť nebudú. Teraz zaznamenal koronavírus čiastkové víťazstvo. Verme, že tešiť sa z výhry nad ním a z jeho definitívneho porazenia sa budeme v najbližších týždňoch a mesiacoch my! Tentoraz vyhral zdravý rozum. Prvoradé je totiž zdravie, ktoré je najpodstatnejšie. Je dôležitejšie ako čokoľvek iné. Aj preto je rozhodnutie ukončiť sezónu predčasne správne. Vyvrcholení sezón ešte bude až, až...

Peter Brendza



Uverejnené: 11.03.2020 20:52:10 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.