files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Historické momenty historickej sezóny (II.)

Pre michalovský hokej bola sezóna 2019/2020 výnimočná. Hráči HK Dukla Ingema Michalovce sa totiž po prvýkrát v histórii predstavili v najvyššej Tipsport lige, kde si vybojovali postup cez barážovú sériu so Žilinou (4:3 na zápasy). My vám v sérii článkov prinesieme obzretie sa za touto sezónou. Začali sme prvým zápasom, prvým gólom a k tomu sme dodali čerešničku na torte v podobe prvého miesta v tabuľke. Mužstvo vedené trénerom Miroslavom Chudým ale počas sezóny zažilo aj ďalšie medzníky.

V prvej štvrtine parádnych 21 bodov

Michalovčania odštartovali súťaž dvoma výhrami nad Liptovským Mikulášom (5:1) a Nitrou (3:2). Prvú prehru okúsili v treťom kole, keď prehrali na ľade Miškovca 1:4. Následne ale prišli ďalšie dve víťazstvá nad Popradom (4:3 po nájazdoch) a v Detve (4:0), čo spôsobilo, že Dukla išla do súboja nováčikov so slávnym Slovanom Bratislava, ktorý predchádzajúcich sedem sezón strávil v nadnárodnej KHL, na druhom mieste v tabuľke. No a bez bodu z Michaloviec odišli nakoniec aj belasí. Do posledného miesta natrieskaný štadión dohnal Michalovčanov k víťazstvu 4:3.

Tri víťazstvá v rade spôsobili, že súboj v Košiciach v ôsmom kole nemal iba nádych východoslovenského derby, ale aj priameho súboja o prvé miesta. To nakoniec s ťažkosťami uhájili Košičania, ktorí zvíťazili 3:0. Michalovčania ale aj naďalej pokračovali v zbieraní bodov. Do konca prvej štvrtiny ich nazbierali 21, keď si okrem spomenutých víťazstiev pripísali aj skalpy Nových Zámok, či MAC Budapešť a bod si odviezli aj z ľadu majstra Banskej Bystrice, kde prehrali 1:2 po predĺžení. Apropo, súboje s majstrom im vychádzali. S tímom spod Urpína bodovali v každom zo štyroch zápasov základnej časti. Na domácom ľade ho dvakrát zdolali, vonku dvakrát prehrali po predĺžení... V prvej štvrtine okrem Miškovca a Košíc prehrali aj v Trenčíne, no a doma nestačili akurát na Zvolen, ktorému podľahli 2:5.

Tatranský pohár im unikol medzi prstami

Práve domáca pevnosť bola viackrát hybnou silou Michalovčanov. Šiesty hráč na ľade – divák – ich zakaždým hnal k víťazstvám. Tie pokračovali aj v druhej štvrtine súťaže. Michalovčania sa napevno usadili v prvej šestke, odkiaľ nie a nie kapitulovať pred tímami už etablovanými v najvyššej slovenskej hokejovej súťaži.

Ešte lepšie by ale stáli, keby zbierali body aj u súperov. Ich hra na súperovom ľade totiž viackrát nebola v takom stave, ako doma. Druhú štvrtinu základnej časti začali prehrou 0:1 po predĺžení v Liptovskom Mikuláši a 2:6 v Nitre. Domov sa vrátili v zápase s Miškovcom, ktorý nebol iba takým ligovým. V auguste si totiž práve s týmto maďarským účastníkom Tipsport ligy mali zahrať vo finále prestížneho Tatranského pohára. Maďarov ale vyradila viróza, finálový duel sa tak odohral až koncom októbra práve v Michalovciach. A dlho to vyzeralo na to, že druhý najstarší klubový pohár v Európe tu aj ostane. Dukla po dvoch góloch Jakuba Lineta viedla po dvoch tretinách 2:0. Miškovec ale v tretej časti vyrovnal a v predĺžení vytrhol Tatranský pohár z rúk Michalovčanov.

Po tretej prehre v rade prišla aj štvrtá, v Poprade 0:2. Negatívnu sériu prestrihli domácim víťazstvom 2:0 s Detvou, no hneď na to prišla prehra 2:5 v Bratislave so Slovanom, ako aj čas na prvé hodnotenie, keďže Michalovčania stáli pred prvou reprezentačnou pauzou. Dukle síce patrilo až deviate miesto, no na štvrtý Zvolen ale jej hráči strácali iba štyri body a sériou podarených zápasoch sa tak mohli opäť posunúť k výšinám najvyššej Tipsport ligy. Po repre pauze začali domácou prehrou 2:3 po nájazdoch s Košicami. Následne ale prišlo šesť dôležitých bodov z vonku, keď zvíťazili v Nových Zámkoch (6:5) aj v Budapešti (3:1). Víťaznú sériu im uťala domáca prehra 1:3 s Trenčínom, no potom prišla výhra 3:1 nad Banskou Bystricou, ktorá znamenala návrat do prvej šestky. Z nej Michalovčania znova vypadli po prehre 2:5 po Zvolene, ktorou Michalovčania ukončili prvú polovicu základnej časti. Na jej hrane sa udiali prvé zmeny v kádri. Do Banskej Bystrice putoval Radoslav Mesaroš, no a z Nitry na Zemplín prišiel Eduard Šimun. Ešte predtým vedenie klubu podpísalo fínskeho útočníka Villeho Korhonena. Takisto sa krátko pred finále prvej polovice základnej časti uskutočnil prvý galavečer Hráč mesiaca. O tom si ale povieme nabudúce... 

pb



Uverejnené: 20.03.2020 14:42:49 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.