files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Epidémie, či rekonštrukcie. Ako dlho čakali Michalovčania na šport?

Šport je v Michalovciach momentálne na výslní. Metropola Zemplína bola v lanskom roku Európskym mestom športu a z toho šport v metropole Zemplína žil aj v prvých mesiacoch roka 2020. Michalovce patria iba k mála mestám na Slovensku, kde si divák môže pozrieť najvyššiu futbalovú a hokejovú súťaž (okrem nich je to ešte Bratislava, Trenčín a Nitra). Na súčasnú situáciu bez športu, ktorú spôsobil šíriaci sa koronavírus, tu divák rozhodne nie je zvyknutý. My sme sa pozreli na to, kedy podobne čakal na svoje podujatie.

Epidémia osýpok

V lete roka 2018 sa Zemplínom šírila epidémia osýpok, ktorá spôsobila odklad, či zrušenie viacerých športových podujatí v meste. Kvôli epidémii osýpok preložili aj prvé kolo futbalovej Fortuna ligy MFK Zemplín Michalovce – MŠK Žilina a úplne zrušili hádzanársky turnaj žien Memoriál Tomáša Jakubča. V ôsmom mesiaci roka sa epidémia už prestala šíriť a potom definitívne zanikla.

 Duel Michalovce - Žilina dohrali koncom augusta...

 

... Memoriál Tomáša Jakubča bol definitívne zrušený

Žltačka u hokejistov

Situáciu s epidémiou zažili v sezóne 2010/2011 aj hokejisti HK Dukla Michalovce. U nich prepukla epidémia žltačky, pri ktorej sa zrejme z jedla nakazili viacerí hráči prvého tímu aj s trénerom Bohunickým. Postupne na infekčnom oddelení skončili Martin Opatovský, Juraj Minčák, Ivan Boržík, Juraj Dancsák, Erik Kozárik, Peter Hurtaj, Anton Lezo, Viktor Štefanech, Radovan Petruňa a Peter Dunaj. Negatívne výsledky testov mali len trinásti hokejisti. Nákaza sa u michalovských hokejistov vyskytla koncom novembra. Okresný hygienik následne vyhlásil karanténu a uzavretie štadióna na mesiac. Ďalšie ligové zápasy odohrali až v januári, kde okrem naplánovaných duelov dohrali aj zápasy, ktoré mali hrať v decembri.

 

„Prominentní“ hostia na infekčnom oddelení: Ivana Boržíka, Juraja Minčáka, Petra Dunaja, Ľuboša Fajčáka a Radovana Petruňu skolila žltačka (foto: internet)

Okrem chorôb pauzovali aj pre prestavbu stánkov

Dlhšie pauzy od športu mal divák v Michalovciach aj počas rekonštrukcii štadiónov, či hracích plôch. Hádzanárky Iuventy takto bez domáceho duelu „pauzovali“ v roku 2009, kedy sa nemoderná „zekonáčka“ hala zmenila na jednu z najkrajších hál na Slovensku Chemkostav arénu. Výraznými zmenami prešiel aj futbalový stánok. Tam sa najskôr prerobili oba tribúny, potom prišlo k zrušenie kameňovho oválu, ktorý nahradili nekryté tribúny. Michalovský štadión tak spĺňal moderné parametre, no stále nebol pripravený na najvyššiu súťaž. Aj preto sa v roku 2011 namontovalo umelé osvetlenie a počas jarnej časti v sezóne 2015/2016 aj vyhrievaný trávnik. Práve kvôli nej nevidel divák ligový futbalový zápas viac ako osem mesiacov. No a sme pri rekonštrukcii zimného štadióna. Staručký zimák prešiel v roku 2018 rozsiahlou rekonštrukciou, ktorá vyhnala všetky tímy z Michaloviec do vranovské, humenského, či trebišovského azylu.  

Sezónu ukončili akurát florbalistky

Epidémia koronavírusu je iná od ostatných. Je iná v tom, že už zabila tisíce a nakazila vo svete už viac ako dvestotisíc ľudí. Aj preto prišlo nielen na Slovensku, ale prakticky v celom svete k opatreniam jej zastavenia. Zatvorené sú športové stánky, ale aj ihriská. A dokedy budú, to záleží aj na vás... Čo sa týka michalovské športu, koronavírus zasiahol prakticky do každého odvetvia. Sezónu stihli tesne ukončiť akurát florbalistky Eastern Wings Michalovce. Tie obsadili v základnej časti Hyundai Extraligy posledné desiate miesto a vypadli tak do prvej ligy. Hokejistom, či basketbalistov predčasne ukončil sezónu. Na dokončenie stále čakajú trebárs futbalisti a hádzanárky. V hre tak budú aj michalovskí športovci. Či ich ale uvidíme v najbližších týždňoch alebo mesiacoch hrať o ligové body závisí aj na nás...

 Po sezóne z michalovských celkov mali akurát florbalistky Eastern Wings

pb



Uverejnené: 21.03.2020 18:36:56 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.