files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Bude Mesaroš dvojnásobným majstrom od stola?

Byť víťazom súťaže je snom každého športovca. Odchovancovi michalovského hokeja Radoslavovi Mesarošovi sa to už stalo tretí rok po sebe. Po dvoch prvoligových titulov s michalovskou Duklou Ingema bol tentoraz členom kádra majstra Slovenska HC 05 iClinic Banská Bystrica, ktorý dostal titul rozhodnutím od zeleného stola. Bystričania boli v čase, kedy sa Tipsport liga ukončila na prvom mieste, čo vedeniu súťaže stačilo, aby im pridelilo titul.

Mesaroš tam už vtedy ale nefiguroval. Krátko pred koncom prestupového obdobia totiž odišiel do tretieho klubu v tejto sezóne, druholigového Humenného. Finálová séria s víťazom západnej skupiny zo Žiaru nad Hronom bola stopnutá krátko pred začiatkom. No a keďže Humenčania získali viac bodov v základnej časti, dá sa predpokladať, že v prípade určenia postupujúceho do prvej ligy to budú práve oni. „Súčasná doba je bohatá na ťažké riešenia a toto ťažké riešenie rozhodne je. Banská Bystrica mala najviac bodov zo všetkých tímov, stala sa víťazom základnej, aj nadstavbovej časti. Samozrejme, play-off je iná súťaž a tam sa môže stať všetko. Liga bola veľmi vyrovnaná a nikde nie je napísané, že by sa moji spoluhráči stali majstrami Slovenska. Každý si je vedomý, že titul získaný takto, čiže od zeleného stola, nie je to pravé. Tak sa ale rozhodlo a takto to je,“ hovorí taktiež držiteľ slovenského titulu.

Mesaroš v novembri minulého roka odišiel z materských Michaloviec pod Urpín a za HC 05 odohral päť duelov bez bodového zápisu. „Čo sa týka môjho odchodu z Michaloviec, už sa o tom písalo. Osobne som cítil potrebu zmeny. Prišla ponuka z Banskej Bystrice, ktorá ma zaujala. Bystričania boli majstrami trikrát po sebe a predstava, že ním budú štvrtýkrát ma inšpirovala. Rozhodol som sa, že to skúsim. Kvitujem aj správanie sa Michaloviec, ktoré mi v odchode nechceli brániť za každú cenu. Dohodli sme sa, že sa naše cesty ešte určite stretnú. Síce som v Bystrici veľa neodohral, no som spokojný. Získal som nové skúsenosti, zažil život mimo domova, takže ma pôsobenie tam určite obohatilo a odchod neľutujem,“ zdôrazňuje 21-ročný, bez troch centimetrov dvojmetrový útočník.

Mesaroš v závere prestupového obdobia opäť nabral smer Zemplín. Nie však do materského klubu, ale do druholigového Humenného. Podľa vlastných slov ale na výber veľmi nemal. „Už, už som bol dohodnutý s jedným z tímov najvyššej súťaže, kde by som získal veľkú zápasovú minutáž. Nakoniec sa ale vyskytli problémy s papiermi. Ísť som mohol iba do Humenného, za ktorý som mal odohrať pár zápasov už keď som bol v Michalovciach. Všetko teda padlo na papieroch a ja som odišiel do tímu druholigistu,“ podotýka Mesaroš. Robustný útočník pôsobenie až v tretej najvyššej súťaži ale ako krok vzad nebral. „A prečo by som mal? Zahral som si najvyššiu extraligu, v minulých sezónach aj prvú ligu, teraz prišla na rad druhá liga. Beriem to ako pozitívnu skúsenosť. Chcel som sa podieľať na postupe Humenčanov do prvej ligy, čo sa nám aj darilo. Žiaľ, tento cieľ nám nebolo dopriate naplniť. Mali sme nabité družstvo a som o tom presvedčený, žeby sa nám to aj podarilo.“ A čo hovorí na to, že môže byť na Slovensku jedným z mála, čo bude držiteľom dvoch titulov? „Opäť by to bol titul od stola, ktorý neteší. Zobral by som to ako fakt, no netešil by som sa z neho tak, ako keby sme ho získali na ľade.“

Aj keď sezóna predčasne skončila iba nedávno a v týchto dňoch mali vrcholiť play-off Tipsport aj St. Nicolaus ligy, na mieste je aj otázka ďalšej sezóny. Vie bývalý slovenský mládežnícky reprezentant povedať, kde ju začne? „S Banskou Bystricou som podpísal zmluvu na dva roky, takže zrejme tam. Nevylučujem však ani iné možnosti. V hre tak teda môže byť aj návrat do Michaloviec, za ktorými som nikdy dvere nezatvoril,“ dodal na záver michalovský hokejový Mesi.

pb



Uverejnené: 24.03.2020 12:20:10 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.