files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Od štvrtka 26. marca dochádza k zmenám v prímestskej autobusovej doprave

V prímestskej autobusovej doprave v Košickom samosprávnom kraji dochádza od štvrtka 26. marca k ďalším zmenám. Týkať sa budú oboch zmluvných dopravcov, spoločnosti ARRIVA Michalovce a.s. a eurobus a.s.

„Mnohé z našich autobusov nie sú v súčasnej mimoriadnej situácii využívané. Školy, inštitúcie či služby sú zatvorené a mnohí ľudia pracujú z domu. Tí, ktorí potrebujú chodiť do práce, preferujú z bezpečnostných dôvodov individuálnu dopravu. Nemáme v pláne spoje zrušiť, len dočasne upraviť ich režim. Prioritne budú obmedzené tie autobusové linky, ktorésú využívané minimálne, alebo linky na trasách, ktoré obsluhujú iní dopravcovia.Cestujúci sa nemusia obávať, dopravná obslužnosť medzi mestami aj obcami bude zabezpečená, informoval košický župan Rastislav Trnka.

Celkovo sa zmena dotkne 156 autobusových spojov, ktoré bežne najazdia 4 834 kilometrov denne.Ide o spoje v časoch, v ktorých cestujúci štandardne nedochádzajú do zamestnania. Pôjde napríklad o autobusy do Bardejovských kúpeľov, ktoré sú momentálne pre verejnosť zatvorené, obmedzené budú aj spoje na trase Košice – Humenné, Spišský Hrušov – Spišská Nová Ves, Trebišov – Sečovce, či Veľké Kapušany – Kráľovský Chlmec. V autobusoch oboch dopravcov stále platí prísny hygienický režim. Sú čistené polymérovou dezinfekciou a cestujúci môžu nastúpiť, len ak majú chránené ústa aj nos.Cestujúcim sa tiež odporúča dodržiavať vzájomný odstup dvoch metrov.

Na uvedené obmedzenia nadviaže od 1. apríla 2020 mimoriadny cestovný poriadok, ktorý na území Košického aj Prešovského samosprávneho kraja upraví dopravnú obslužnosť. Pripravili ho jednotliví dopravcovia v spolupráci s IDS Východ, s.r.o. Rozsah služieb autobusových dopravcov bude znížený, pričom bude zodpovedať aktuálnym dopravným požiadavkám cestujúcej verejnosti. O podobe mimoriadneho cestovného poriadku budú cestujúci informovaní zvyčajným spôsobom na autobusových zastávkach, na stránkach dopravcov, samosprávnych krajov a na www.cp.sk.



Uverejnené: 25.03.2020 13:46:01 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.