files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Hádzanárska sezóna ukončená: Správne riešenie, reaguje Iuventa Michalovce

Po hokejistoch, volejbalistoch, basketbalistoch a florbalistoch to balia aj hádzanári a hádzanárky. Sezónu kvôli situácii s koronavírusom tak predčasne končí aj ďalší kolektívny šport. Vyplýva to z rozhodnutia Slovenského zväzu hádzanej, ktorý k 30. marcu končí všetky súťaže vo svojej pôsobnosti bez vyhlásenia majstra.

Slovenský zväz hádzanej so svojim rozhodnutím čakal dlhšie ako ostatné zväzy. Spoliehal sa zrejme na to, že sa situácia so šíriacim koronavírusom ustáli. No a keďže sa tak nestáva, čakať už zrejme nemalo zmysel... „Každým dňom, o ktorý sa predlžuje karanténa spôsobená pandémiou COVID-19, sme však prichádzali o možnosť dohrať súťaže regulárnym spôsobom. Je potrebné si uvedomiť, že ak bude karanténa trvať minimálne do konca apríla, tak naše tímy budú prakticky dva mesiace bez spoločnej prípravy. Je síce možné pripravovať sa individuálne, ale fyzická časť prípravy je pre kolektívne športy len potrebný základ. Na samotný špecifický hádzanársky tréning a spoločnú prípravu by tímy potrebovali najmenej mesiac, aby súťažný zápas mal potrebnú úroveň a aby sme nehazardovali so zdravím hráčok a hráčov. Už teraz je zrejme, že prestávka v tréningovom procese bude minimálne v trvaní dvoch mesiacov a nie je žiadna istota otvorenia škôl, telocviční a športových hál v priebehu mesiaca máj. Na základe vývoja situácie, rozhodnutí Ústredného krízového štábu a vlády SR, ako aj EHF, ktorá stanovila nove termíny pre možnosť dohratia kvalifikačných zápasov, mládežníckych ME a európskych pohárových súťaží na letné termíny, sa šanca pre dohratie súťažného ročníka stala nereálna," píše sa v stanovisku zväzu.

Prvýkrát bez majstrov, nezrušený iba Slovenský pohár

Prvýkrát v histórii tak budú súťaže mužov a žien uzavreté bez majstrov. „Súťažný poriadok SZH umožňuje vyhlásiť víťaza súťaže len v tom prípade, ak sú odohrané všetky zápasy. V SHE bola súťaž prerušená v polovici nadstavbovej časti. V tejto fáze neboli ešte ani len istí všetci účastníci play-off. Až po jej ukončení malo nasledovať kompletné play-off. MOL liga bola prerušená dve kolá pred jej koncom a rovnako malo nasledovať ešte kompletné play-off," vysvetľuje Peter Brunovský, riaditeľ súťaži riadených SZH. Jedinou súťažou, ktorú zväz nezrušil je Final4 Slovenského pohára, ktorý sa tak u mužov, ako aj už žien mal konať v Bardejove. Záverečný turnaj presunuli na august.

Jan Beňadik: Správne rozhodnutie

V tíme dvanásťnásobného slovenského ženského majstra Iuventy Michalovce s týmto rozhodnutím súhlasia a očakávali ho. „My sme sa samozrejme na rozhodnutie o ukončení sezóny pripravovali a v Iuvente sme ho považovali za neodkladné. Akceptujeme stanovisko SZH a sme radi, že zväz prihliadol na zdravie hráčok, funkcionárov a fanúšikov,“ zdôrazňuje športový riaditeľ Iuventy Jan Beňadik. V Iuvente teda považujú rozhodnutie SZH za správne. Teraz sú na rade aj nepopulárne opatrenia klubu. „Už počas predchádzajúcich dvoch týždňov sme sa snažili optimalizovať chod klubu. Hráčky a tréneri dostali do konca marca dovolenky. Po tomto rozhodnutí môžeme pristúpiť k ďalším nevyhnutným krokom. Sme si vedomí, že nás čaká mimoriadne náročné obdobie nielen zo športového, ale aj finančného hľadiska. Naše hráčky sú profesionálky a zamestnankyne klubu. V tuto chvíľu čakáme ako sa štát postaví k zamestnancom športovcom. Tak uvidíme," dodáva Beňadik.

pb



Uverejnené: 30.03.2020 17:16:39 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.