files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Rebičová si splnila svoj sen. Zahrala si Ligu majstrov a navyše má ako jediná Michalovčanka skalp Mostu

To, čo sa jej nepodarilo pri slovenskom majstrovi, podarilo sa jej pri majstrovi zo Slovinska. Ostrá spojka Marianna Rebičová si v sezóne 2019/2020 splnila svoj obrovský sen. V tíme RK Krim Mercator Ľubľana si zahrala v skupinovej, ako aj v hlavnej fáze Ligy majstrov žien.

Gólovo sa presadila v každom zápase

Odchovankyňa michalovskej hádzanej si v tejto sezóne zahrala v pohárovej Európe do sýtosti. So slovinským majstrom sa najskôr predstavila v hlavnej fáze Ligy majstrov žien a potom aj v skupinovej. V hlavnej fáze bol okrem maďarského superfavorita Audi Eto Gyor a švédskeho IK Savehof súperom RK Krim aj český majster a nekorunovaný víťaz tohto ročníka MOL ligy DHK Baník Most. Ten bol v tejto sezóne dvakrát nad sily aj Rebičovej bývalých spoluhráčok z Iuventy Michalovce. Mery ho ako jediná Michalovčanka zdolala a to dokonca na pôde súpera, kde Ľubľana vyhrala 31:26. „Určite, že mali zápasy s Mostom pre mňa prestížnejšiu príchuť. Predsa, je to družstvo, ktoré bolo našim najväčším rivalom, keď som bola v Iuvente. Veľmi som sa na ne tešila, ale to bolo aj na ostatné dueli prestížnej klubovej súťaže,“ poznamenala Rebičová, ktorá v prípade toho, že nie je zranená, má pevné miesto v reprezentácii Slovenska.

Marianna Rebičová v zápase proti Mostu ešte v drese Iuventy

Rebičová nastúpila v Lige majstrov v siedmych dueloch. V každom jednom sa presadila gólovo. Dokopy nastrieľala pätnásť gólov. Najviac sa jej darilo pri dôležitom víťazstve v Savehofe (25:21) a na pôde maďarského Gyoru (26:31). V oboch zápasoch zaznamenala po štyri góly. „Dôležité bolo, že som si splnila svoj sen. Sú to určite iné zápasy, ako ligové. Každej jednej hráčke by som dopriala zažiť aspoň jeden takýto zápas,“ zdôrazňuje Rebičová, ktorá nepopiera, že účinkovanie RK Krim Mercator v najprestížnejšej ženskej klubovej súťaži bol jedným z dôvodov, že v lete kývla na ponuku slovinského majstra. „Mala som aj iné ponuky. Ľubľanu som so zvolila práve kvôli Lige majstrov a aj kvôli relatívnej blízkosti domova,“ pokračuje ostrá spojka, ktoré okrem materskej Iuventy a RK Krim obliekala aj dres maďarskej Kisvárdy.

V lete, krátko po podpise zmluvy s RK Krim (foto: hádzať nás baví)

Sezónu jej ukončilo zranenie päty

Dvadsaťšesťročná odchovankyňa michalovskej hádzanej strávila v tíme slovinského šampióna iba viac ako polovicu sezóny. Vo februári totiž po dohode s klubom zrušila zmluvu. Dôvod? Zranenie päty. „Konkrétne výrastku na kosti, ktorý mi spôsoboval bolesti posledné dva či tri mesiace. Dohodli sme sa na ukončení zmluvy, keďže som už hrať cez bolesť nemohla,“ zdôrazňuje Rebičová. Tá sa už doma mala podrobiť artroskopii zranenej päty, ktorá sa ale kvôli problémom s koronavírusom odkladá. „Neostáva mi nič iné, iba čakať...,“ pokračuje Rebičová. Tieto dni trávi podobne ako ďalší športovci -  individuálnym tréningom. „Situácia s koronavírusom ma dosť zarazila. Nečakala som, že to narastie až do takých rozmerov. Nič iné nám neostáva len byť disciplinovaní, plniť všetky pokyny a dodržiavať pravidlá. Čo sa týka mňa samotnej, snažím sa samozrejme chrániť rúškom a takisto aj často si umývať ruky. Doma sa snažím cvičiť vlastným telom a mám aj cyklotrenažér. Keď mi to bolesti dovolia, snažím sa s nohou aspoň trochu cvičiť.“

V Lige majstrov si zahrala v siedmych zápasoch (foto: ehf com)

Nové pôsobisko bude riešiť až po vystrábení sa zo zranenia

Práve zranená päta spôsobuje to, že Rebičová nielenže predčasne ukončila svoje pôsobenie v Slovinsku, ale ani nepozná svoje ďalšie pôsobisko. „To budem riešiť až po spomenutej atroskopii. V prvom rade si chcem dať dokopy zranenú nohu a potom sa uvidí. V živote je najdôležitejšie zdravie. Teraz to došlo každému. Pandémia koronavírusu to ukázala,“ zdôrazňuje Rebičovej, ktorá sa v minulosti podrobila dvom operáciám kolena.

Marianna Rebičová v Lige majstrov

Dátum Zápas Góly
06.10.2019 RK Krim Mercator - DHK Baník Most (29:31) 1
13.10.2019 IK Savehof - RK Krim Mercator (21:25) 4
02.11.2019 Audi ETO Gyor - RK Krim Mercator (31:26) 4
10.11.2019 DHK Baník Most - RK Krim Mercator (26:31) 1
17.11.2019 RK Krim Mercator - IK Savehof (26:28) 2
25.01.2020 SCM Ramnicu Valcea - RK Krim Mercator (31:16) 2
02.02.2020 RK Krim Mercator - Brest Bretagne Handball (25:29) 1
  Spolu 15

Peter Brendza



Uverejnené: 04.04.2020 19:37:14 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.