files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Polícia upozorňuje na výnimočný stav, kontrolovať bude viacero vecí

Keďže na množstvo otázok, s ktorými sa od rána obraciate na našu facebookovú stránku Polícia SR – Košický kraj, respektíve voláte na rôzne telefónne čísla príslušníkov Policajného zboru, nie je možné každému samostatne odpovedať, ani nie je možné zabezpečiť odpovede na rôzne otázky v súvislosti s mimoriadnymi opatreniami, polícia sa rozhodla na sumár nariadení Vlády SR reagovať tlačovou správou.

„V prvom rade je potrebné povedať, že mimoriadne opatrenia v podobe obmedzenia pohybu a zákazu vychádzania v termíne od 8. apríla 2020 od 00.00 h do 13. apríla 2020 do 23.59 h (streda až pondelok) platia na základe UZNESENIA VLÁDY SR a NARIADENIA HLAVNÉHO HYGIENIKA. Týmto uznesením sa musí riadiť aj Policajný zbor, Policajný zbor ho nenariadil. Príslušníci Policajného zboru budú v maximálnej možnej miere spolu s inými zložkami (mestská polícia, vojsko) dohliadať na dodržiavanie tohto nariadenia, kontrolovať všetky vozidlá, ktoré budú prechádzať jednotlivými okresmi na diaľniciach a cestách I. a II. Triedy,“ píše sa v tlačovej správe.


Policajti budú dodržiavanie mimoriadneho opatrenia kontrolovať naozaj dôkladne. Situáciu na mieste budú vyhodnocovať individuálne a ich pokyn bude záväzný. V prípade nerešpektovania pokynu vyplývajúceho z nariadenia vlády o zákaze pohybu osôb a vozidiel (okrem výnimiek) sú policajti oprávnení postupovať v zmysle zákona o Policajnom zbore.

Polícia upozorňuje:
- NECESTUJTE medzi okresmi, ak to nie je nevyhnutné, pretože pri prechode viacerými okresmi sa kontrole budete musieť podrobiť opakovane, čo bude mať za následok značné zdržanie.
- Pri prejazde okresmi sa všetky osoby musia policajnej hliadke PREUKÁZAŤ OBČIANSKYM PREUKAZOM.
- Občiansky preukaz musia mať pri sebe aj osoby na verejných priestranstvách aj všetky osobe nachádzajúce sa vo vozidle.
- KLAMSTVO SA NEVYPLÁCA – policajt môže auto otočiť a poslať naspäť domov, prípadne udeliť pokutu.

Celé znenie nariadenia vlády SR nájdete: http://www.uvzsr.sk/index.php?option=com_content&view=article&id=4178:covid-19-vony-pohyb-osob-na-verejnosti-bude-poas-vekononych-sviatkov-obmedzeny&catid=250:koronavirus-2019-ncov&Itemid=153



Uverejnené: 07.04.2020 13:36:10 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.