files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Žolík Regenda poškuľuje opäť po Škandinávii, nevylučuje ani návrat domov

Už tretiu celú sezónu strávil odchovanec michalovského hokeja Pavol Regenda v Škandinávii. Tentoraz vymenil Švédsko, kde obliekal dresy Linkopingu a Vaxjo za Fínsko, kde si zahral za najslávnejší klub z tejto krajiny Jokerit Helsinki. Sezóna u „žolíkov“ mu vyšla viac ako dobre. Dvadsaťročný útočník je momentálne doma v Hažíne, kde sa pripravuje na novú. Opäť ho láka zahraničná výzva, no všetko môže byť aj inak. Aj keď stále nevie, kde najbližšiu sezónu strávi a kedy sa vôbec začne...

Zmenu neľutuje

Počas minulého leta sa Regenda rozhodol vymeniť Švédsko za Fínsko a urobil zrejme dobre. Čo sa týka kanadských bodov, má za sebou najlepšiu sezónu. V najvyššej fínskej juniorskej lige strelil v 47 zápasoch 15 gólov, ku ktorým pridal aj 18 asistencií. Jokerit útočil na najvyššie méty, zastavil ho až koronavírus. „Sezónu hodnotím veľmi pozitívne. V Helsinkách som našiel super podmienky. Bohužiaľ, v play-off sme stihli odohrať iba jeden zápas. Súťaž nevyhodnotili, takže sme ostali bez medaile, ktorú by sme podľa mňa získali“ rozhovoril sa pre náš portál „žolík Regenda“. Ten hodnotí zmenu krajiny ako správny krok. „Počas leta sme sa s mojím agentom radili a vyšlo to tak, že vymením Švédsko za Fínsko. A urobil som dobre. Sezóna v Helsinkách mi dala veľa tak po hokejovej, ako aj mentálnej stránke. Svoje rozhodnutie určite neľutujem,“ pokračuje Regenda, ktorý si na jeden zápas odskočil aj do druhej najvyššej fínskej mužskej ligy, keď nastúpil za Kiekko-Vantaa.

Blízko k dianiu v KHL

Tak Švédsko, ako aj Fínsko majú svoje pre a proti. Juniorské súťaže v týchto krajinách patria medzi najkvalitnejšie v celej Európe, čo pocítil aj samotný Regenda. „Obe súťaže mi dali veľmi veľa. Vo Fínsku sa hrá trošku rýchlejšie a keby som mal porovnávať, zrejme je táto súťaž o čosi kvalitnejšia. Čo sa týka podmienok, je to asi na rovnako. Určite, že život vo Fínsku, hlavne v jeho hlavnom meste, je náročnejší ako na Slovensku. Na druhej strane, mal som kvalitné podmienky, čo sa týka tréningov, ubytovania či stravy, takže som sa na nič sťažovať nemohol,“ podotýka bývalý slovenský mládežnícky reprezentant. Keďže mužský tím Jokeritu je účastníkom nadnárodnej KHL, zápasy tejto súťaže si mohol užiť viac ako dosť. „Bol som na viacerých. Tešil som sa hlavne na play-off, kde som ale veľa zápasov nevidel. Škoda, pretože aj mužský tím to mal rozbehnuté dobre.“

Po príchode domov v povinnej karenténe

Hneď ako vo Fínsku ukončili najvyššiu juniorskú súťaž, Pavol Regenda si zbalil veci a odišiel domov. Stihol to ešte pred prísnymi obmedzeniami, ktoré momentálne panujú v celom svete. „Vrátil som sa približne pred mesiacom. Na dva týždne som išiel do domácej povinnej karantény. Trošku som si teda oddýchol. Teraz už začínam pracovať aj na kondícii. Chodím si zabehať, na bicykel a taktiež sa snažím doma cvičiť a posilňovať,“ poznamenáva rodák z Hažína, ktorý v minulosti využil aj svoju futbalovú registračku a pár zápasov tak odohral za miestny klub figurujúci v siedmej lige ObFZ MI.  

Pozerá na zahraničie, nevylučuje ani návrat domov

Aj keď je iba polovica apríla, odchovanec michalovského hokeja už pozerá na ďalšiu sezónu. Opäť sa zameriava na zahraničnú cestu, po ktorej kráča už tretiu sezónu, nevylučuje však ani to, že ostane doma. Niekoľko rozhovorov s nováčikom Tipsport ligy HK Dukla Ingema Michalovce absolvoval aj minulé leto. „Stretli sme sa viackrát. Po debate s agentom sme sa ale rozhodli pre Helsinki,“ zdôrazňuje Regenda, ktorý opäť pozerá po zahraničí. „S agentom sme sa bavili o kluboch vo Fínsku, či Švédsku. Momentálna situácia je však taká, aká je. Je to všetko spomalené kvôli koronavírusu. Kluby zatiaľ nevedia, čo bude a preto hráčov podpisujú iba málo. Čo sa týka Michaloviec, veľmi sa teším z toho, že hrajú najvyššiu súťaž. V budúcnosti, keď bude o mňa záujem, určite by som si extraligu doma zahral. Nevylučuje teda možnosť ani návratu na domáci ľad. Momentálne som ale tretiu sezónu v zahraničí a na tejto ceste by som chcel aj ostať,“ dodáva na záver odchovanec michalovského hokeja.

Vizitka Pavla Regendu
Narodený: 7. decembra 1999 v Michalovciach.
Výška: 192 cm.
Váha: 93 kg.
Post: útočník (ľavé krídlo, stredný útočník).
Materský klub: HK Mládež Michalovce.
Ďalšie pôsobiská: HK Spišská Nová Ves U18, HK Dukla Trenčín U18 a U20, Linköping HC U20, Vaxjo Lakers U20, Jokerit Helsinki U20, Kiekko-Vantaa (Mestis liga).
Reprezentácia: Slovensko U18, Slovensko U19, Slovensko U20.
Úspechy: účasť na MS U18 na Slovensku v roku 2017, účasť na MS do 20 rokov v roku 2019, majster Slovenska v kategórii dorast a vicemajster v juniorskej Extralige (s Trenčínom v sezóne 2016/17).

Peter Brendza (foto: archív Pavol Regenda)



Uverejnené: 18.04.2020 12:30:41 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.