files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V Michalovciach dohoda na platoch. Hráčom ich skrátili o štyridsať percent

Súčasná situácia v športových kluboch núti vedenia klubov k radikálnemu rezu krátenia platov hráčov aj realizačného tímu. K tomuto sa odhodlali aj predstavitelia MFK Zemplín Michalovce. Po základnej časti štvrtý tím Fortuna ligy sa so svojimi hráčmi dohodol na krátení o štyridsať percent.

Klubu treba pomôcť

Hráči najvýchodnejšieho fortunaligistu si uvedomujú súčasnú situáciu, ktorá ľahká rozhodne nie je pre nikoho. Aj preto súhlasili s návrhom vedenia. „Klubu treba v takejto situácii pomôcť. S chlapcami sme sa na tom všetci zhodli. Klub za túto situáciu nemôže. Nemôže za ňu síce nikto, no dohodli sme sa, že ustúpime a budeme s ich návrhom súhlasiť,“ rozhovoril sa útočník MFK Zemplín Michalovce Matej Trusa. „Vedenie prišlo za nami s tým, že je potrebné to upraviť. Súhlasili sme s tým. Čiastky, ktoré nám znížili sa líšia vzhľadom od toho, aká bola výška platu,“ pokračuje Trusa. Konkrétnejší v tejto otázke bol ďalší z odchovancov, ľavý obranca Matúš Vojtko. „Dohodli sme sa na znížení platov o štyridsať percent. Tie nám krátili už v marcovej výplate, takže teraz nám prišlo šesťdesiat percent. Uvidíme, ako to bude v ďalších mesiacoch. Momentálne prebieha o tom debata s majiteľmi klubu,“ podotýka Matúš Vojtko.

Ďalej sa uvidí

Na marcových výplatách teda už prišlo k dohode. Ako to bude v ďalších mesiacoch sa zatiaľ nedozvieme. „Uvidíme! Stále čakáme na to, čo povie klub a rieši sa aj situácia s vládnymi nariadeniami. Prakticky všetky kluby sme na tom rovnako. Každý musí čakať. Keď bude známe, že nejaká podpora pre kluby príde, podľa toho sa zariadime. Keď tá pomoc pre kluby nebude, sme dohodnutí na nejakých percentách krátenia. Týka sa to hráčov, aj realizačného tímu,“ uviedol k aktuálnej situácie tréner tímu Jozef Majoroš.

pb



Uverejnené: 24.04.2020 12:36:10 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.