files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Hrať bez diváka, či radšej nedohrať?

Dohrať, či nedohrať? Takúto otázku si momentálne kladú čelní predstavitelia všetkých futbalových klubových súťaží. Rovnaká situácia je aj na starom kontinente, kde UEFA žiada ligy o to, aby urobili všetko preto, aby sa dohralo, hoci aj bez divákov. Má ale takýto futbal pre niekoho zmysel?

Situácia je v krajinách iná. Zatiaľ, čo v Anglicku, Nemecku, či Taliansku majú kluby miliónové príjmy z televíznych práv, takže je tlak, aby sa súťaž dohrala, hoc aj bez divákov, na Slovensku je to iné. Tu kluby až tak neťažia z televíznych práv. Nevyskakujú tu také peniaze, ako v Anglicku, či Nemecku. Fortuna liga nie je pre televízie taká atraktívna, takže zákonite aj mešec za televízne práve je omnoho menší, ba až žiadny.

Aj preto tu nehrozia klubom miliónové straty v prípade nedohratia, tak ako napríklad v Anglicku. Je teda otázne, či je potrebné súťaž dohrávať. Pýtame sa, keď bez divákov, kvôli komu? Kluby nebudú mať prakticky žiadne príjmy, iba výdavky. Chýbať bude príjem zo vstupného, záujem stratia aj tí sponzori, ktorí by si to ešte mohli dovoliť (bude ich určite menej, ako doteraz), stratí sa atraktivita. Bude to pre nich doslova ruinujúce. Dohrať len preto, že nám to niekto odporúča zmysel nemá. Nie je lepšie všetko zabaliť a pripraviť sa na ďalšie sezóny, ktoré budú, čo sa týka ekonomiky rozhodne ťažšie? Nie je lepšie počkať a v lete začať aj s divákmi na tribúne? Nie je lepšie počkať a dať sa tak aspoň trochu klubom nadýchnúť? Takže, dohrať, či nedohrať? Náš názor, áno! Ale len s divákmi na tribúne. Inak to nemá zmysel...

Peter Brendza



Uverejnené: 26.04.2020 20:50:08 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.