files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Prídu športové kluby v Michalovciach o financie?

Mesto Michalovce je známe tým, že samospráva tu výdatne podporuje šport a športové kluby. Ročne na šport prispieva viac ako miliónom eur. Týka sa to hlavne mládeže, no mesto výrazne podporuje aj seniorský šport, hlavne futbal a hokej, teda kluby, kde má aj aktívnu účasť a v správe má aj zimný štadión, futbalový štadión a Mestskú športovú halu. Súčasná koronakríza zrejme tok peňazí do klubov spomalí. Ako na tom budú michalovské športové kluby?

Samospráva musí nájsť finančné prostriedky, o ktoré kvôli koronakríze prišla. Jednou z možností je aj škrtanie športovým klubom. Primátor mesta Viliam Zahorčák pre náš portál ešte v apríli poznamenal, že mesto chce aj naďalej šport podporovať, ale... „Každý sa bude musieť trošku uskromniť. A či sa vráti športový boom aj po skončení krízy? To bude závisieť aj od športových klubov, od športovcov a od divákov. Mesto, ak to bude čo i len trošku možné, chce naďalej šport a športové kluby podporovať.“

Mesto Michalovce aktívne podporuje viaceré mládežnícke kluby v meste. Zastúpenie vo vedení má vo futbalovom MFK Zemplín Michalovce či hokejovom HK Dukla Ingema Michalovce. Ako bude finančná podpora klubov vyzerať v roku 2020 ešte jasné nie je ani teraz. „V súčasnosti ešte stále analyzujeme možný dopad krízy na naše financie, od čoho sa bude odvíjať aj naša možná ďalšia podpora športu, vrátane jej možnej konkrétnej miery. Až po ujasnení si toho, čo si bude môcť mesto dovoliť, začneme o tom rokovať s klubmi, predovšetkým s tými, v ktorých je mesto akcionárom, resp. zakladajúcim členom,“ poznamenala hovorkyňa mesta Iveta Palečková, podľa ktorej aj napriek zlej situácii mesto už začiatkom roka klubom pomohlo. „Poskytli sme im dotácie, respektíve časť dotácie formou splátky.“ Podľa jej ďalších slov, o ostatnej podpore športu sa rozhodne v nasledujúcich týždňoch či mesiacoch, teda až keď bude známy dopad koronakrízy na mestskú kasu.

Peter Brendza



Uverejnené: 14.05.2020 09:18:27 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.