files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V Michalovciach skončil, Košice sa mu chrbtom neotočili

Trénerská anabáza Petra Bartoša v Michalovciach trvala akurát jednu sezónu. Na poste asistenta totiž po premiérovej sezóne HK Dukla Ingema v najvyššej Tipsport lige podobne ako ďalší asistent Richard Šechný končí. Ich nástupcami sa stali Ivan Droppa a Juraj Faith.

Nestáva sa často, aby sa v realizačnom tíme vymenili všetci asistenti pri trénerovi, ktorý pokračuje ďalej. V michalovskej Dukle sa ale vydali na túto cestu. „Už dávnejšie, asi pred desiatimi dňami mi povedali, že so mnou nerátajú. Za všetko mi poďakovali, ale rozhodli, že tréner Chudý bude mať nových asistentov,“ zareagoval Peter Bartoš, ktorý netají, že z rozhodnutia klubu ostal zaskočený. Paradoxný je aj fakt, že tréner Chudý pre náš portál hovoril o tom, že on si asistentov nevyberal, boli mu pridelený. „Bolo mi to deklarované z jeho strany presne tak isto. Povedal mi, že ho to veľmi mrzí. On o tom nerozhodoval. Iba mu bolo povedané, že má nových asistentov.“

Držiteľ striebornej medaile z MS 2000 v Petrohrade netají sklamanie, že sa jeho misia na Zemplíne skončila už po roku. Krok vedenia Dukly ho mrzí aj preto, že po sezóne mu povedali, že s ním ďalej rátajú. „Bol som v tom, že som odviedol dobrú prácu a v Michalovciach budem pokračovať aj naďalej. Preto som si nič nehľadal. Keby mi to povedali hneď, vedel by som na to zareagovať skôr. V týchto dňoch majú už kluby realizačné tímy zväčša poriešené. Ak by som vedel skôr, že v Michalovciach končím, zariadim sa inak. Poviem pravdu, trochu ma to mrzí,“ smutne konštatuje Peter Bartoš, ktorý si ako asistent trénera odkrútil tretiu extraligovú sezónu. Po dvoch v Košiciach nasledovala ročná anabáza v Michalovciach. „V Košiciach a Michalovciach som mal odlišné úlohy. Som vďačný Dukle za túto skúsenosť. Ako realizačný tím sme klapali veľmi dobre, všetci sme si rozumeli,“ pokračuje dnes 46-ročný Bartoš.

Povedú ďalšie kroky Petra Bartoša do Košíc?

Bývalý slovenský reprezentant a v minulosti aj hráč NHL momentálne žije s rodinou v Košiciach. V tamojšom HC hrajú v mládeži jeho traja synovia a zdá sa, že aj kroky Bartoša môžu po roku znova smerovať k „oceliarom“. „Netajím, volal som funkcionárom klubu hneď, ako sa začalo hovoriť o možnom konci v Michalovciach. Vyšli mi v ústrety. Vraveli, že budú radi, keď budem pôsobiť opäť v Košiciach. Som rád, že sa mi neotočili chrbtom,“ ocenil Bartoš postoj klubu, kde hral jedenásť sezón a získal s ním päť slovenských titulov. „Dostal som ponuku, zatiaľ to ale ďalej rozvíjať nechcem,“ uzavrel debatu Peter Bartoš.

pb



Uverejnené: 22.05.2020 11:21:33 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.