files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Šalamúnske rozhodnutie ligu nenakopne

Aj na Slovensku už vieme, kedy dohráme najvyššiu futbalovú súťaž. Stane sa tak od soboty 13. júna. Pred piatkovým rozhodnutím sa vedelo, že to dobré nebude. Vyberalo sa zo zlého a horšieho riešenia.

Prvé bolo dohrať súťaž po skončení základnej časti (čo aj dáva logiku, keďže každý s každým hral raz doma, raz vonku), teda okamžite ukončiť a ušetriť klubom náklady. Druhým bolo zase dohrať desať kôl nadstavby bez divákov na tribúnach a čakať, že sa krízový štáb spamätá a umožní aj športové podujatia do viac ako sto ľudí (ktoré riešenie bolo zlé a ktoré horšie si vyberte sami...). Kompetentní ale prekvapili. Šalamúnsky sa rozhodli zobrať si z oboch polovicu a rozhodnúť, že Fortuna liga sa dohrá s piatimi kolami. A toto rozhodnutie je úplne najhoršie zo všetkých (nešetrí náklady klubom, robí súťaž neatraktívnou. Niektorí až vyzývajú Matoviča a hlavného hygienika nech to zastavia...)!

Pred rozhodujúcim hlasovaním boli kluby rozdelené. Niektoré chceli hrať až do konca, niektoré váhali, niektoré boli zase za ukončenie sezóny. Všetci mali v rukách priame argumenty. Tí, čo sa nevedeli rozhodnúť si ich brali z obidvoch strán, prvá skupina bola za dohratie a teda regulárnosť súťaže, druhá zase za ušetrenie nákladov a ekonomické spamätanie sa do ďalšej sezóny. Obaja, teda všetci, dostali piatkovým rozhodnutím poriadnu facku! Z nadstavbovej časti sa odohrá iba päť kôl, čo už pred ich začiatkom rozhodlo o všetkom. Prvý Slovan Bratislava má pred druhou Žilinou náskok dvanástich bodov a ihneď po prvom zápase teda môžeme poznať majstra. Žilina má pred štvrtou Trnavou a piatymi Michalovcami (neviem akoby kompetentní vyhodnotili štvrtého účastníka európskych pohárov, keď Michalovce mali lepšie vzájomné zápasy, no Trnava pri rovnosti bodov lepšie skóre, ktoré je v nadstavbe už hlavnejším kritériom...) náskok pätnástich bodov a musela by teda prehrať vo všetkých piatich dueloch, aby sa jej vyhla európska miestenka, čo je asi sci-fi. Tretia Dunajská Streda má pred dvojicou prenasledovateľov osembodový náskok, čo sa pri piatich kolách síce dohnať dá, no takisto to bude veľmi ťažké. Reálne teda poznáme aj tretieho účastníka európskeho pohára. Štvrtým bude víťaz Slovnaft Cupu (keď to bude Slovan, či Dunajská Streda, rozhodne baráž).

O čo sa teda v nadstavbovej časti o titul bude hrať? A o čo sa bude hrať v nadstavbe o záchranu, keď už pred jej začiatkom činovníci vyhlásili, že nikto nevypadne? A teraz sa pýtame? Na čo je dobré dohrávať súťaž, keď už sú prakticky všetky tajničky vylúštené? Na čo ešte viac finančne decimovať kluby, ktoré nemôžu pustiť divákov na tribúny a teda nebudú mať žiadne príjmy (nerobme si ilúzie, z pohľadu televíznych práv sme európsky trpaslík a suma, ktorú za ne klub dostane ho určite nespasí)? Piatkové rozhodnutie spôsobilo, že zo zvyšných piatich kôl sa stanú prípravné súboje pred sezónou 2020/21. Bude sa hrať bez divákov, bez energie, bez záplatky, bez stresu a bez záujmu. Akých nových partnerov môžu kluby pritiahnuť do futbalu, keď tí uvidia, ako Fortuna liga vyvrcholila? Najvyššia futbalová súťaž dostala v piatok po korone ďalšie facky. Má rozbitú hlavu, vypichnuté jedno oko, poškriabanú tvár, odtrhlo jej z obidvoch uší, vybilo pár zubov, no prežije. Prežijú tento úder aj už doteraz ekonomicky poriadne zmietané kluby v nej?

Peter Brendza



Uverejnené: 23.05.2020 15:12:04 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.