files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Vstúpi MFK Zemplín do nadstavby zo štvrtého či piateho miesta?

Po piatkovom rozhodnutí klubov a Únie ligových klubov dôjde k reštartu našej najvyššej futbalovej súťaže – Fortuna ligy. Tá sa nehrala od úvodu marca, kedy po skončení základnej časti bola kvôli koronavírusu prerušená. Po viac ako dvoch mesiacoch hlási Fortuna liga návrat. Do päťkolovej nadstavby o titul putujú aj hráči MFK Zemplín Michalovce. Je ale otázne, z ktorého miesta, keďže niekde sú uvádzaní na štvrtom a niekde na piatom mieste.

Rozhoduje skóre, či vzájomné zápasy?

Problém nastal v tom, že po základnej časti majú zverenci trénera Jozefa Majoroša rovnako ako Trnava po tridsať bodov. Michalovčania mali lepšie vzájomné zápasy (0:1 a 2:0), Trnavčania zase o tri góly lepšie skóre. V základnej časti rozhodli vzájomné zápasy o tom, že Michalovčania boli na štvrtom a Trnavčania na piatom mieste. Podľa súťažného poriadku už ale v nadstavbovej časti nerozhodujú vzájomné súboje, ale skóre. Tak teda, aká priečka patrí Zemplínčanov, štvrtá, alebo piata? „Michalovčania sú naďalej na štvrtom mieste. Na tomto mieste sa umiestnili po skončení základnej časti na základe súťažného poriadku,“ rozhovoril sa pre náš portál Michal Mertinyák, výkonný riaditeľ Únie ligových klubov. „Číslo 4 im bolo udelené aj pri príprave vyžrebovania 1-kolovej nadstavbovej časti, čo znamená, že s tímami na 5. a 6. mieste budú hrať svoje zápasy na domácom ihrisku. V priebežnej tabuľke, základnej, aj nadstavbovej časti, je rozhodujúce kritérium v podobe celkového skoré,“ pokračuje Mertinyák.

Kto by bol štvrtým do partie v pohárovej Európe?

Na mieste je otázka, kto by bol štvrtým reprezentantom Slovenska v pohárovej Európe, keby sa súťaž ukončila základnou časťou a nedohral by sa ani Slovnaft Cup. Mertinyák špekulovať nechcel. „Na tuto otázku nie je možné momentálne odpovedať. Slovenský futbalový zväz stále komunikuje, že ma záujem dohrať kompletný program Slovnaft Cup-u, čo ma vplyv na konečný zoznam účastníkov predkôl UEFA Európskej ligy. Ďalšie mužstvo v prípade, že na 1. - 3. mieste tabuľky skončí tím, ktorý zároveň výhra Slovnaft Cup, získava miestenku do predkôl UEFA Európskej ligy na základe výsledku play-off o UEFA Európsku ligu v zmysle Rozpisu súťaže riadenej Úniou ligových klubov 2019/2020,“ dodáva výkonný riaditeľ Únie ligových klubov.

My len dodajme, že aktuálne to vyzerá na to, že Slovan Bratislava bude Slovensko reprezentovať v predkole Ligy majstrov. K dvom miestenkám o Európsku ligu majú najbližšie druhá Žilina a tretia Dunajská Streda. Slovan a Dunajská Streda sú aj v semifinále Slovnaft Cupu. V prípade ich víťazstva v ňom nastane situácia, že o štvrtom účastníkovi predkola Európskej ligy rozhodne play-off. V ňom v semifinále na seba narazia štvrtý tím po nadstavbovej časti so siedmym a piaty so šiestym. Hneď na to sa uskutoční finále na pôde po nadstavbovej časti lepšie postaveného tímu. Pred dvoma rokmi si takto účasť v predkole Európskej ligy vybojoval Trenčín. Vlani sa play-off nehralo, keďže Slovnaft Cup ovládol trnavský Spartak, ktorý v lige skončil až na siedmom mieste.

Peter Brendza



Uverejnené: 27.05.2020 17:11:50 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.