files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa po troch mesiacoch s tréningom v hale

V sobotu siedmeho marca odohrali hádzanárky Iuventy Michalovce svoj posledný zápas v tejto sezóne. Na pôde Olomouca zvíťazili 34:29 a nakopli sa k ceste k druhému miestu v MOL lige, ako aj k zisku Slovenského pohára a titulu. Žiaľ, proti boli okolnosti s koronavírusom, ktorý stopol všetky súťaže, navyše bol zákaz trénovania. Michalovčanky sa do haly dostali až v pondelok prvého júna, teda skoro po troch mesiacoch.

„Trochu nám to všetkým chýbalo,“ smeje sa tréner Iuventy Peter Dávid, ktorý so svojimi zverenkami v máji aspoň absolvoval za výrazne sprísnených podmienok trojtýždňový cyklus tréningov vonku. „Hádzaná sa hrá v hale a konečne sa do nej môžeme aj pozrieť. Prvý tréning bol aký bol. Lopta dievčatám odskakovala, čo sa ale dalo čakať. Pozitívne je, že sa už môžeme venovať aj herným veciam. Technicky sme na to teraz veľmi nízko,“ pokračuje po štarte druhého cyklu letnej prípravy Peter Dávid.

Tretí blok prípravy odštartujú šiesteho júla

Michalovský lodivod hneď po tom, ako bolo jasné, že sa sezóna nedohrá konštatoval, žeby bolo dobré, keby jeho zverenky začali s tréningovým procesom hneď na začiatku júna. Prianie sa mu nakoniec splnilo, trénovať môže neobmedzene vonku, ako aj v hale. „Druhú trojtýždňovú fázu sme rozdelili na kombináciu haly a atleticko-fitnes tréningy. Budeme teda trénovať aj vonku a aj v posilňovni, ktoré sú takisto s obmedzeniami dovolené. Predstava je taká, že cez týždeň budeme mať päť hádzanárskych tréningov a po dve atletické a „fitkové“ tréningy. To je program druhého bloku prípravy. Tretí odštartujeme šiesteho júla a odvtedy už budeme v plnej tréningovej záťaži až do začiatku sezóny,“ informuje nás Peter Dávid.

V príprave proti Kisvárde, Vácu a Baia Mare, generálkou Final-four Slovenského pohára

V treťom bloku prípravy by už Michalovčanky mali absolvovať aj herné previerky. Najskôr príde na rad tradičné sústredenie. Zmenou je to, že ho absolvujú v domácich podmienkach. Po ňom už prídu na rad aj zápasy. Prvý by mali odohrať sedemnásteho júla doma proti Kisvárde. „Podarilo sa nám vybaviť niekoľko zaujímavých zápasov. Tentoraz sme mohli zabudnúť na turnajové previerky. Neuskutoční sa ani Memoriál Tomáša Jakubča, keďže stále nevieme, ako to bude s cestovaním. Okrem Kisvárdy doma privítame aj ďalší maďarský celok Vác a rumunský Baia Mare, kde takisto pocestujeme na dvojzápas. V hre je ešte zápas aj s poľským Jaroslawom, ktorý teraz riešime,“ zdôrazňuje športový riaditeľ Iuventy Ján Beňadik. My len dodajme, že generálkou na novú sezónu by mal byť pre Michalovčanky odložený turnaj Final-four Slovenského pohára, ktorý je v Bardejove naplánovaný na sobotu 22. a nedeľu 23. augusta. Ako je známe, zverenky trénera Petra Dávida si v semifinále zmerajú sily s Bánovcami nad Bebravou, druhú semifinálovú dvojicu vytvoria Šaľa a Prešov.

Bez trojice legionárok

Michalovčanky začali v pondelok druhý blok letnej prípravy takmer v kompletnom zložení. Chýbala akurát nová posila Martina Popovcová, ktorá si potrebovala doriešiť veci v škole. V ďalších dňoch by už mala byť k dispozícii, podobne ako ďalšia posila, juniorská reprezentantka Valéria Dulinová. Trénerovi Dávidovi stále k dispozícii nie sú ani tri legionárky – Ukrajina Savková a Čiernohorky Radovičová s Trifunovičovou. „So všetkými sme v kontakte a riešime ich príchod sem. Sme stotožnení s tým, že určite budú musieť ísť do karantény. Po nej by sa mali zapojiť do tréningového procesu,“ konštatuje Beňadik.

Peter Brendza



Uverejnené: 02.06.2020 13:22:43 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.