files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Rekonštrukcia športovísk v Michalovciach pokračuje. Zmenou prejde Mestská plaváreň

Po futbalovom štadióne, Chemkostav aréne, Mestskej športovej hale a zimnom štadióne prejde v Michalovciach zmenou aj ďalšie športovisko. Na rade je Mestská plaváreň, ktorá už rekonštrukciu takisto nutne potrebuje. Mesto získalo finančné prostriedky na ňu aj z lanských projektov, kedy bolo Európskym mestom športu.

Mestská plaváreň už potrebuje rekonštrukciu (foto: Peter Brendza)

Čoskoro verejná súťaž

Plánovaná rekonštrukcia v týchto dňoch poskočila. „Na základe verejnej súťaže je už vybraný architekt stavby. Ten momentálne spracováva projektovú dokumentáciu. Po jej skončení bude vyhlásená verejná súťaž na dodávateľa stavebných prác,“ informuje nás referentka Mestského úrad Marcela Sabovčíková.   

Pribudne aj wellness

Zmena pozostáva z komplexnej zmeny dispozičného riešenia prízemia so šatňami a vstupným priestorom a poschodia, kde sa vytvorili wellness priestory zamerané hlavne na sauny. Plavárenská hala sa rozšíri smerom vonku o tri metre tak, aby sa vytvoril priestor pre divákov pri súťažiach a priestor pre odpočinok pri bežnej prevádzke plavárne. „Pre súťaže je vytvorený samostatný vstup pre divákov vedený od vstupnej haly popod jestvujúce schodisko do bazénovej časti. Z tejto komunikácie sú navrhované aj toalety pre divákov. Tieto toalety môžu slúžiť aj pre letnú prevádzku, kedy je otvorená vonkajšia záhrada prístupná cez brodítko. Vonkajšie bazény, terasa a bufet sú naznačené ako vízia do budúcna. Nie je to predmetom riešenia tejto stavby. Vytvoria sa len predpoklady pre technickú infraštruktúru. V stavbe bude riešená kompletne nová vzduchotechnika, bazénová technológia, podlahové vykurovanie, elektroinštalácia a nová zdravotechnika. Stavba bude komplexne zateplená,“ píše sa na stránke mesta.

Takto by mala vyzerať po rekonštrukcii

Peter Brendza



Uverejnené: 08.06.2020 09:30:27 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.