files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Popovcovú prilákali aj európske poháre, Dulinová chce v Iuvente napredovať

Káder michalovskej Iuventy v týchto dňoch rozšírili dve reprezentantky Slovenska. Zmluvu s rekordérom v zbieraní slovenských titulov podpísala reprezentačná kridelnička Martina Popovcová, ktorá prišla z Prešova a na zmluve sa vedenie klubu dohodlo aj s juniorskou reprezentačnou pivotkou Valériou Dulinovou. V klube už naopak nebude pôsobiť pivotka Vladimíra Kišíková. Tá sa pre zmenu nedohodla s vedením klubu. Zmluva slovenskej reprezentačnej pivotky skončila posledným májovým dňom.  

Najviac sa tešila na parťáčku z Prešova

Martina Popovcová patrí medzi najväčšie slovenské talenty. Bola vyhlásená za najväčší slovenský talent za roku 2018. Iuventa po nej poľovala už dlhšie, nakoniec sa jej ju podarilo upísať až v týchto dňoch. „Je pravdou, že ma vábili už dlhšie,“ smeje sa Popovcová, ktorá doteraz pôsobila iba v materskom Prešove. Čerstvá maturantka sa pre zmenu klubu rozhodla až po ukončení stredoškolského štúdia. „Netajím, mala som aj iné ponuky a rozmýšľala som aj nad zahraničím. Michalovce ale prišli s výbornou ponukou a pôsobenie tu bude určite dobré aj pre môj kariérny rast. Sú tu veľké ambície. Slovenský titul som ešte nezískala, najviac sa ale teším na európsky pohár, ktorý Iuventa hráva pravidelne. Som o tom presvedčená, že pôsobenie v Michalovciach ma môže posunúť ďalej,“ pokračuje Popovcová.

Popovcová sa v Michalovciach stretne aj so svojou parťáčkou z Prešova Líviou Klučkovou. Tá na Zemplín z Prešova prišla ešte vo februári počas nedokončenej sezóny. „Keď odišla do Michaloviec mi strašne chýbala. Je to človek, na ktorého sa môžem spoľahnúť. Osobne som veľmi rada, že sme opäť spoluhráčkami,“ dodáva Martina Popovcová.

Najlepší klub na Slovensku

Pôsobenie v najlepšom klube na Slovensku, európske poháre, či možnosť napredovať a získavať potrebné skúsenosti aj so ženskou hádzanou. Práve to presvedčilo sedemnásťročnú pivotku Valériu Dulinovú, aby kývla na michalovskú ponuku. „Iuventa je najlepší klub na Slovensku a je pre mňa veľkou ambíciou presadiť sa tu. Chcem sa zlepšovať a v Michalovciach na to vidím priestor. Je tu reprezentačná pivotka Nika Trunková a aj to bol dôvod, že som sem prišla, keďže sa môžem pri nej veľa naučiť,“ zdôrazňuje Dulinová, ktorá doteraz pôsobila v materskom Hlohovci a v dorasteneckom tíme Dunajskej Stredy.

Peter Brendza



Uverejnené: 10.06.2020 10:46:36 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.