files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Giľák s Galambošom o pokračovaní v Michalovciach: Nároky na nás a ciele budú určite vyššie

Michalovská Dukla Ingema zbrojí pred novou sezónou asi najviac zo všetkých účastníkov Tipsport ligy. V jej sieti uviazlo viacero zvučných mien, ďalšie sú vraj na ceste. Nie je to ale iba o novicoch v kádri. Vedenie klubu si poistilo aj niekoľko hráčov, s ktorými bola v nedokončenej sezóne spokojnosť. Sú nimi aj útočníci Peter Galamboš a Matej Giľák, ktorí si tak v tíme „líšok“ zahrajú aj v nasledujúcej sezóne.

Michalovce boli prioritou

Známejší pre michalovského diváka je mladší z dvojice Matej Giľák. Dvadsaťpäťročný odchovanec spišskonovoveského hokeja tu začne tretiu sezónu v rade, predtým tu krátko pôsobil aj v závere sezóny 2016/17. Na Zemplín sa vrátil v postupovej sezóne 2018/19. Doslova bodovo explodoval v základnej časti, v ktorej v 16 zápasoch zaknihoval 21 bodov. Prínosný bol aj v play-off, či v baráži so Žilinou, a tak nečudo, že sa s ním Michalovčania dohodli aj pre svoju historickú sezónu v najvyššej súťaži. Ani v nej sa rýchly kridelník nestratil, keď v 55 dueloch zaknihoval solídnych 25 kanadských bodov. „Osobne som ani nemal nad čím váhať. Keď prišla ponuka z michalovskej strany, rýchlo sme sa dohodli. Pre mňa boli Michalovce priorita. Mne je tu dobre, páči sa mi tu. Zažil som tu postup do najvyššej súťaže, aj premiérovú sezónu v nej. Záujem ma veľmi potešil a rád tu ostanem aj v ďalšej sezóne,“ rozhovoril sa pre náš portál Matej Giľák, ktorý síce mal aj iné ponuky, ale... „Ako som povedal, prioritou pre mňa boli Michalovce. Iné ponuky som ani neriešil, chcel som tu ostať,“ pokračuje Giľák.

Michalovce boli prioritou aj pre od nedele tridsaťjedenročného Petra Galamboša. Stredný útočník, ktorý svoju kariéru naštartoval v rodnom Martine a postupne pokračoval v Liberci, Banskej Bystrici, Českých Budějoviciach a Košiciach, prišiel na Zemplín vlani. V 53 zápasoch zaznamenal solídnych 27 kanadských bodov a nadviazal tak na sezóny v Martine, či Českých Budějoviciach. „Michalovce predčili všetky moje očakávania. Išiel som tu s cieľom, aby sa mi vrátila chuť do hokeja a aby som dostal viac priestoru na ľade. To sa aj stalo. Očakával som aj divácky boom, čo sa takisto potvrdilo na 150 percent. Ľudia chodili na každý zápas a zakaždým nás povzbudzovali. Podmienky boli nad moju spokojnosť a preto som rád, že sme sa dohodli na ďalšej spolupráci,“ podotýka Peter Galamboš. Rodák z Martina ani inú ako michalovskú ponuku neriešil. „Už po tom, ako s nami ukončovali vlani zmluvy mi vedenie klubu hovorilo, že budú mať o mňa záujem aj naďalej. Teraz je navyše také obdobie, kedy sa kluby do podpisovania kontraktov nehrnú. Osobne som nemal dôvod meniť klub a ako som už povedal, som rád, že sme sa dohodli na ďalšej spolupráci.“

Vyššie ciele sú pre nich motiváciou

Michalovčania v lanskej nedokončenej sezóne obsadili siedme miesto. To pre ambiciózne vedenie klubu pre nastávajúcu sezónu zrejme stačiť nebude. Nákupy hráčov svedčia o tom, že „líšky“ budú v novej sezóne hrýzť ostrejšie. „Keď vidím, koho podpisujú je mi jasné, že ciele budú vyššie. Ja ale s tým rozhodne problém nemám. Budeme mať v kádri väčšiu konkurenciu, čo je iba dobré. Určite nebude mať nikto nič isté a budeme sa musieť biť o miesto v zostave. Tak to ale má byť, konkurencia je vždy vítaná a posúva vás dopredu,“ konštatuje „Giľo“ a na jeho slová nadväzuje aj Peter Galamboš. „Vedenie klubu o tom hovorilo už počas minulej sezóny, že sa chcú posunúť vyššie. Káder vyzerá zatiaľ viac ako dobre. Uvidíme ako to bude v sezóne, no určite sa budeme chcieť biť o vyššie priečky.“

Vzhľadom na skladanie kádra a to, ako sú na tom ostatní tipsportligisti sa natíska aj otázka. Myslia Michalovčania na medailu? „Na to je odpovedať ešte skoro. Nikto okrem Michaloviec zatiaľ káder neskladá. Viacerých hráčov, ktorých podpísali, poznám z Banskej Bystrice. Ide o hokejistov, ktorí patria medzi špičku v slovenskej lige a určite tu neprichádzajú s tým, že budú hrať o stred tabuľky. Samozrejme, pomýšľajú na najvyššie priečky,“ zdôrazňuje Matej Giľák. Podľa Petra Galamboša je otázka cieľov ešte predčasná. „Zatiaľ nevieme ako na tom budú ostatní. Zatiaľ zverejňujú mená iba Michalovce. Podpisovať ale môžu aj ostatní, len to ešte nezverejňujú. Náš káder ale určite bude mať svoju silu. Som o tom presvedčený, že sa budeme môcť merať s každým súperom v lige,“ presvedčivo dodáva čochvíľa 31-ročný stredný útočník.

Zhruba desiatka z minulej sezóny, ostáva aj fínsky kanonier Korhonen

Vyššie ciele a vyššie nároky na káder spôsobili aj to, že v Dukle sa rozlúčia s niektorými hráčmi, ktorí v minulých sezónach patrili medzi opory. Podľa našich informácii má v novej sezóne z tej nedokončenej pokračovať zhruba desiatka hráčov (piati už podpísali nové zmluvy a boli aj zverejnení). „Samozrejme, nebude to iba o nových hráčoch. Záujem máme aj o tých, čo tu pôsobili doteraz. O tých, s ktorými sme sa dohodli budeme informovať predbežne tak ako o nových hráčoch, teda prostredníctvom facebooku a našej stránky v nasledujúcich dňoch,“ poznamenáva manažér tímu Peter Tirpák.

Súčasný káder HK Dukla Ingema Michalovce (foto:facebook hk dukla ingema)

Michalovčania doteraz podpísali spolu s Giľákom a Galambošom desať hráčov. Ako s prvými sa na zmluvách dohodli s niekdajšími oporami Banskej Bystrice Vladimírom Mihálikom a Marekom Bartánusom. V tíme bude pôsobiť aj kanadský útočník Jordan Hickmott takisto naposledy hrajúci v Banskej Bystrici, no a stredný útočník Tomáš Matoušek, ktorý prichádza z bratislavského Slovana. Na zmluve sa dohodol aj brankár Tomáš Tomek naposledy chytajúci za Zvolen. Novej zmluvy sa dočkal ďalší brankár Vladimír Glosár, no a obnovenie spolupráce prišlo aj u obrancu Jána Ťavodu či Fína Villeho Korhonena, ktorý bol so štrnástimi gólmi spolu s Jakubom Linetom a Christophom Lalancettom najlepším strelcom tímu v nedokončenej sezóne.

Peter Brendza



Uverejnené: 12.06.2020 12:28:38 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.