files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Historický úspech mladých tenistov

 

Michalovskému tenisovému družstvu chlapcov do 9 rokov sa podaril husársky kúsok. V celoslovenskom finále detského Davis Cupu a Fed Cupu, ktorého sa konalo v bratislavskom NTC obsadili vynikajúce tretie miesto a získali tak bronzové medaily.

 

 Slovenský tenisový zväz v spolupráci s nadáciou SPP zorganizoval v prvý októbrový víkend šiesty ročník veľmi populárneho detského Davis Cupu a Fed Cupu. Ide vlastne o súťaž družstiev do deväť rokov, ktorá sa odohráva v dvoch kategóriách a to chlapcov a dievčat. V každom zápase tímov sa hrali štyri dvojhry a jedna štvorhra, čiže podobne ako v mužskom DC a ženskom Fed Cupe len s tým rozdielom, že sa hralo na jeden víťazný set. Najprv sa konali oblastné majstrovstvá, potom regionálne a z tých postúpilo do finále dvanásť najlepších družstiev. To sa konalo v bratislavskom Národnom tenisovom centre. Naše mesto na ňom reprezentovali mladí tenisti z oddielu STŠ Michalovce Dušan Oberta, Richard Huľo, Filip Rusnák a Matúš Jurko. Kapitánmi tímu boli Ing. Tibor Lešniak a Julián Huľo.

 

 

 Cesta do finále viedla cez regionálnu kvalifikáciu

 

Do tohto projektu sa zapojilo 200 družstiev z celého Slovenska. Vzhľadom na to, že ide o veľký počet tímov, museli najskôr prebiehať interné regionálne kvalifikácie. „Boli to vlastne tri kolá, prvé oblastné, ktoré sa konalo začiatkom júna v Humennom, potom regionálne v septembri u nás a z tohto postupovali tri družstvá do celoslovenského finále v NTC, kde hralo najlepších dvanásť tímov z celého Slovenska,“ povedal nám jeden z kapitánov michalovského celku Ing. Tibor Lešniak. Michalovčania obe tieto regionálne majstrovstvá vyhrali a tak si bezpečne vybojovali postup do veľkého finále.

Nešťastná prehra v semifinále

 

Pre malých chlapcov bol už výlet do hlavného mesta obrovský zážitok. A to najlepšie ešte len prišlo. Na slávnostnom zahájení sa zúčastnila hromada našich viacerých tenisových osobností ako Dominik Hrbatý, Karol Kučera, Miloš Mečíř, či súčasná tenisová jednotka na Slovensku Lukáš Lacko. Finále sa odohrávalo pavúkovým spôsobom, keď v prvom kole mali voľno všetci regionálni víťazi, čiže aj Michalovčania. Mohli si naživo pozrieť a pripraviť sa na svojho štvrťfinálového súpera. Tým sa stali chlapci z Partizánskeho. Tento zápas zhodnotil Lešniak nasledovne: „Vo štvrťfinále naši chalani podali vynikajúci výkon, keď sme porazili našich súperov hladko 4 : 1 na zápasy.“ Semifinálový zápas odohrali Michalovčania s bratislavskou ZŠ Bernolákovou, v ktorom si však vybrali slabšiu chvíľku. „Chlieb sa lámal za stavu 2 : 1 na zápasy pre súpera, keď náš hráč Huľo viedol 5 : 3 a 30 : 0, no nedokázal tento zápas vyhrať a miesto toho, aby bolo vyrovnané, tak sme prehrali,“ poznamenal Lešniak k prehratému súboju. My len dodajme, že spomínaná škola sa stala aj víťazom celej súťaže, keď si vo finále hladko poradilo s družstvom ŠK TXT Casey Bratislava.

 

 

 Víťazstvo v malom finále

 

Po prehratom semifinále čakalo mladých Michalovčanov malé finále proti Kysuckému Novému Mestu. „Tento zápas nám vyšiel vynikajúco. Vyhrali sme štvorhru a rozhodujúci bod získal Dušan Oberta, ktorý podal v rozhodujúcom singli doslova životný výkon a vyprevadil svojho súpera s krutou prehrou 6 : 1,“ doplnil kapitán tímu k zápasu o tretie miesto. Michalovčania tak zvíťazili 3 :  2 na zápasy a mohli sa tak tešiť zo zisku medailí s bronzovým leskom.

 

Rozhodla tímová práca

 

Jeden z dvojice kapitánov tímu STŠ Michalovce Tibor Lešniak videl hlavný dôvod úspechu v tímovej réžii. „Je to o družstve, nechcel by som nikoho vyzdvihovať žiadnych jednotlivcov, pretože je to tímová súťaž. Treba povedať, že sme sa na tento turnaj špeciálne pripravovali, hlavne sme trénovali štvorhru, ktorú sme počas celého víkendu neprehrali. Dvojica Huľo, Oberta podala v debli vynikajúce výkony“, pomenoval hlavné príčiny úspechu družstva jeho kapitán. „Som rád, že sme posunuli michalovský tenis opäť do popredia. Veľké vďaka patrí hlavne rodičom chlapcov a takisto aj môjmu kolegovi kapitánovi tímu Juliánovi Huľovi. Takýto úspech dodá človeku obrovskú silu, keď sa opäť raz ukázalo, že s deťmi sa oplatí pracovať, dodal ešte na záver Lešniak.

 

Výsledky STŠ Michalovce vo finále :

Prvé kolo : Voľno ako víťaz regionálneho kola

Štvrťfinále : STŠ Michalovce – Partizánske 4 : 1

Semifinále : STŠ Michalovce – ZŠ Kalinčiaková Bratislava 1 : 4

O 3. miesto : STŠ Michalovce – Kysucké Nové Mesto 3 : 2

Konečné poradie : 1. ZŠ Kalinčiaková Bratislava

                              2. ŠK TXT Casey Bratislava

                              3. STŠ Michalovce

 

(Peter Brendza)



Uverejnené: 05.10.2010 20:04:46 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.