files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovčania lovia v revíre baranov, ich prerod na líšky bude zrejme pokračovať

Súčasná koronakríza zrejme zasiahne aj slovenský klubový hokej. Kluby to budú mať ťažšie so získavaním finančných prostriedkov od partnerov, ktorí sú takisto zdecimovaní ekonomickou krízou. Peňazí tak zrejme bude menej. Ukazuje sa to aj na situácii, kedy viaceré z nich v najvyššej Tipsport lige čakajú, ako sa situácia vyvinie. Výnimkou je iba michalovská Dukla Ingema. Tá podpisuje vo veľkom a zdá sa, že reči o vyšších ambíciách nebudú len rečami do vetra. Dukla už oznámila desať podpísaných hráčov, ďalší pribudnú v nasledujúcich dňoch.

Štyria slovenskí reprezentanti a obávaný útočník

Z desiatky podpísaných hráčov je pätica takých, ktorí tu vlani nepôsobili. Ako prvých Michalovčania predstavili dve vlaňajšie skúsené 33-ročné opory Banskej Bystrice – obrancu, ktorý si zahral v NHL aj KHL Vladimíra Mihálika a ďalšieho slovenského reprezentanta, útočníka Mareka Bartánusa. Obaja sa podieľali na posledných dvoch tituloch Banskej Bystrice (Mihálik dokonca na všetkých troch) a medzi opory tímu patrili aj v nedokončenej sezóne. Ako tretieho vedenie klubu predstavilo ďalšieho hráča s minulosťou z Banskej Bystrice, odchovanca hokeja spod Urpína Tomáša Matouška (naposledy hral v Slovan Bratislava). Všetci traja si už zahrali na majstrovstvách sveta. No a ozajstná bomba vybuchla tento týždeň, keď Michalovčania zverejnili podpísanie zmluvy s kanadským útočníkom Jordanom Hickmottom. Aj jeden z najobávanejších útočníkov ligy minulú sezónu pôsobil v Banskej Bystrici, kde mal priemer takmer jedného bodu na zápas. Nateraz poslednou avizovanou posilou, z tých, čo v Michalovciach nepôsobili, je brankár Tomáš Tomek. Ako inak, aj on má za sebou reprezentačnú minulosť.   

Zostáva aj najlepší strelec

Päticu novicov dopĺňa zatiaľ päť hráčov, ktorí hájili farby Dukly v jej prvej sezóne medzi slovenskou elitou. Ide o brankára Vladimíra Glosára, obrancu Jána Ťavodu, či útočníkov Mateja Giľáka s Petrom Galambošom. Na Zemplíne ostáva aj Fín Ville Korhonen, ktorý tu prišiel v novembri a ihneď sa zaradil medzi najproduktívnejších hráčov. Stihol sa dokonca so štrnástimi gólmi stať najlepším strelcom tímu spoločne s Christophom Lalancettom a Jakubom Linetom (aj tí dvaja vraj majú ponuky na predĺženie kontraktu na stole).

Pribudnú ďalší „Barani“?  

Ďalší podpísaní hráči sú zatiaľ stále pod rúškom tajomstva. Vedenie klubu avizuje, že bude pokračovať v predstavovaní hráčov aj v nasledujúcich dňoch. Už teraz je isté, že medzi nimi nebude Eduard Šimun, o ktorého mali v Dukle záujem aj v nasledujúcej sezóne, neprišlo ale k dohode. Pasé sú zrejme aj „Košičania“, o ktorých príchode na Zemplín sa takisto hovorilo. Na druhej strane, od majstra z Banskej Bystrice sem prišla už trojica hráčov a podľa našich informácii je ďalšia trojica na ceste. Dukla zatiaľ zverejnila desiatku hráčov, v nasledujúcich dňoch sa to určite bude rozširovať.

Súčasný káder HK Dukla Ingema Michalovce (v zátvorke klub, kde noví hráči pôsobili v minulej sezóne)

Brankári: Tomáš Tomek (HKM Zvolen), Vladimír Glosár.

Obrancovia: Ján Ťavoda, Vladimír Mihálik (HC 05 Banská Bystrica).

Útočníci: Marek Bartánus (HC 05 Banská Bystrica), Peter Galamboš, Tomáš Matoušek (HC Slovan Bratislava), Matej Giľák, Ville Korhonen (Fínsko), Jordan Hickmott (Kanada, HC 05 Banská Bystrica).



Uverejnené: 14.06.2020 13:04:21 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.