files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Takáčov návrat po šiestich rokoch, Spilar sa teší na vyššie ambície

Michalovská Dukla Ingema naďalej skvalitňuje svoj káder. V stredu sa vedenie klubu dohodlo na novej zmluve s jedným z lídrov ofenzívy vo vlaňajšej sezóne Gabrielom Spilarom a novou posilou je 28-ročný stredný útočník Samuel Takáč. Ten už v Michalovciach pôsobil, keď v rámci striedavého štartu v sezóne 2013/14 pomohol Dukle k zisku striebornej medaily v prvej lige.

"hokejovavystroj"

Zvýšené ambície obrovskou výzvou

Jedným z útočníkov, ktorý bude robiť michalovskému fanúšikovi radosť aj v novej sezóne je Gabriel Spilar. Ten síce v decembri oslávi už štyridsať rokov, vo vlaňajšej sezóne ale ukázal, že tímu má čo dať. „Som veľmi rád, že sme sa opäť dohodli. V kontakte sme boli prakticky od ukončenia vlaňajšej sezóny. Kým ale nie je podpísaná zmluvu, nič nie je isté. Som veľmi rád, že v Michalovciach môžem pokračovať. Skladá sa tu veľmi silné mužstvo, čo je pre mňa obrovská výzva,“ zdôrazňuje Gabriel Spilar, podľa ktorého sa zvýšené ambície Dukly dali čakať. „Už vlani vedenie klubu avizovalo, že sa chce posúvať ďalej. Ich slová sa napĺňajú. Káder zdá sa podľa mien bude výborný, mená ale nerobia výsledky a ani hru. Ja však verím, že to poskladáme dobre a na ľade nám to pôjde,“ dodáva Gabriel Spilar.  

Michalovce ho lanárili už dlhšie

Dvadsaťosemročný stredný útočník Samuel Takáč doteraz na Slovensku pôsobil iba v rodnom Poprade. Ponuku mal aj od materského klubu, rozhodol sa ale pre zmenu. „Zvažoval som aj iné ponuky. Bolo to ťažké rozhodovanie, no rozhodol som sa pre Michalovce a verím, že to bolo správne,“ rozhovoril sa Samuel Takáč. Ten v ďalších slovách načrtol aj dôvody prečo sa rozhodol kývnuť na michalovskú ponuku. „Vzhľadom na súčasnú situáciu mi to vyšlo ako najlepšie riešenie. Prilákali ma sem ambície klubu. Skladá sa výborný káder. Netajím, rozhodli aj financie, pretože michalovská ponuka bola pre mňa najlepšia, akú som dostal.“

Keďže Samuel Takáč zanechal v Michalovciach v sezóne 2013/14 výborný dojem, keď v šiestich zápasoch zaknihoval sedem kanadských bodov, vedenie klubu ho na Zemplín lákalo už dlhšie. „Ponuky od nich som dostával prakticky každý rok. Teraz sme sa s manažérom Petrom Tirpákom konečne dohodli,“ smeje sa 28-ročný útočník, pre ktorého budú Michalovce na Slovensku po rodnom Poprade druhým klubom. „Proti materskému Popradu som hral naposledy ešte keď som bol v projekte Orange 20. Bude to pre mňa niečo iné, špecifické.“

Peter Tirpák: S posilňovaním nekončíme

Po podpise dvojice útočníkov má michalovská Dukla Ingema zazmluvnených už štrnásť hráčov. Z vlaňajšieho kádra bude pokračovať aj v nasledujúcej sezóne okrem Spilara aj brankár Vladimír Glosár, obrancovia Ján Ťavoda so Samelim Ventelom a útočníci Ville Korhonen, Matej Giľák a Peter Galamboš. Vedenie klubu sa okrem Takáča už predtým dohodlo s ďalším útočníkom Tomášom Matouškom, ktorý naposledy pôsobil v Slovane Bratislava a brankárom Tomášom Tomekom, ktorý hájil naposledy farby Zvolena. Od trojnásobného majstra Banskej Bystrice na Zemplín prichádza hneď trojica hráčov – obranca Vladimír Mihálik a útočníci Marek Bartánus a Kanaďan Jordan Hickmott. „S posilňovaním ešte nekončíme. Máme podpísaných aj ďalších hráčov, ktorých mená zverejníme v nasledujúcich dňoch,“ zdôrazňuje generálny manažér Dukly Peter Tirpák, ktorý sa potešil z obnovenia zmluvy so Spilarom, ako aj podpisu Takáča. Keď ten pôsobil na Zemplíne bol práve Tirpák trénerom tímu, takže ho dôverne pozná. „Vedel som o jeho kvalitách. Aj preto som ho oslovoval každý rok. Teraz sa mi ho konečne podarilo zlomiť,“ smeje sa Tirpák.

Peter Brendza



Uverejnené: 17.06.2020 13:13:14 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.