files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Ivan Králik trénerom reprezentácie Slovenska

Michalovský mládežnícky hokejový klub Mládež Michalovce má za sebou ďalší úspech. Tentoraz ho nezaznamenali na ľade hráči, ale týka sa trénerského štábu. Jedným z dvoch asistentov Jerguša Baču pri reprezentácii do 16 rokov sa stal súčasný tréner michalovského dorastu Ivan Králik. Bývalý hráč Trebišova či Michaloviec bude mať na starosti hráčov z východnej polovice Slovenska.

"hokejovavystroj"

Úspešného trénera nová pozícia veľmi potešila. „Beriem to jednoznačne za ocenenie mojej doterajšej práce a našich dosiahnutých výsledkov, či už s dorastom, alebo s kadetmi. Je to aj zadosťučinenie pre klub a ukazuje to, že to asi robíme dobre,“ rozhovoril sa pre náš portál Ivan Králik. „Ja budem mať na starosti hráčov z východnej polovice Slovenska a Michal Dostál zo západnej. Veľa to pre mňa znamená aj z profesionálneho hľadiska. Zažijem niečo nové, čo som ešte nezažil. Veľmi sa na túto prácu teším. Uvidím prácu renomovaných trénerov, čo bude pre mňa dobré, pretože sa stále môžem zdokonaliť,“ pokračuje v súčasnosti tréner michalovského dorastu.

Tretí tréner k reprezentácii

Michalovský klub tak poslal do reprezentácie už tretieho trénera. Matej Ševčík v súčasnosti pôsobí ako tréner ženského národného tímu, no a Tibor Tartaľ sa v lanskej sezóne stal asistentom pri reprezentácii do osemnásť rokov. „Ako som povedal, ukazuje to, že asi niečo robíme dobre. Naša práca sa ukazuje či už výsledkami, alebo tým, že máme pravidelne hráčov v reprezentáciách. To je výsledok kvalitnej práce na klubovej úrovni. Máme tu vytvorené dobré podmienky a chlapci z Trebišova, Humenného či Vranova sem radi chodia. Svojim príchodom zvyšujú kvalitu celého družstva,“ zdôraznil Ivan Králik, ktorý na reprezentačnej úrovni bude spolupracovať s hlavným trénerom šestnástky, majstrom sveta z roku 2002 Jergušom Bačom. „Súčasná situácia nám zatiaľ neumožnila sa stretnúť. Verím, že sa tak stane čím skôr. Mali sme mať hokejové leto, zatiaľ je ale táto akcia stopnutá. Spolupracovať s ním bude pre mňa obrovská česť. Má za sebou úspešnú hokejovú kariéru, navyše, má aj úspechy ako tréner. Teším sa na spoluprácu a verím, že spokojnosť bude obojstranná.“

V hre o najcennejší dres aj viacero jeho zverencov

V sledovaní potenciálnych adeptov na najcennejší dres nemusí ísť ani ďaleko. Veď v jeho kádri je viacero hráčov, ktorí by si ho v šestnástke mohli obliecť. Je tu napríklad kanonier Daniel Alexander Jenčko, ktorý sa nedávno v zápase dorastu v Bratislave proti Slovanu prezentoval štyrmi gólmi... „V ročníku narodenia 2005 je viacero talentovaných chlapcov, nielen on. Sú v širšej nominácii a je len na nich, či nám dajú možnosť nominovať ich. Nie je to iba o Jenčkovi. Je tam napríklad aj Kurilla, či Tomko, Rohaľ a Matušinský. To sú všetko chlapci, ktorí môžu o svoje miesto v reprezentácii zabojovať. V rámci súťaže pätnástok sa v drese východu Slovensku ukázali dobre a teraz je len na nich, či zaujmu nás trénerov,“ konštatuje Ivan Králik.

S dorastom cieľ postúpiť do play-off

Na jeho postavení v trénerskom štábe HK Mládež Michalovce by sa meniť nemalo nič. „Môže sa stať, že väčšie kompetencie v prípade, keď si budem plniť povinnosti pri reprezentácii, prejdú na môjho asistenta Rada Regendu. Inak všetko ostáva po starom,“ podotýka tréner michalovského dorastu, ktorý by chcel v budúcej sezóne so svojim tímom konečne preraziť do play-off. Za štyri sezóny sa mu to podarilo iba raz. „Prichádza k nám dobrý ročník od kadetov. Dvakrát po sebe nám prvá osmička ušla tesne. Ja verím, že nasledujúcu sezónu sa nám to play-off podarí konečne vybojovať. Pred vstupom do Extraligy sme si dali cieľ najskôr sa etablovať v najvyššej súťaži, čo sa nám už podarilo a teraz chceme postupne dosahovať lepšie výsledky,“ dodáva na záver Ivan Králik.



Uverejnené: 20.06.2020 14:50:40 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.