files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Šoltés rozširuje revír „baranov“ v Michalovciach: Verím, že nadviažeme na úspechy z Bystrice

Už štvrtý hráč, ktorý vlani obliekal dres obhajcu titulu Banskej Bystrice v najvyššej hokejovej Tipsport lige, dal svoj podpis na zmluvu michalovskej Dukle Ingema. Ambiciózny lanský nováčik to s útokom na vyššie méty zrejme myslí vážne a aj preto sa zameral na hráčov tímu, ktorý predtým trikrát oslavoval titul.

"hokejovavystroj"

Podpísal obrancu Vladimíra Mihálika, ako aj útočníkov Jordana Hickmotta, Mareka Bartánusa a naposledy aj Dávida Šoltésa. Keď k tomu prirátame aj asistenta trénera Ivana Droppu, ktorý bol pri posledných dvoch tituloch „baranov“ a takisto aj odchovanca hokeja spod Urpína Tomáša Matouška, je to už slušná „bystrická partia.“ No a podľa našich informácii ešte nie je revír „baranov“ pre michalovské líšky vybrakovaný celkom. Na ceste sú totiž ešte dvaja hráči. Podľa manažéra Dukly Petra Tirpáka je logické, že sa Michalovčania zamerali práve na Bystričanov a priznal aj fakt, že za ich príchodom stojí aj Ivan Droppa. „Samozrejme, že áno. Vie s nimi komunikovať a preto sa mu ich podarilo presvedčiť, aby tu prišli. Čo sa týka toho, že sa posilňujeme hráčmi Bystrice, je to logické, keďže Banská Bystrica bola v posledných troch rokoch majstrom a keď sa chceme posúvať ďalej, musíme sa obzerať po víťazných typoch hráčov, teda takých, akí boli v Bystrici.“

Nateraz posledná bystrická posila Dávid Šoltés netají, že ho na Zemplín priviedli aj ambície Dukly. „Hlavne ma oslovila vízia klubu,“ rozhovoril sa odchovanec košického hokeja, ktorý do Bystrice išiel počas rozbehnutej sezóny 2018/19. Hneď sa stal aj majstrom Slovenska. „Michalovce skladajú výborný káder. Viacerých chalanov poznám. Aj to bol dôvod, že sme sa dohodli,“ pokračuje Šoltés. Aj podľa jeho slov zohral pri príchode „baranov“ na Zemplín dôležitú rolu asistent trénera Ivan Droppa. „Pozná nás a určite vedel poradiť klubu, aký typ hráča sa im hodí do koncepcie. Ja som šťastný, že budeme v Michalovciach viacerí a verím, že môžeme nadviazať na úspechy z Banskej Bystrice,“ podotýka Šoltés.

Nateraz posledná posila HK Dukla Ingema Michalovce (foto: hc 05)

Člen bronzového tímu z majstrovstiev sveta do 20 rokov v roku 2015 v lanskej sezóne odohral kvôli zraneniu iba 26 duelov, v Michalovciach sa nepredstavil ani raz. „Áno, je to pravda, proti Dukle som odohral akurát jeden domáci zápas. Čo som počul, vládol tam celú sezónu hokejový boom. Ľudia chodili na zápasy a ja verím, že to tak bude aj teraz. Ako Košičana ma teší, že nebudem musieť ďaleko cestovať. Priznávam, smerom na Zemplín som doteraz veľa nechodil. Aj na Zemplínskej šírave som bol iba párkrát. Teraz to určite napravím,“ smeje sa Šoltés.      

Bez Lineta a Safaralejeva

Michalovská Dukla zatiaľ podpísala sedemnásť hráčov pre novú sezónu. Deviatka z nich tu hrala aj v lanskej sezóne. Mimo osmičky novicov sa tak divák môže tešiť aj na hráčov z nedokončenej sezóny. Jedným z nich je aj najproduktívnejší hráč Dukly, kanadský center Christophe Lalancette. „Po nedokončenej sezóne sme si stanovili to, koho chceme udržať aj pre nadchádzajúcu. Jedným z hráčom bol aj Chris. Sme radi, že sme sa nakoniec dohodli a podpísal s nami zmluvu aj pre nasledujúcu sezónu,“ poznamenal manažér klubu Peter Tirpák.

Christophe Lalancette bude v Michalovciach pokračovať...

Jakub Linet nie.

Naopak, už dnes je jasné, že ofenzíva Dukly sa nebude spoliehať na údernú dvojicu Linet – Safaralejev. Pre ruského útočníka Safaralejeva nezostalo miesto pri pretlaku legionárov. Dukla má zatiaľ podpísanú päticu hráčov mimo Slovenska, v pondelok má predstaviť ďalšieho Kanaďana a siedme miesto pre legionára zatiaľ zaplniť nechce. Isté je, že v tíme trénera Miroslava Chudého nebude pokračovať ani Jakub Linet. Stredný útočník, ktorý v Žiline v siedmom barážovom stretnutí vystrieľal Michalovciam postup do Tipsport ligy, sa nedohodol s klubom na novej zmluve. „Jednoducho nedošlo ku vzájomnej dohode. V Michalovciach skladajú silný tím a myslím si, že to robia dobre. Beriem to reálne. Majú vyššie ciele a prispôsobujú tomu aj svoj káder. Ja osobne riešim niečo vlastné, ale zatiaľ ešte nemám nič spečatené,“ poznamenal pre hokej.sk 29-ročný Žilinčan. Podľa našich informácii by práve do materského klubu mohli viesť jeho kroky v nasledujúcej sezóne...

Peter Brendza



Uverejnené: 21.06.2020 09:02:28 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.