files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovčan Gaško majstrom sveta

 

Sedemnásťročný Michalovčan Pavol Gaško sa stal juniorským  majstrom sveta v kick-boxe. Tento veľký úspech dosiahol na septembrových Majstrovstvách sveta kadetov a juniorov v srbskom Belehrade. Vo finále disciplíny kick-light vo váhovej kategórii do 69 kg zdolal Francúza Nordina 2:1. Jeho triumf je o to cennejší, že s uvedeným športom začal len pred troma rokmi, keď ho naň prehovoril kamarát. 


Nekonečné gratulácie

 „Stať sa svetovým šampiónom je niečo úžasné. Slovensko som reprezentoval v konkurencii 52 štátov. Aj preto sa tie bezprostredné pocity po zisku prvenstva nedajú ani opísať. Hneď po zvládnutí rozhodujúceho súboja som prijal množstvo gratulácií. Mal som asi tridsať telefonátov a prišlo mi aj veľa esemesiek. Obrovský podiel na tomto triumfe má však tréner Drahomír Verbický, ktorý ma na túto súťaž zhruba dva mesiace pripravoval,“ uviedol športovec, ktorý by chcel byť v civilnom živote kuchárom. Vo finále predviedol maximálne bojovný výkon, založený na neustálom útočení. „Svojho súpera som doslova uštval. Mal toho plné zuby. Náš duel trval šesť minút. Pozostával z troch dvojminútových zápasov,“ opísal priebeh. Obrovský úspech tomuto športovcovi pripomína nádherný pohár a takisto aj diplom.

Sebavedomie mu nechýba

 

Pred finálovým zápolením absolvoval jeden zápas. Nastúpil proti talianskemu súperovi. Keďže v kategórii kick-light, založenej na dôkladnej práci nôh bolo menej účastníkov, automaticky sa prebojoval do finále. Fantastický triumf oslávil v kruhu najbližších v rodných Michalovciach. Majstrovský titul mu dodal obrovskú guráž. Svedčia o tom aj nasledovné slová. „Chcel by som byť majstrom Európy a túžim po celkovom víťazstve vo Svetovom pohári,“ netajil veľké sebavedomie. Môže sa už popýšiť bronzovou medailou zo Svetového pohára v maďarskom Szegede. Pred časom obsadil 2.pozíciu na majstrovstvách Slovenska. Vďaka zodpovednému prístupu k povinnostiam vie skĺbiť školské a športové povinnosti. Aj preto sa mu momentálne výborne darí.

                                                                                               (janč)



Uverejnené: 06.10.2010 20:51:32 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.